Co czytacie
Napisano 07 lipca 2008 - 02:33
przeczytałem już : Władce pierścieni wszystkie części silmarilion, Wiedźmina , Ucznia skrytobójcy teraz czytam Ojca chrzestnego. Polecam wam wszystkie wymienione tu książki do przeczytania
y - 2
Napisano 07 lipca 2008 - 03:46
Napisano 07 lipca 2008 - 09:22
Napisano 07 lipca 2008 - 09:37
codzienna lektura poranna przy kawce polecam
palacz ke sera sera: ja nie pije
palacz ke sera sera: juz nigdy
palacz ke sera sera: zmienilem sie
Napisano 08 lipca 2008 - 06:21
Napisano 08 lipca 2008 - 07:09
www.tawerna-cs.org
www.blacklisted.pl
nic pozatym, no i streszczenia ksiazek kiedys sie czytaUo
Napisano 23 czerwca 2009 - 10:46
Napisano 23 czerwca 2009 - 10:52
Ja czytam glownie literature filozoficzna stricte naukową [np. historie filozofii czy myśli politycznej] oraz dzieła filozofów [np. Kanta, Kartezjusza, Platona], a także ksiązki autorów o filozoficznym zabarwieniu [głównie A. Camus]. chcialem sie chwycic za Marksa ale zbyt ciezki kaliber poki co. A raz za czas zeby sie od tego oderwac lubie kryminał oraz jakaś przygodówke [np. Clay'a Coleman'a].
Użytkownik ReV edytował ten post 23 czerwca 2009 - 10:57
Napisano 24 czerwca 2009 - 06:11
Moje miasto to Białystok , moje życie to Białystok. No, ale bez jaj mang nie ma w tym mieście jakie zadupie ..........
Napisano 24 czerwca 2009 - 12:03
Napisano 24 czerwca 2009 - 12:22
"Harry Potter" Joanne Kathleen Rowling. wszystkie część
"Wiedźmina" Andrzeja Sapkowskiego . wszystkie część
"Uczeń Skrytobujcy" Robin Hobb . wszystkie część
"Ojca Chrzestnego" Mario Puzo .
"Złocisty Błazen" Robin hobb wszystkie część
"Robinsona Cruzoe" Daniela Defoe
"Władca Pierścieni" J.R.R Tolkiena wszystkie część
"sirmallilion" J.R.R Tolkiena
Użytkownik lolek edytował ten post 24 czerwca 2009 - 12:22
y - 2
Napisano 26 czerwca 2009 - 04:44
znajde Tutaj cięte riposty Owiego przeplatane trafną ironią z wyszukanymi metaforami.
No i oczywiście posty ultiego, mm miodzio. Kupe mądrości w zwykłej odpowiedzi.
Tak pozatym nienawidzę czytać. W całości przeczytałem "mój pierwszy elementarz" i te głupkowate lektury które mi kazali czytać .
Ja wolę zaspokajać wyobraźnię filmem, niż pogłębiać ją wyobrażając sobie coś poprzez treść.
jeśli mój post nic nie wniósł do tematu, usuńcie go ;p
NEVER GIVE UP!
Napisano 26 czerwca 2009 - 05:07
Władca Pierścieni- Tolkien
Wiedźmin- Sapkowski
Trylogia Hucycka - Sapkowski
Trylogia "Achaja"- A. Ziemiński.
Twórczość Andrzeja Pilipiuka:
Wszystkie zbiory opowiadań, Przygody Jakuba Wędrowycza, Operacja Rok Wskrzeszenia, 4 książki z serii "Oko Jelenia".
Trylogia Czarnego Maga - Trudi Caravan (fajne, ale jak dla mnie zdecydowanie niepotrzebny wątek homoseksualny)
Eragon i kontynuacje ( ostatnia część Bisngr fajna, wcześniejsze proste, ale czytałem jak byłem młodszy)
Z lektur bardzo mi się podobały:
Krzyżacy, Trylogia Sienkiewicza, Szekspir, Mistrz i Małgorzata, Kamienie na Szaniec oraz opowiadania związane z życiem w obozach koncentracyjncych(opowiadania T. Borowskiego) i gułagach (radziecki odpowiednik obozów pracy). Czytałem jeszcze do matury Don Kichote Cervantesa, też ciekawe.
Warto przeczytać Rozmowy z katem, mam zamiar się zabrać za twórczość historyczną Normana Davisa.
PS: Czytanie nic nie daje - wystarczy na mnie spojrzeć
@rev: Nie wyczułeś żartu? Btw muszę przeczytać Twoją filozoficzną rozprawę na tym forum.
Użytkownik Masmix edytował ten post 26 czerwca 2009 - 09:18
"Every broken enemy will know,
That their opponent had to be invincible!
Take a last look around, while you’re alive,
I’m an indestructible master of war!
Napisano 26 czerwca 2009 - 09:36
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 26 czerwca 2009 - 09:39
Polityka od dobrych paru lat i Angora od około roku.
"Every broken enemy will know,
That their opponent had to be invincible!
Take a last look around, while you’re alive,
I’m an indestructible master of war!
Napisano 26 czerwca 2009 - 09:42
Ogólnie twórczość Tolkiena jest bardzo ciekawa. Sam przeczytałem tylko i wyłącznie Hobbita i Władcę Pierścieni, bo Silmarillion był dla mnie już taki zbyt dziwny.
Mogę też spokojnie polecić wszystkie części Harry'ego Potter'a. Wydawałoby się, że książka jest denna, ale wcale chyba tak nie jest. Ja z chęcią przeczytałem sobie wszystkie części HP po kilka razy, a nawet pisałem swojego czasu na ten temat jakieś arty.
Ostatnio też złapałem się za Zmierzch. Książka delikatnie wciągajaca opowiadająca o wampirach. Horror z mieszaniną romansidła, ale nawet warta polecenia i przeczytania. Z checią bym przeczytał całą sage, ale nie mam jak, bo mam tylko 1 tom.
A nastepną rzeczą co chce przeczytać to "Anioły i Demony" Danna Browna(chyba dobrze napisałem). Z chęcią też bym sobie przeczytał "Kod Leonarda da Vinci", bo podobno jest fajne.
Użytkownik ShataN edytował ten post 04 lipca 2009 - 11:47