zmiana hostingu - konkrety
Napisano 16 kwietnia 2008 - 10:58
A wiec jezeli chcecie zmienic hosting jest to w zasadzie jedyny okres w ktorym mozemy to zrobic
Wiem ze jest temat inny o zmianie hotingu ale tutaj zamieszczamy tylko konkrety
Podajemy:
-nazwe hostingu
-przykladowe serwery
-cene za slota (plus ewentualnie inne ksozta czy tam dodatkowe udogodnienia)
-oraz uzasadnienie
jezeli do 5 maja nie wylonimy hostingu na ktory chcielibysmy zmienic to zostajemy przy shooters
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
#2 Gość_QUIt_*
Napisano 17 kwietnia 2008 - 07:43
-SERWERY DEMO
-CENNIK
-Solidne serwery z pingami 10-30 rzadko zdarzają się jakiekolwiek awarie, dużo fps na serwerze
sprzęt:
# 2x Intel Quad-Core Xeon 2.66Ghz 12MB L2
# 12GB RAM DDR2 ECC FB-DIMM
# Dyski SAS 15k Obr./min.
sprawdź PING
u mnie ping do warszawy nie wynosił więcej niż 16
to chyba wszystko ;-]
Napisano 17 kwietnia 2008 - 11:09
Napisano 17 kwietnia 2008 - 11:32
Użytkownik Jaro dNb edytował ten post 17 kwietnia 2008 - 11:33
Napisano 17 kwietnia 2008 - 11:59
PS. tu mialy byc same konkrety
Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:21
http://www.gamepad.p...?menu=publiczne (ip serwerów)
Cennik serwerów gier - opłata miesięczna za jeden slot:
Publiczny
PL - Gdańsk
8 zł 7,5 zł slot
DE - Köln
7 zł slot
Zaleta to niska cena, ale nie wiem najważniejszego, czy są pingi i czy czasem nie ma chokeów i lossów.
Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:44
ale ogolnie zmiana hostingu znowu wiarze sie z tym ze trzeba bedzie zmienic IP a co za tym idzie szukac nowych graczy :/ i to wlasnie teraz kiedy powoli wszystko zaczyna wracac do normy :/
dlatego decyzję o ewentualniej zmianie trzeba podjąć jak najszybciej.
jeżeli zamierzacie to zrobić, trzeba wykupić nowy serwer co najmniej 2 tygodnie przed upływem terminu obecnego. dać wszędzie info o zmianie, żeby ludzie wiedzieli.
na co najmniej 7 dni przed zamknięciem obecnego serwera trzeba uruchomić nowy serwer i udostępnić go do grania.
im wcześniej się to wszystko zrobi tym łagodniej przejdzie zmiana. ostatnio było z dnia na dzień z zaskoczenia i dlatego wyszła hooyoza.
więc musicie podjąć decyzję. czy zmienić, jeżeli tak, kto wykupi nowy serwer, ile ma mieć slotów.
ciężka sprawa.
ps. gamepad raczej odpada. niepewna firma. mały prywatny serwer - tak, ale publik rangi Tawerny - nie.
EDIT: jest jeszcze sprawa HLTV... też się kończy ok. 11 maja. przedłużać czy nie? coś mi się jarzy, że na gamesnet można mieć hltv na tym samym serwerze ale nie jestem pewien. obecnie jest to 2 slotowy serwer prywatny za 12zł/mc.
Teamspeak 2 albo BNC5 gratis. Wybierz sam!
Do każdego serwera, wykupionego na okres minimum 3 miesięcy, dodajemy GRATIS, na taki sam okres czasu, komunikator głosowy TeamSpeak 2, z taką samą ilością slotów co serwer! W przypadku serwera z minimum 10 slotami możliwe jest zamienienie darmowego Teamspeak 2 na BNC5, także na okres 3 miesięcy. Promocja dotyczy tylko lokalizacji polskiej.
HLTV oraz dodatkowy slot gratis
Do każdego serwera Counter-Strike, Condition Zero oraz Day of Defeat z minimum 10 slotami dodajemy GRATIS serwer HLTV do nagrywania dem. Co więcej, slot pod to HLTV dostaniesz także GRATIS! Promocja dotyczy wszystkich lokalizacji.
