-3 nowe mapy, albo przynajmniej dwie - de_winteraztec i de_dust2_christmas, winteraztec zastępuje zwykłego azteca, a dust2_christmas zwykłego dust2
-kolęda/świąteczna piosenka na czas nożówki - tutaj do ustalenia jaka dokładnie
-śnieg na mapach świątecznych/zimowych który można wyłączyć za pomocą cl_weather 0
Okres, w którym proponuję wprowadzić te zmiany to 6.12(Mikołajki)-6.01(Święto Trzech Króli). Czyli miesiąc grania w typowo świątecznych klimatach.
A teraz więcej o mapkach:
de_dust2_christmas
Tutaj nie ma żadnych zmian oprócz dodania zimowej scenerii, choineczek, prezentów itp. Czasami wystepuję dosyć uciążliwy bug koło skrzyń przy oknie że wpadamy w glebę, ale rok temu to występowało ale i tak grało się przyjemnie. Screeny:
BS A
BS B
de_winteraztec
Tutaj jest nieco zmieniony BS Mały i woda, poza tym mapa jest podobna i standardowa raczej. Screeny:
Most
Widok na bramę
Woda
Zmieniony Mały
de_winter
W moim mniemaniu mapa jest bardzo przyjemna. Sporych rozmiarów, dosyć wyrównana z obu stron z lekką przewagą CT przez co wymusza to na TT granie TP. Łącznie są 4 wejścia na bs'y po 2 na każdy. Ustawiając odpowiednio granice rush'u(co oczywiście dałem w propozycji) mapa może być wg mnie bardzo ciekawa. Bardzo łatwo i szybko można ogarnąć co i gdzie się znajduje. Ja po 30 minutach spędzonych na mapie już ją zapamiętałem. Na mapie są 2 bsy umiejscowione dosyć blisko siebie przez co łatwo je pokryć, brakuje na tej mapie jakiś drzwi akurat co może sprawić trudnośc po stronie TT. Mapa jak już mówiłem raczej sporych rozmiarów, wprost idealna chyba do 18 osób. Tutaj trza by przetestować czy aby na pewno się nadaje, ale jak dla mnie można dać szansę.Screeny(sporo):
Mapa ogólna wraz z propozycją stref
Strefa Rushu do rush.cor
Od strony TT:
Most
Banan
Długa
Matrix
Od strony CT:
Długa
Matrix
Banan
Most
Przejscie miedzy bs'ami
Co do pluginu śnieg, wygląda on podobnie jak na de_winter na którym jest standardowo ustawiony. Link do pluginu dla ciekawskich - http://amxx.pl/snow-t4348.html, oczywiście można ustawić listę pluginów pod mapę więc to nie problem.
Mam nadzieję że temat spotka się z odzewem graczy i zagłosuje trochę osób w ankiecie. Można dodać aby wyświetlało na serwerze jakąś wiadomość o tym temacie ^^ bo trochę się namęczyłem aby to napisać wszystko
Nie mogłem dodać załącznika nie wiedzieć czemu więc daję link do pobrania map i screenów:
http://www.multiupload.com/PRVBCSB7EV