Sprawy Bieżące
Napisano 06 sierpnia 2012 - 08:26
Znowu mam bana! No ja nie mogę! Trzymaj te diaxy, bo ja wychodzę! I walcie wszyscy się, wy głupie ścierwa, bo idę na lepszego serwa.
Napisano 06 sierpnia 2012 - 08:43
mam dla ciebie kilka wskazówek:
- jeśli chcesz o czymś napisać, najpierw znajdź odpowiedni dział, który do tego pasuje.
- jeśli jakiś dział ci pasuje, to przejrzyj tematy tam się znajdujące, czy w nich są tego typu sprawy, czy nie ma jakiegoś aktualnego tematu, w którym ktoś pisał o takiej sprawie. Być może sprawa jest lub była dyskutowana i w tym temacie znajduje się odpowiedź na twój problem.
- jeśli nie ma, to możesz założyć temat i dokładnie, jasno opisać o co ci chodzi, tak, żeby wszyscy zrozumieli.
- jeśli sprawa nie wymaga długiej dyskusji, bo jest to jednostkowa sytuacja, uwaga, szybki wniosek, to pisz tutaj w sprawach bieżących.
- jeśli nie znalazłeś działu, który pasuje do twojego problemu, to zawsze możesz napisać cokolwiek w Off-topic, a moderator przeniesie temat do odpowiedniego działu.
dalej:
- jeśli widzisz temat, w którym toczy się dyskusja, to zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj pierwszy post - obowiązkowo, w nim bowiem znajduje się opis sprawy, o której jest dyskusja.
- sprawdź, czy wolno ci zabierać głos w dyskusji, czasem autor tematu kieruje go do określonej grupy osób i tylko one mogą tam pisać.
- następnie przeczytaj wszystkie posty, żeby poznać kto o czym pisał i jak to się ma do tego, co ty masz do powiedzenia.
- w temacie pisz wyłącznie o sprawie, której temat dotyczy.
- pisz czytelnie, zrozumiale po polsku i staraj się unikać rażących błędów.
- nie zwracaj uwagi na zaczepki troli, natomiast czytaj uważnie co ci napisał moderator.
dalej:
- jeśli masz sprawę do jednej, konkretnej osoby, to wyślij jej prywatną wiadomość (PM). W profilu tej osoby jest przycisk do jej skrzynki wiadomości.
jeśli będziesz się stosował do tych zasad, nie będzie żadnych problemów.
PS.
Każdy głos jest brany pod uwagę, tzn. że nie lekceważę żadnego zdania przy podejmowaniu decyzji.
Każda decyzja wynika z wielu czynników, możliwości technicznych, finansowych, opinii większości, równowagi rozgrywki. Więc nawet jeśli czyjś pomysł nie został spełniony, nie znaczy że został zignorowany. Być może nie było możliwości, ale zostawił ślad w pamięci i być może skutek pojawi się w przyszłości.
Napisano 06 sierpnia 2012 - 09:22
Znowu mam bana! No ja nie mogę! Trzymaj te diaxy, bo ja wychodzę! I walcie wszyscy się, wy głupie ścierwa, bo idę na lepszego serwa.
Napisano 06 sierpnia 2012 - 01:37
Napisano 06 sierpnia 2012 - 01:41
Napisano 06 sierpnia 2012 - 01:50
tyro mam do ciebie prozbe zrub cos z tymi lagami nie wiem plugin nol lag prosze zrob cos z tym plis nie da sie grac
Messi ma racje !
Ostatnio ,dosłownie, nie umiałem się ruszyć z miejsca przez 5 min...
Napisano 06 sierpnia 2012 - 01:52
Napisano 06 sierpnia 2012 - 01:55
Napisano 06 sierpnia 2012 - 02:19
niech moderatorzy sprawdzają zwłaszcza podczas lagów (o ile im działa):
- /lag - obciążenie procesora
- /memory - zajętość pamięci.
i niech mi tu meldują wyniki.
bo ja sprawdzam co jakiś czas i mi wychodzi, że nie powinno być, aż takich lagów, żeby 'spychało'
chyba, że sieć jest przeciążona, co może się dziać teraz jak są te ataki na serwery cs - one są na tej samej maszynie.
Napisano 06 sierpnia 2012 - 03:42
Napisano 06 sierpnia 2012 - 06:49
Użytkownik Crafcik edytował ten post 06 sierpnia 2012 - 06:49
Napisano 07 sierpnia 2012 - 06:51
Ja również myślę, coby tu poprawić, w konfiguracji serwera, aby ja odchudzić bez zbytniego wycinania funkcji.
Najlepiej działa serwer goły tzw. vanilla, gracze serwera premium mogą to potwierdzić. Zero lagów, płynna gra.
Niestety do tego trzeba odpowiedzialnych i uczciwych graczy, a powiedzmy sobie szczerze, żaden nie potrafi oprzeć się pokusie przejrzenia skrzynek kolegi i ewentualnego wylania lawy na jego łóżko. O ile łóżko pozostanie po wizycie.
Napisano 07 sierpnia 2012 - 06:57
Napisano 07 sierpnia 2012 - 08:31
Jak będzie tam /warp motel to jest coś z warpami
Napisano 07 sierpnia 2012 - 09:24
/memory - Max memory 3573 MB total memory 3008 MB Used memory 481 MB
/lag Sorry, permission lagmeter. commend.lag was denied
Napisano 07 sierpnia 2012 - 12:27
wynik /lag - 7.6 TPS
wynik /memory : Max - 3573,Total - 2915,Used - 557.
Napisano 07 sierpnia 2012 - 05:06
niech mi tu podanie napisze.
zarejestrował się, ale nie ma aktywacji jeszcze.
napiszcie kto on jest.
Napisano 07 sierpnia 2012 - 05:20
tylko wtedy nawet nie wiedział czym jest minecraft premium... nie wiem jak teraz
Napisano 07 sierpnia 2012 - 06:15
Powiedziałem że wszystko w swoim czasie
Na pierwszy rzut oka wydaje się ogarnięty .
Użytkownik Starwars508 edytował ten post 07 sierpnia 2012 - 06:15