Skocz do zawartości

Zdjęcie

Studia - Jaki Kierunek ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 w0rms.dll

w0rms.dll

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 633 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 08:40

Jest taka sprawa że powoli muszę składać papiery na studia lecz nie wiem za bardzo gdzie :P Maturę zdawałem z następujących przedmiotów:

- Polak (Podst)
- Angol (Podst)
- Gecia (Podst)
- WOS (Rozsz)

Generalnie lubię dłubać przy PC lecz bardziej od strony Software'u :P Lecz gdzie tu się pchać na infe jak nie mam matmy mocno myślę nad Filologią angielską lecz jeden kierunek to za mało nawet nie wiem czy mnie przyjmą :P Co byście mogli mi jeszcze doradzić :P
  • 0

#2 KoRniK

KoRniK

Porucznik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 069 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 08:48

haahha ten sam problem mam :D tylko ze owiele gorsza mature :P

- Polski (pdst)
- Ang (pdst)
- Bio (pdst)

kcie tu kuffa isc :/ z moim kregoslupem awf odpada ;/
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#3 KoNiO

KoNiO

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 028 postów
  • Ską…d:Gorny Sląsk

Napisano 17 czerwca 2009 - 08:53

worms idz na lesnictwo do krakowa to moze sie tam spotkamy za 2 lata XD
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

AVEEE

#4 ReV

ReV

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 955 postów
  • Ską…d:Bielsko-Biała

Napisano 17 czerwca 2009 - 08:54

Robak z podstawowym angolem nawet nie probuj startowac na filologie. Srednio jest 50 miejsc na angielskiej i jakies 20-30 chetnych na jedno. Moze jakies stosunki miedzynarodowe / europeistyka / politologia.

Kornik gorsza sprawa. Wszystko na podstawie, troche bieda :> moze jakas inzynieria srodowiska jak lubisz biologie?

Użytkownik ReV edytował ten post 17 czerwca 2009 - 09:00

• 0
Dołączona grafika

ŚWIREQ & rev FTW

Dołączona grafika Dołączona grafika

#5 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 328 postów
  • Ską…d:Białystok

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:08

olej studia ( a bynajmniej dzienne) i idz do roboty
  • 0
Dołączona grafika

..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org

#6 Amciek

Amciek

Chorąży

• Oldie
  • 2 440 postów
  • Ską…d:zza NATu

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:18

p*******l studia zostań ninja :D
  • 0
kiedyś wróce

DA BEST SYGNATURA EVAA
Dołączona grafika

#7 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 378 postów
  • Ską…d:Częstochowa

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:35

chodźta do mnie, do Częstochowy na politechnike. Są wydziały elektryczne, logistyczne, biotechnologiczne, budowlane, inżynieryjne, materiałowe - wybierać jest z czego. O miejsca nie martwiłbym się raczej tylko z budownictwem jest ciężko, a poza tym to raczej spokojnie dostać się można (jeszcze woja teraz znieśli to już w ogóle). No i jest czas na wszystko :)
  • 0
Dołączona grafika

#8 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • 6 328 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:43

jasne w tych czasach mozna wybierac studia jakie sie chce tylko powie mi któryś, po których można mieć robotę, KTÓRĄ bedzie sie lubiło i z której będzie można godnie żyć.
  • 0
Dołączona grafika

#9 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • 2 426 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:45

biotechnologia i bio podstawka?? :> powodzenia w takim razie

a np szkola elektroniczna czy cos takiego??

Użytkownik wodny edytował ten post 17 czerwca 2009 - 09:45

• 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#10 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 378 postów
  • Ską…d:Częstochowa

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:53

Mało kto pracuje w zawodzie wyuczonym taka prawda. Niestety w większości wypadków potrzebny jest papierek z wyższym wykształceniem.

Panowie odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcecie 'studiować' czy 'uczyć się', bo to dość ważne :D

Jak co to zapraszam na stronkę Politechniki, obejrzycie sobie wydziały, kierunki itp.

www.pcz.pl

Jest praktycznie wszystko :D

Jak kogoś interesują bardziej humanistyczne przedmioty albo wychowanie fizyczne to mogę też polecić

http://www.ajd.czest.pl

Jakby się ktoś zdecydował do mnie uderzyć to już bym zadbał o niego :P
  • 0
Dołączona grafika

#11 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • 6 328 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:01

jest jedna prosta sprawa nie wymagajaca zbednych dyskusji.

Jezeli na studia idzies aby się uczyc i stac się dobrym w tym co robisz, jezeli polaczysz swoją pracę z pasją - to NIE MA większej różnicy gdzie pójdziesz. Ba! Pójdę dalej w swym twierdzeniu - jeżeli masz wystarczająco dużo samozaparcia to nie musisz iść NIGDZIE - ludzie będą i tak się pchali drzwiami i oknami po Ciebie.

