Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sprawy Bieżące

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
939 odpowiedzi w tym temacie

#761 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 593 postów

Napisano 23 października 2012 - 10:22

z powodu wykrycia poważnego błędu, wydanie nowej wersji zostało przesuniete z 24 na 25 października i zamiast 1.4 będzie 1.4.1.
  • 0

#762 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów
  • Ską…d:Niewistka-Podkarpacie

Napisano 23 października 2012 - 11:23

jaki to błąd? :D
  • 0

#763 endo

endo

Porucznik

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 142 postów

Napisano 23 października 2012 - 11:30

Zapytaj Notcha ;]
  • 0
Dołączona grafika

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Dołączona grafika

#764 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 23 października 2012 - 12:38

Jens Bergensten@jeb_
We found the animal suffocation bug!!!11oneone Unfortunately that means a 1.4.1, and aim for Thursday morning instead of Wednesday afternoon

• 0

#765 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 24 października 2012 - 01:31

Działki VIP nie mogę pomagać innym dając im działkę ponieważ mam ich za dużo czy dało by się to blokadę usunąć?
  • 0

#766 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 24 października 2012 - 04:26

limit zwiększony, pownno starczyć ;)
  • 0

#767 Darken

Darken

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 305 postów
  • Ską…d:Dirt-Land

Napisano 24 października 2012 - 04:49

No i będzie sensowniej mooże...
  • 0
Dołączona grafika

#768 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 24 października 2012 - 05:42

ale ja mam aż 19 działek 16-w klanie dla członków 1-klanowa 2-własne
  • 0

#769 Burtas

Burtas

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 420 postów
  • Ską…d:Z jajka :D

Napisano 24 października 2012 - 06:28

heh ja mam jedna sam sobie dalem i nie wiem gdzie i juz mam limit przekroczony :D
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#770 jacolplacol

jacolplacol

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 298 postów
  • Ską…d:Aether

Napisano 24 października 2012 - 08:00

No jutro nareszcie nowa wersja Minecraft :D
  • 0
HIA Powraca!!!

#771 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Ską…d:Z galaktyki k***ix

Napisano 24 października 2012 - 09:21

Tak tak, poraz kolejny zmieniam temat, ale czytałęm z cinkiem temat ,,administracja'' Napisano, że mam bana za pełną skrzynię diamentów i szmaragdów.

Sprawę zaraz wyjaśnię, otóż gdy weszły na serwer [sejf], w kanotrze cinka pojawiły się dodatkowe skrzynię. Miały być takim mini magazynem. Gdy poszedłem wymienić diaxy na emeraldy, zobaczyłem, że można otowrzyć te dodatkowe skrzynię. Było w nich wiele bloków diamentów i szmaragdów. Cinek powiedział mi, że teraz nie może wejść na serwer i, że mam je zabrać do siebie na przechowanie.

Diaxy nie zostały jeszcze oddane, ale zapewne zostaną, jeżeli susek jeszcze ich nie zabrał. :D
  • 0
Dołączona grafika

#772 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 25 października 2012 - 06:07

When will CraftBukkit for 1.4 be released?

Kiedy będzie CraftBukkit dla 1.4 wydany?

With the Minecraft 1.4 release date fast approaching, a lot of people are wondering when we will be releasing a CraftBukkit Recommended Build for Minecraft 1.4. We hope this short announcement will answer those questions.

Due to the rapid release of preview builds for the impending 1.4 update, we are unable to guarantee that we'll have a compatible CraftBukkit Recommended Build out in time for the release of Minecraft 1.4.2. Although we started working on the update immediately after the Minecraft 1.4 preview was made available to the public, each new preview build leads to delays in our update process as we, essentially, need to start over with each one.

In the past releasing a Recommended Build has caused apparent confusion within the community, as a result for this release, and moving forward, we will follow the "Dev -> Beta -> Recommended Build" release methodology. We are going to release a Beta build as soon as we can get a stable build devoid of any significant bugs.

As we have done a significant amount of important work on CraftBukkit 1.3.2 builds, we have promoted a new Recommended Build recently. This was done so that people have a reliable, stable build to use until we can get a 1.4 compatible build out and so that everyone who relies on Recommended Builds are able to take advantage of all the fixes, improvements and so on we've done since the last 1.3.2 RB.

Thank you for your patience, understanding and continued support; we greatly appreciate it!

This post has been edited 1 times. It was last edited by EvilSeph 29 minutes ago.

