Skocz do zawartości

Zdjęcie

Warp Barca - status.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 593 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 09:33

w związku z wczorajszą dyskusją na serwerze oficjalnie informuję, że miasto Barca zostało upublicznione, tzn. zostało odebrane prywatnym właścicielom i ma teraz status taki jak np. Attica.

jeden z byłych właścicieli 'jasiu' protestował wczoraj, że miasto zostało mu bezprawnie i niesprawiedliwie odebrane.
otóż powodem takiej decyzji jest nieodpowiedzialność byłych właścicieli, którzy nie gwarantowali bezpieczeństwa działek i budowli mieszkańców. były skargi, że domy są niszczone, a rzeczy giną.

ponadto na zarzut, 'włożyłem w to miasto tyle pracy, a teraz nic nie mam' odpowiadam:
- teren pod miasto zrobiłem ja, a Ojejnik wyznaczał i budował jego zarys
- pierwsze kanały, ulice, budowle sklepów i parku wykonał Qusek
- sklepy skopiowałem ja
- większość działek przygotował i mieszkańców zaprosił Qusek

gracz jasiu, który teraz protestuje, pomagał Qusekowi, ale poza tym pododawał do cuboida różnych nieznanych nikomu swoich znajomych, przez co zaczęły się problemy z niszczeniem.

gracz Qusek jako współwłaściciel prosił mnie o przeniesienie wszystkich jego budowli w bezpieczne miejsce, bo Barca nie jest bezpieczna i budowle mogą być zniszczone.
Po obejrzeniu miasta, stwierdziłem, że dla dobra jego mieszkańców należy je upublicznić, wyprostować sprawy uprawnień i zabezpieczyć przed zniszczeniem, co uczyniłem.
dodatkowo rozbudowałem sieć dróg, kanałów i działek. Miasto może się rozrastać. Zezwalam na poszerzanie wyspy wgłąb morza, przy zachowaniu wenecjańskiego charakteru miasta - kanały wyspy, itp.

obecnie do miasta mają uprawnienia Admini i Moderatorzy.
ich nalezy prosić o działki.
  • 0

#2 Starwars508

Starwars508

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 828 postów
  • Ską…d:Miasto Stumostów (A.K.A Łask)

Napisano 17 lutego 2012 - 01:28

miasto Barca zostało upublicznione, tzn. zostało odebrane prywatnym właścicielom i ma teraz status taki jak np. Attica.

to dobrze czy źle?bo nie wiem czy się mam o redmont nie zaczac bac ;x.

Użytkownik Starwars508 edytował ten post 17 lutego 2012 - 01:29

• 0
Dołączona grafika

#3 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 593 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 02:19

hm.... to zalezy od punktu widzenia. dla mieszkańców to chyba dobrze, bo mają jasną sytuację, kogo winić za problemy -adminów, dla byłych właścicieli to może być źle, bo im coś zabrano (jasiu), ale może być dobrze, bo są spokojni o swoje budowle (qusek)

jeśli w redmont jest porzadek to nie ma powodu do obaw....
  • 0

#4 Starwars508

Starwars508

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 828 postów
  • Ską…d:Miasto Stumostów (A.K.A Łask)

Napisano 17 lutego 2012 - 03:53

ok,czyli nie mam się za bardzo o co bac ;p

narazie tylko 1 skarga byla ;p na leona
  • 0