Mówiąc strona "o mnie" absolutnie nie mam na myśli strony o mnie - o bocie amćku jest to coś na wzór strony o mnie na znanym nam allegro, każdy użytkownik może stworzyć sobie taką stronę taką jaką chce - będzie ona widoczna tylko i wyłącznie podczas przeglądania profilu konkretnego użytkownika. W skrócie - to taka rozszerzona sygnatura
Żeby nie być gołosłownym patrzcie - zrzut ekranu z mojego profilu poniżej. W pierwszej klamrze (wybaczcie zdolności malarskie ) jest miejsce właśnie na stronę "O mnie", w drugiej zaś znana Nam już sygnatura.
profil.png 91,12 KB 48 Ilość pobrań
Widzicie jak to u mnie wygląda - nic szczególnego na razie tam nie umieściłem. Do czasu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Powstaje drugie pytanie - jak mam takie coś zrobić na swoim profilu? W tą stronę jest skierowany cały ten poradnik
- Wchodzimy na stronę główną, oczka od razu wędrują na prawy górny róg. Tu widzimy zalążek naszego profilu - rozwijamy pasek z nickiem i klikamy Ustawienia:
glowna.png 117,73 KB 45 Ilość pobrań
- Dalej widzimy zakres ustawień na forum które możemy sobie zmieniać. Lecz nas interesuje jedna rzecz - Profil:
profil2.png 34,19 KB 20 Ilość pobrań
- Po kliknięciu w Profil, otwiera się strona z ustawieniami dotyczącymi wyglądu naszego profilu - tutaj klikamy na button Strona 'O Mnie':
profil3.png 26,56 KB 15 Ilość pobrań
- W miejscu widocznym po prawej stronie możemy umieszczać co tylko według nas pasowałoby tam na koniec klikamy tylko Zapisz Zmiany i gotowe - mamy własną stronę informacyjną!
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam - AmCIEk aka Maciek
PS. Jeśli uważasz, że ten post jest dobrze napisany bądź pomogłem Ci - kliknij na ten mały zielony plusik na prawo