Skocz do zawartości

Witaj na GamingCrew.pl

Witaj na GamingCrew.pl, aby móc w pełni korzystać z naszego forum zarejestruj się u nas. Proces rejestracji jest szybki i bardzo prosty. Zapraszamy!
Jezeli posiadasz już swoje konto uzyj przycisku "Logowanie", który jest obok.

Posiadając konto możesz między innymi:
  • Rozpoczynać nowe tematy i odpowiadać innym osobom.
  • Subskrybować zawartość for i tematów.
  • Ściągać wszelkie załączniki
  • Zgłaszać propozycje odnośnie naszych serwerów gier
  • Kontaktować się z administracją
A przede wszystkim stać się członkiem naszej prężnej i wesołej społeczności.

Zapraszamy do rejestracji!
Guest Message by DevFuse

SMS-y

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 konrad200399

Szeregowy

• Recruit
  • Pip
  • 34 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 10:32

Witam Was wszystkich. Otórz dzisiaj przeglądając forum wpadłem na pomysł (dla mnie fajny ale niewiem jak dla innych). A więc zobaczcie że mało osób kupuje vip-a, a ludzie lubią nagrody. Więc przejdźmy do rzeczy. można byłoby zrobić cos takiego

Ilosc sms-ów nagroda

20 sms-ów 1 dzień bycia modem

50 sms-ów 2 dni bycia modem

100 sms-ów darmowy gift code

i tak dalej...

ILOSC SMS-ÓW MOŻE BYC INNA TAK SAMO JAK NAGRODA

Z początku można pomysleć że to nieopłacalny interes. Ale jakby policzyc to za sto sms-ów tyro dostanie 500 złotych, odejmijmy te 50 zlotych to jest 450 złotych a wiec powinno starczyć na przedłużenie serwera. A teraz pomyslmy jakby bylo 3 gosci ktorzy by dali te 100 sms-ów, a wiec tyro dostałby 1500 złotych i odejmijmy te 150 to wychodzi 1350 złotych i tak serwer by sie utrzymywał długo i długo. A ludzie mieliby frajde i coraz chętniej by kupywali. Można byłoby stworzyć jakis ranking i np. w co rok bysmy wyłaniali zwycięzce, a zwycięzca dostawałby np skrzynke zlota, albo innej pierdółki. JA moge się zająć liczeniem sms-ów jakby tyro nie panował nad tym więc moge się sprzydać. A wracając do nagrody to ludzie chcieliby zostac modem choć na jeden dzień i by mogli. A prawdopodobieńswo rozwalenia serwa jes nikłę bo komu sie opłaca zapłacić 200 złtych za rozwalenie serwa??

Piszcie w komentach czy jestescia ZA albo PRZECIW
  • +
  • -
  • 0

#2 ulti

Porucznik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPip
  • 983 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:00

No i załóżmy, że wygrałeś moda na 1 dzień. Co wtedy robisz?
  • +
  • -
  • 0
bzzzzzzzzyyyy

#3 Kimix

Plutonowy

• Junior Admin
  • PipPipPip
  • 115 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:06

Nie sądze żeby przeszło z tym modem ponieważ są ludzie którzy mogliby narobić za dużo bałaganu i tyro miałby dużo roboty z naprawianiem. A mod jest chyba po to żeby pomagać ludziom.
  • +
  • -
  • 0

#4 Skral

Chorąży

• Administrator Minecraft
  • PipPipPipPipPip
  • 595 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:43

Jest to bardzo zły pomysł, ponieważ jeśli trafimy na kogoś kto wymysli sobie pookradać innych i pozdejmować im cuby.
To kto to będzie naprawiał ?
  • +
  • -
  • 0
"Wielkość od skromnych początków".

#5 konrad200399

Szeregowy

• Recruit
  • Pip
  • 34 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:43

tylko że napisałem że mogą byc inne nagrody. CZytajcie uważnie

Te nagrody można zaminić na cos innego np na ilosc zlota albo pieniedzy w grze

Użytkownik konrad200399 edytował ten post 05 luty 2012 - 11:44

• +
  • -
  • 0

#6 Skral

Chorąży

• Administrator Minecraft
  • PipPipPipPipPip
  • 595 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:44

Znajdź mi kogoś kto wyda 300zł na nagrode ?
  • +
  • -
  • 0
"Wielkość od skromnych początków".

