Przeczytałem wszystkie możliwe fora już na ten temat, ale spotykam się tylko z opiniami, które do mnie nie bardzo przemawiają - czyli ciągłe nawijanie o wielkości ekranu.
Faktycznie wielkość ekranu nokii to 3,2' natomiast xperia mini pro to 2,6 ' ( jak dla mnie nie jest to wiele różnica długości ok 1,5 cm szerokość ta sama), tutaj za nokią jednak przemawia sama jakość wyświetlacza , chociaż jeżeli spojrzymy pod kątem dotyku to płynniej działa SE.
Rozkład qwerty - są rozłożone na takiej samej powierzchni przy czym wygodniejsza wydaje się xperia(są przerwy między klawiszami)
Systemy operacyjne- Nokia tradycyjnie na Symbianie- jest on wolny przymula, w przypadku otwierania plików pdf koszmar internet przeglądarka przycina.
Se Xperia- wszystko śmiga płynnie, niesamowicie wygodnie rozwiązana nawigacja miedzy dokumentami stronami Android po prostu niszczy pod każdym względem Symbina.
Bateria - nokia wytrzymuje dłużej.
Aparat porównywalna jakość- nokia robi lepsze zdjęcia w ciemniejszych pomieszczeniach, natomiast flesz w SE miecie

Muzyka podobnie.
Co więcej nie wiem:) Wykonanie obu jest dobre, i nie pisać mi, że nokia to Nokia bo używam SE i Nokii od prze dawna i zarówno w jednym jak i drugim zdarzają się jednostki lepsze i gorsze.
Wykazywać się do mnie bardziej przemawia android, symbiany doprowadzają mnie do szału, w sumie to nie wiem jakiego argumentu szukam, ale może mnie zadziwicie - tak więc Go Go Go.
Użytkownik plaj edytował ten post 30 listopada 2010 - 05:10