Tawerna - Więź społeczna tworzona przez ludzi, dla ludzi. Marka z poważnymi i ambitnymi wizjami scenowymi, rozbudowywany gaming, w tej chwili liczący 2 dywizje, CS 1.6. i CS:CZ, ale nie o tym teraz. Naszym głównym środkiem zarobku i utrzymywania całej marki jest serwer gry CS 1.6. Teamplay. Nie możemy pozwolić na to co się w tej chwili u nas dzieje.. Makabrycznie rozpowszechniająca się gra FFA i coraz większy brak kultury na serwerze i poza. Jest rzucone takie hasło jak, "Przejawy gry FFA".
Dam taki przykład: de_vertigo, Terrorist, pochylnia - 2 osoby mówią "wjazd pochylnią, od razu wchodzimy", zabiją przy pochylni 2 osoby, wchodzą w przedsionek i 3 osoby wchodzą, a reszta skanuje po ścianach i z cierpliwością czeka aż CT wyrzuci się ze wszystkich HE. Admin upomni takie osoby, które się zatrzymały - okej. A na drugi dzień wchodzą te same osoby i na tej lub innej mapie w podobnej sytuacji robią dokładnie to samo..
Dojdzie jeszcze do tego, że przez takich ludzi będziemy tylko tracić na stałych graczach, na dochodach, a jak wiemy bez tego ani rusz. Prośba do administratorów, tych aktualnych, do graczy aby raz, a dobrze pomyśleli przed wejściem na serwer Teamplay, żeby takie sytuacje pojawiały się w minimalnych ilościach. Przez jakiś okres mieliście dostęp do Tawerny FFA, nie sprawdziło się, większość i tak pozostawała przy TP, chcieli grać, podobało im się ale proszę was.. Trzymajcie swój własny poziom. Nie krytykujcie innych, nie patrzcie na nich. Zagrajcie swoje, z głową. Każdy ma mózg i większość rozumie pojęcie "gry zespołowej" tylko niektórzy nie do końca z tego korzystają.
Teraz dla administratorów. Jeśli i tak znajdzie się jakaś osoba przejawiająca się grą FFA to po pierwszym ostrzeżeniu po prostu banujcie na tyle dni ile będzie adekwatnie do danej sytuacji. Nie wypierajcie się wytłumaczeniem - "Po co mam banować skoro taka osoba wróci i znów się zacznie FFA" - bo z takimi gadkami miałem już do czynienia. Zbanujcie, wróci - może zrozumie. Nie? Powtórka. I nie ma co się bać żadnych skarg typu "Za co ten ban? Głupi jesteś?". Demo + hasło "Przejawy gry FFA" i dziękujemy. Wiem, że kiedyś tak było i należy trzymać poziom tego co nam dali starsi panowie z Tawerny.
Także wielka prośba do graczy, dajcie też administratorom pograć. I nie piszcie skarg na adminów, że ktoś przeklnie, poczujesz się obrażony, jak admin napisze "FFA lou" bo pisząc takie pozwy, piszecie je sami na siebie. Admini - nie roboty. Swoją cierpliwość mają, a uwierzcie mi, że do niektórych z was (nie będę wymieniał) potrzeba wiele, bardzo wiele cierpliwości i nerwów.
Wiem, że pewnie w oczach niektórych z was ten post po prostu jest i będzie ale mam nadzieję, że parę osób weźmie to sobie do serca i nie będzie patrzył na kogoś, bo ten gra FFA tylko będzie pilnował siebie. Poza tym, przeszkadza wam, że ktoś za dużo gada przez mikrofon, mądrzy się, a admin nie chce temu zaradzić? Player list > <nick> > muted (czy coś takiego).
Bardzo bym prosił bez OT. Miłego weekendu tam wszystkim.
Użytkownik Webber edytował ten post 21 lutego 2009 - 05:56