#7 wodny

Chorąży

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2055 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:44

Zaczepiłeś o problem, z którym na tym forum walczymy już od dawien dawna i nadal nie znaleźliśmy na niego leku.

Czyli pytanie brzmi: "Jak zarobic pieniądze?"

Odpowiedź natomiast brzmi: "Ciężką pracą."

Pomysł fajny, aczkolwiek arcytrudny wręcz niemożliwy do wykonania. Nie da się zmusic JEDNEJ osoby żeby wysłała te 100 sms'ów, chocby dlatego, ze to jej się nie opłaci. Najtańszy sms, z czego się orientuje, kosztuje 1,23zł czyli 100 x 1,23 daje nam 123zł. Tyle ma kosztowac gracza DARMOWY GIFT code? Teraz lec konrad po encyklopedię i sprawdź co oznacza słowo/fraza "darmowy" ewentualnie sprawdż w necie. Tak samo sięgnij po słownik języka angielskiego lub sprawdz w necie wyrażenie "gift" i przemyśl to co napisałeś.

Wiem, zarabianie porządnych pieniędzy nie jest prostą sztuką ale zadaj sobie pytanie, czy TY wyslalbys te 100 sms'ów? Nawet jeśli masz juz oryginalną grę, to czy opłacałoby Ci się wydac tyle pieniędzy jak możesz kupic ją na oficjalnej stronie minecrafta za ok 30 zł mniej?

Musimy wymyslec cos takiego, co zmusi gracza do przelania pieniędzy na konto GamingCrew. Weżmy na ten przykład serwer Tawerna TP, która jest jednym z lepszych serwerów cs'a w Polsce. Gracom tak się podoba, a przynajmniej podobał kiedyś, że za wszelką cenę chcą na niego wchodzic i grac, jednak sam serwer ma ograniczenie miejsc/slotów. Gdy nie ma miejsca na serwerze, trzeba czekac dlugie minuty w kolejce aż się zwolni, do tego dochodzą inni gracz, którzy tez chca pograc sobie na serwerze a nie mogą bo jest zapelniony i jednym z takich sposobów, zeby zapewnic sobie miejsce na serwerze, kiedy tylko najdzie Cie ochota na grę jest ZAKUP SLOTA. Powiedzmy 10 zł na naszym koncie daje Ci możliwosc gry przez miesiac bez zamartwiania się kolejkami na serwer.

Chcesz, zeby cos takiego było na serwerze Minecraft? Proste, trzeba zaprosic ludzi na serwerz, którzy sami beda robic tłok, aż wreszcie pojda na latwizne i zakupią slota na serwer, a co za tym idzie, przeleją pieniadze na nasze konto i my sie wzbogacimy.

To nie jest jedyne zrodlo zarobku, jest dużo więcej sposobów, jednak trzeba włożyc w to ogrom pracy, a jak widzisz nie mamy calego dnia, aby poswięcic wolny czas na sprawy serwerowe, z czego nic tak naprawde nie dostaniemy, mam na mysli zadnego profitu/ wynagrodzenia pieniężnego, tylko dobre samopoczucie. ;]
  • +
  • -
  • 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#8 konrad200399

Szeregowy

• Recruit
  • Pip
  • 34 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:48

rozumiem cie wodny ale napewno znajdzie sie osoba oprocz mnie co co miesiąc doladowuje sobie komorke więc można byłoby wynagrodzić ją za to
  • +
  • -
  • 0

#9 wodny

Chorąży

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2055 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:56

Ja nie doladowuje sobie komorki, mam ja na abonament, nikt mnie za to nie wynagradza, ba jeszcze musze placic 60zł za miesiac, nie wspominajac ile mnie kosztowal aparat komorkowy, bo taki akurat sobie chcialem zakupic...

CYTAT
" Wysyłając SMSa na numer 79068 o treści AP.PROGAMERS9 o koszcie 11.07 PLN brutto doładujesz portfel serwera o kwotę 5.75 PLN.

W zamian otrzymacie 100.000$ na konto postaci w grze oraz rangę ViP na 1 miesiąc"

Czyli nagroda czeka na kazdego kto przesle sms'a za 11zł ;]

Konrad, musisz wymyslec cos innego ale jestes juz blisko ;p
  • +
  • -
  • 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#10 konrad200399

Szeregowy

• Recruit
  • Pip
  • 34 Postów:

Napisano 05 luty 2012 - 11:58