Na moje i brata urodziny mieliśmy wyjechać do Wiednia na noc w muzeum. W podróży było nas czterech. Brat (Pawcio), Tata, siostra i ja.
Podróż mijała nam szybko i wesoło, opowiadaliśmy wesołe opowieści i opowiastki z naszego życia. Kiedy tata opowiadał nam wspaniałą historię ze swojego życia, która polegała na zgubieniu paszportów na stacji metra, wjechaliśmy na autostradę w Austrii. Po krótkim czasie czuliśmy, że jedziemy po żwirku, ale jechaliśmy przecież po asfalcie. Tata zaczął zadawać nam pytania czy nie jedziemy po jakiś kamyczkach, ale po krótkim czasie zaczęły się wyświetlać czerwone ikony silnika i jeszcze jakieś ikony, których treści nie jestem pewien.
Silnik i wszelka elektryka padła. Zerwał się pasek klinowy, który odpowiada za wszelką elekrykę w samochodzie, i pasek rozrządu, który odpowiadał za odpalanie samochodu. Można powiedzieć, że rozpier.... nam się cały silnik.
Doturlaliśmy się Mcdonald'a i nie mieliśmy pojęcia co dalej robić. Przecież byliśmy 20km od Wiednia, a 300km od Domu

Zaczęliśmy rozmawiać po angielsku, którego za dobrze nie znaliśmy, o podwózkę do Wiednia, ale każdy jechał w stronę Czech. Po godzinie trafiliśmy na jedną Niemkę, która jechała w stronę Wiednia. Niestety powiedziała nam, że nie może nas podwieźć do Wiednia. Ale na stację kolejową, która zabierze nas do Wiednia, może zabrać. Spakowaliśmy najpotrzebniejsze rzeczy z auta i pojechaliśmy do Wiednia.
We Wiedniu trochę pozwiedzaliśmy, poszlajalismy się i postanowiliśmy poszukać kolei, z której jechał ,,Sobieski''. Pociąg, który jechał z Wiednia do Polski. Szukaliśmy kolei cały dzień ! Dwa razy się pomyliliśmy. Przeszliśmy około 20 - 30km , ale w końcu znaleźliśmy dobrą kolej.
Pociąg mieliśmy 7.33, a była 6.25. Na tą godzinkę poszedłem spać.
Obudziłem się o 7.30, pociąg już czekał, wzięliśmy bagaże i wsiedliśmy do pociągu.
Cali i zdrowi wróciliśmy do Domu. Doznaliśmy nowych doświadczeń i pomysłów.
Myślę, że historia jaką przeżyliśmy spodobała się Wam i mnie nie zhejtujecie

Ps:. Nie wiem czy mogłem pisać w tym temacie. Jakby był zły proszę o przeniesienie