Witam. A więc postanowiłem sobie trochę zarobić na iPada 2 i po lekcjach tyram aby odłożyć jakiś cash. Na początku zastanawiałem się czy nie kupić sobie MacBooka Pro ale po cenie stwierdzam że mi się nie opłaca. Dlaczego chce tableta? A więc jako że jestem grafikiem (uczę się na profilu TECHNIK CYFROWYCH PROCESÓW GRAFICZNYCH) bardzo przydałby mi się każdy możliwy sprzęt który pomoże w grafice. Mam kilka pytań które chciałbym zadać tym którzy mieli do czynienia z tą lub wcześniejszą wersją tego sprzętu i zasięgnąć ich opinii. iPadem 2 bawiłem się w Media-Markcie przez 5 minut i zrobił na mnie dobre wrażenie. Wszystko działało dosyć płynnie, lecz nie sprawdziłem wszystkiego bo wiadomo niektóre funkcje były poblokowane. Przejdźmy do tych pytań:
1. Czy kupując wersję 3G + WI-Fi + np. 16GB będę mógł dokupić np. kolejne 16 by mieć łącznie 32GB czy muszę wymieniać sprzęt na ten mający więcej pamięci?
2. Czy wersja 3G zapewni mi dostęp do internetu tak jak w telefonach typu smartfone?
3, a) Czy ten tablet bo iPad ma spełniać podobno rolę tabletu da mi możliwość np. ułatwiania sobie pracy graficznych np. w programie Photoshop czy Illustrator?

Czy rysiki do tego sprzętu wchodzą w grę?
4. Wiem że można korzystać na iPadzie z takich komunikatorów jak Skype ale czy np. można także z gg, aqq, vt, ts3 etc.?
Jeśli mi się jeszcze coś nasunie to będę pytał. Może ktoś wypisze mi PLUSY I MINUSY tego sprzętu? Byłbym wdzięczny.
Jeśli taki temat już był to z góry przepraszam. Pozdrawiam