EvilSeph, 30 minutes ago

source: http://forums.bukkit...eleased.107128/

EvilSeph -bukkit team leader- tłumaczy się dlaczego trzeba bedzie poczekać nieco, bo guzik narazie mają, bo mimo, że Pre-release jest od tygodnia, to te zmiany 1.4.1 i 1.4.2 rozwaliły im całą robotę.

Moim zdaniem.
Nie mamy prawa narzekać, bo Bukkit Team robi to za darmo poświęcając czas i wiedzę dla nas graczy.
Ale z drugiej strony jego tłumaczenie jest nic nie warte. Powiedziałby, że nie miał czasu, albo, że mu się nie chciało i mamy mu nie zawracać gitary, bo CB będzie jak będzie. I to bym przyjął bez mrugnięcia. Ale takie wymyślanie powodów 'z dupy' mnie trochę irytuje.
Już wam mówię czemu.

Bo przecież cały prawie Bukkit Team, a przynajmniej jego podstawowy trzon, pracuje obecnie w Mojang !
W ubiegłym roku zostali zatrudnieni przez Notcha i teraz oni robią Minecraft, a po godzinach robią CraftBukkit.

(Dinnerbone, przeniósł się z dziewczyną z Kanady do Szwecji i niedawno dostał zieloną kartę. Evilseph chyba nadal mieszka na stałe za oceanem, ale też jest w Szwecji. Nie wiem jak inni bo nie śledzę co piszą. )

Czyli wiedzą co jest i bedzie w nowych wersjach, i wiedzą jak to jest zrobione, i nie muszą już dekompilować i rozpracowywać funkcji i metod gry, żeby napisać serwer. Mają źródła gry i craftbukkita na tych samych laptopach.

Jaki problem przygotować nową wersję CB równolegle z pracami nad grą. Przecież mimo zmian w 1.4 w stosunku do 1.3, to nie przepisywali całej gry, tylko niewielki kawałek. Tego nie rozumiem właśnie.

Zastrzeżenie: nie wiem jak wygląda cb od środka i co tam trzeba zrobić i jak zmiany gry na niego wpływają, ale z punktu widzenia kogoś kto widział jak wygląda kod źródłowy i co się z nim dzieje jak się zmienia API, całe to gadanie o trudnościach bo się wersje zmieniły z 1.4 na 1.4.1 i 1.4.2 gdzie tylko jakieś pojedyncze błedy były naprawiane, jest ble ble mydleniem oczu.

Podsumowując - na serwer 1.4 trzeba będzie poczekać.
  • 0

#773 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 25 października 2012 - 06:34

czyli czekamy :)
dalej nie mogę dawać cubów...
  • 0

#774 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 25 października 2012 - 11:36

Dołączona grafika

Minecraft 1.4 już jest.

lista zmian:
Spoiler

Serwery Mc.GamingCrew.pl za wyjątkiem Premium Club nadal będą w wersji 1.3.2 do czasu ukazania się CraftBukkit 1.4
  • 0

#775 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 25 października 2012 - 01:42

powtórzę się nadal nie mogę dawać cubów.
  • 0

#776 puntapuntaMOD

puntapuntaMOD

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 511 postów
  • Ską…d:Z doliny muminków...

Napisano 25 października 2012 - 08:08

powtórzę się nadal nie mogę dawać cubów.

czyli czekamy :)
dalej nie mogę dawać cubów...

poczekaj cierpliwie -_-
  • 0

#777 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 26 października 2012 - 07:17

@Lug, musisz się wypisać z cudzych cuboidów jeśli chcesz dawać kolejne.

Craftbukkit 1.4 chyba nie będzie szybko. Z całego 8-mio osobowego Bukkit Teamu nad 1.4 pracuje jedna osoba i to żaden z liderów.

EvilSeph@EvilSeph
For reasons I won't get into, the majority of the work on the @CraftBukkit update for 1.4 has been done by one member of the #Bukkit team.

• 0

#778 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 26 października 2012 - 08:42

ale ja mam 17 klanowych chyba że ktoś mnie dopisał i nie wiem o tym :(.
A nie da się powiększyć do 25? Proszę.
  • 0

#779 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 26 października 2012 - 09:14

jeden klan ma aż 17 cuboidów? trochę dziwne jak dla mnie....
  • 0

#780 Lugward

Lugward

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 726 postów

Napisano 26 października 2012 - 09:36

16 działek na których członkowie mają domy.
1 na cały klan (reszta)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1