Reżyseria: David Yates
Scenariusz: Steven Kloves
Na podstawie powieści: Joanne K Rowling
Wyszła nowa częśc Harry Potter'a, nie oglądałem go, ale mam nadzieje ze może oglądne i nie tylko ja, bo chciał bym żebyście wy tez.
Po nieudanej próbie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotów uczynić wszystko, by zawładnąć światem czarodziejów. Organizuje tajemny zamach na swego przeciwnika, a narzędziem w jego ręku staje się jeden z uczniów
Czy jego plan się powiedzie? Tom szósty przygód Harry'ego Pottera przynosi cenne informacje o matce Voldemorta, jego dzieciństwie oraz początkach kariery młodego Toma Riddle'a, które rzucą nowe światło na sylwetkę głównego antagonisty Pottera.
Na czym polega sekret nadprzyrodzonej mocy Czarnego Pana? Kto będzie nowym nauczycielem obrony przed czarną magią? Jaki jest cel tajemniczych i niebezpiecznych wypraw Dumbledore'a? Kto będzie wybranką serca Harry'ego? I wreszcie, kto jest tytułowym Księciem Półkrwi i jaką misję ma on do spełnienia?
Aktorzy:
Daniel Radcliffe - Harry Potter
Rupert Grint - Ron Weasley
Emma Watson - Hermione Granger
Christian Coulson - Tom Marvolo Riddle
Michael Gambon - Albus Dumbledore
To już 6-ty rok nauki Harry'ego i jego przyjaciół w Hogwarcie.
Wiele się przez te lata zmieniło.
Każdy zapewne chce zobaczeć jakie nowe przygody czekają naszych bohaterów i jakie one bedą grożne, miłe, niebezpiecznie, bezpiecznie.
No nikt tego nie wie, dlatego chce by każdy miał szanse jakąś obejrzenia tego filmu.
Ciekawe co nowego bedzie miał do wypełnienia zadania Harry Potter razem z Ron'em Weaslej'em i Hermione Granger.
To chyba tyle i pozdro dla całej Tawerny:).
Załączone pliki
Użytkownik fasterbiq edytował ten post 09 sierpnia 2009 - 01:05