Zmiana hostingu
Napisano 07 marca 2008 - 02:22
rozmawialem z moim mentorem Tyro na temat dzialania serwera po zmianie ip i argumenty zmiany hostingu przemawiaja za mna dobitnie, i tak juz wielu graczy nie stracimy a chociaz moze zapewnimy aktualnym w miare dobre warunki do grania bo dzisiaj to ich krew zalewala z rana kiedy nie dalo sie normalnie pograc...
slucham co wy na to
palacz ke sera sera: ja nie pije
palacz ke sera sera: juz nigdy
palacz ke sera sera: zmienilem sie
Napisano 07 marca 2008 - 02:34
blind pisał, że serwer się popsuł bo jest loss i choke i marnie sie gra.
teraz pewnie shootersi mają słaby przepust na nowym łączu.
to samo było na FUN i AIM dopóki nie ustawili gwarancji na pasmo (tzw. CIR) na minimum 3mbit.
gwarantowane pasmo kosztuje i pewnie chcieli zaoszczędzić...
rozmowa z nimi przypomina trochę dyskusję z naszym dawnym h@ z serwera gdzie się poznaliśmy.
może to się poprawi, a może nie...
napisałem blindowi i piszę tu. musicie sami zdecydować. ja tego nie zrobię. pomogę jak będzie konieczność, ale do was należy decyzja...
[tyro out]
Napisano 07 marca 2008 - 02:35
Napisano 07 marca 2008 - 02:43
Napisano 07 marca 2008 - 03:32
#9 Gość_QUIt_*
Napisano 07 marca 2008 - 05:33
ja w akcji mam choke 70-90, loss 0
ping mam o 10 mniejszy niz przed zmiana
choke jest z winy Twojego neta o ile dobrze pamiętam ;-]
loss jest od strony serwera ;-]
ja później zobacze czego ile mam i napisze ;-]
Napisano 07 marca 2008 - 07:40
Choke stale 0, choke zalezy tylko od wlasego neta i dobych rate. (Pomiary wykonane dziś o 15 na tawernie, przy necie neo 1mb/s)
Napisano 07 marca 2008 - 10:51
Napisano 08 marca 2008 - 11:43
Napisano 08 marca 2008 - 12:16
Napisano 11 marca 2008 - 10:38
w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...
ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!
Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?
niee ty go nie znałeś..
Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================
Napisano 26 marca 2008 - 08:29
gdyby to tylko ode mnie zależało to bym natychmiast zmienił hosting. tak się po prostu nie robi. Shooters okazał się delikatnie mówiąc niepoważną i nieprofesjonalną firmą, która ma w dupie klientów. takie firmy omija się z daleka...
ale teraz juz trochę za późno. drugiego przestawienia w krótkim czasie serwer by nie przeżył...