Użytkownik tyro edytował ten post 17 kwietnia 2008 - 01:37
#8 Gość_QUIt_*
Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:48
gówniana firma jedna z najgorszych jak nie najgorsza...Gamepad
http://www.gamepad.p...?menu=publiczne (ip serwerów)
Cennik serwerów gier - opłata miesięczna za jeden slot:
Publiczny
PL - Gdańsk
8 zł 7,5 zł slot
DE - Köln
7 zł slot
Zaleta to niska cena, ale nie wiem najważniejszego, czy są pingi i czy czasem nie ma chokeów i lossów.
coś podobnego do:
gradobicie.pl
hitme.pl
whiterabbit.pl ( nie piszcie mi że dobre bo wiem jakie serwery mieli 2 lata temu a jakie teraz mają )
suu.pl
i wiele innych
shooters.pl dobre serwery stawia tylko znajomym ^^ zobaczcie serwery esport.pl. na tawernie choke 10-100 a na esporcie 0
Napisano 17 kwietnia 2008 - 03:27
#10 Gość_QUIt_*
Napisano 17 kwietnia 2008 - 03:37
whiterabbit kiedyś miał ping 10-15 a teraz 20 i skacze do 40-60Quit masz racje co do tego, ale white rabbit jest dobry dalej, przynajmniej ja mam 0 lossow i 0 choke i ping <20, w przeciwieństwie do shooters. ALe oczywiście dragie jak hooy. Z gamesneta mam z kolegami prywatny, NAPRAWDE POLECAM, solidna firma, hltv i tsa dali gratis, pingi <25 , choke i loss 0, czasem do 1 podskoczy . Tylko cena większa niż szuters :/
loss i choke zależy tez od konfiguracji serwera, jeżeli znasz się na tym to nie ma problemu :-]
Napisano 17 kwietnia 2008 - 04:30
Tak w ogóle to ja się na tym nie znam.
W każdym razie jeśli mam wybierać między 16 a 20 slotów, to wybieram 20. Lubię kiedy jest ciasno :]
Napisano 17 kwietnia 2008 - 04:40
gamepad? hahha co z tego ze tanie jak pingi 60+ przy 12 osobach na serwie?
w ogole to najlepiej bylo by zostac przy tych szotersach bo ip sie nei zmieni ale waly kreca a gamesnet jest elo wiec jak sie w czas zareklamuje to bedzie gicior;x
Napisano 17 kwietnia 2008 - 04:58
loss i choke zależy tez od konfiguracji serwera, jeżeli znasz się na tym to nie ma problemu :-]
Czyli chcesz przez to powiedzieć, że tawerne da sie lepiej skonfigurować ? Jeśli tak to daj znac owiemu ;]
Napisano 17 kwietnia 2008 - 06:15
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 17 kwietnia 2008 - 06:26
"Every broken enemy will know,
That their opponent had to be invincible!
Take a last look around, while you’re alive,
I’m an indestructible master of war!
Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:00
Napisano 18 kwietnia 2008 - 03:24
Napisano 26 kwietnia 2008 - 09:08
Moim zdaniem w gre wchodzi tylko; przedluzenie szotersow albo nowe ip na gamesnecie;>
za szotersami stoi to ze sie nie zmieni ip serwera i nie trzeba bedzie od nowa go reklamowac
ale tez szotersi coraz czescie leca w ch**a i to jest ryzyko...
za gamesnetem stoi to ze wszyscy sobie go chwala, pingi sa niskie, serwy nie padaja zbytnio i nie ma z nimi narazie zadnych problemow.
nie wiem czy FF se tam u siebie juz postanowilo co i jak ale jak tak to moglo by tak reszte tu poinformowac o tym;)
Napisano 26 kwietnia 2008 - 09:15
Napisano 26 kwietnia 2008 - 09:34
palacz ke sera sera: ja nie pije
palacz ke sera sera: juz nigdy
palacz ke sera sera: zmienilem sie