Jeżeli jednak na studia idziesz po to samo co 95% innych studentów to daruj sobie. Daruj sobie przynajmniej studia dzienne w takim przypadku.

Kiedyś wspomnisz moje słowa :vampire:
  • 0
Dołączona grafika

#12 KoRniK

KoRniK

Porucznik

• Vip
  • 2 069 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:13

ja o dziennych to moge snic ;] aczkolwiek bede probowal na APS na jakis kierunek (Akademia Pedagogiki Socjalnej) ale raczej tak jak Owi mowi oleje studja i pojde na jakies zaoczne a w tym czasie do roboty
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#13 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • 6 328 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 10:24

Dlaczego MIT (Massachusets Institiute of Technology) jest najlepsza uczelnia techniczna (albo jest uważany za taką) ? POnieważ ludzie płacą kasę za studia i każdy idzie się uczyć, a nie opierdalać. Dlatego też kto nie chce się uczyć niech lepiej sobie to oleje - po co czas tracic?

Ja również poszedlem na studia które uważałem za ciekawe. Przyszło co do czego to zajęcia w większosci byly idiotyczne zaś gdy zaczęła się specjalizacja to się okazało, że ja mogę uczyć większosc wykładowców, a nie oni mnie.. I tak oto skończylem 5 lat idiotycznych studiów i do tej pory nie zrobiłem magistra i pracuję tworząc m.innymi strategie rozwoju informatycznego uczelni na której studiowalem....
  • 0
Dołączona grafika

#14 tris

tris

Kapral

• Recruit
  • PipPip
  • 91 postów
  • Ską…d:Łuków

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:38

FFFF dobrze mówi większość robi powiedzmy zawód z myślą o pracy np kucharz zrobi sobie zawód a potem do pracy na kucharza nie pójdzie bo albo mu się nie podoba albo nie ma roboty. Ja tez mam w tym roku problem nobo jestem w 3 gim niefartownie oblałem roczek ale nie każdy jest geniuszem i tez mam zamiar iść Do Liceum Zaocznego zamiast gdzieś do Zawodówki czy Technikum. Czy moje rozwiązanie będzie dobre to się okaże. :D :D
  • 0
Dołączona grafika

#15 plaj

plaj

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 294 postów
  • Ską…d:50 cm od monitora

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:40

studia jaki kierunek = zły . Nie idźcie na studia na siłe. Lepiej zróbcie specjalizacje, która jest na topie np. operator walca- koparki i szkólcie się zaocznie. Jeżeli całe liceum nie mieliście ambicji, żeby złożyć gdzieś papiery dla przyjemności lub z powołania to marny pomysł teraz to robić. W przypadku gdy jednak liczy się to dla waszej rodzinki to wybierzcie uczlnie z małymi wymaganiami: słabsze ekonomy, uniwesytet rolniczy=przyrodnicze, lub mniej oblegane kierunki politechniki( tyle , że ze słabymi podstawami matematyki i fizyki nawet się tu nie pchajcie to są uczelnie bardzo ścisłe i jeżeli nie zależy wam na nadrabianiu materiału z całego liceum+robieniu na bieżąco , to się tu nie pchać :) )
  • 0
========================================================================================================

w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...

ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!

Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?

niee ty go nie znałeś..

Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================

#16 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • 2 426 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:45

ja chce isc na polibude warszawska - malo osob na jedno miejsce poniewaz boja sie ludzie matmy a np na sggw cala masa ludzi chce sie dostac bo uczelnia olewa sobie matme czy fizyke i latwiej sie przezyje niz na politechnice
  • 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#17 w0rms.dll

w0rms.dll

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 633 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 05:45

Dobra wybór studiów mam już chyba za sobą :X Że tak powiem z całej bombonierki wychaczyłem jedną czekoladkę (Z 6 kierunków na które złożyłem podanie dostałem się na jeden :X) Dostałem się na Politologię co nie zbytnio nie cieszy, fajnie że się wogóle dostałem ale chciałem bardziej Filologię angielską. I teraz moje pytanie czy ta Politologia to jakiś ogarnięty kierunek, jest po nim jakaś szansa na przyszłość (Ofc. po tym będe jeszcze atakował na magistra :P) ?
  • 0

#18 Masmix

Masmix

Porucznik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 164 postów
  • Ską…d:Kraków

Napisano 30 lipca 2009 - 07:37

To wszystko zależy od Ciebie- jeżeli interesujesz się polityką, jest to Twoją PASJĄ to takie studia dadzą Ci raczej sukces. Jeżeli idziesz tam tylko po to, żeby robić jakiś kierunek to może nie być różowo. Musisz też zadbać o doświadczenie na studiach - jakaś praca itd.
Przykład Owiego pokazuje, że czasem wiesz więcej od wykładowcy (pisał gdzieś o tym kiedyś).
  • 0
Disturbed: Indestructible:

"Every broken enemy will know,
That their opponent had to be invincible!
Take a last look around, while you’re alive,
I’m an indestructible master of war!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1