Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wisla - Barca

• Zamknięty Temat jest zamknięty
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 mOOn_

mOOn_

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 416 postów
  • Ską…d:klikash?

Napisano 14 sierpnia 2008 - 01:55

#19 www.itvp.pl zarejestruj się i na żywo mecz można oglądać
  • 0
милый дaмы я xoчy вac пролететь

#22 rahH

rahH

pr0ncie

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 313 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:20

Za moich czasów, bo Ty to chyba nie pamiętasz czasów, kiedy Guardiola grał w piłę, ... mówiło się na niego Pepe (choć faktycznie formalnie to był Pep). ?atwiej było wymówić Pepe niż Pep hehe. Ślady tego widać do dziś i to nie tylko w Polsce. Jestem pewien tego co mówię, gdyż był to jeden z moich ulubionych zawodników. Właśnie takich jak on brakuje w dzisiejszej piłce.

Slabo pamietam ale znam dobrze historie Barcy, biografie jej wielu wielkich pilkarzy i obejrzalem mnóstwo archiwalnych materialow video ;]
W 2001 roku Pep odszedł z Barcy do Brescii wiec w sumie nie tak dawno.
No i właśnie to jest ogólny bląd jaki wiekszość robi bo PEPE to jest całkiem inne imię. Pep/Pepa only dopuszczalne ;s

Guardiola do dziś jest kochany nie tylko w Katalonii ale i całej Hiszpanii. Dla mnie też zawsze był wręcz przykładem idealnego środkowego pomocnika. Nie ma dziś już tak bardzo uniwersalnych. Widziałem jego pojedyncze mecze i kupe komplikacji. Wielu zawodnikow takich jak Laudrup czy Koeman ktorzy z nim grali zawsze mowilo, że on na boisku nie był tylko kapitanem ale wręcz trenerem który nieustannie motywował i dyrygował. Dlatego dostał teraz szanse poprowadzenia 1 drużyny klubu swojego życia :) Początkowo byłem jednak średnio do niego nastawiony jako trenera tak szybko w takim wieku 37/38 lat ;s ale to ile zmienił w klubie od swojego przyjścia napawa wielkim optymizmem. Mimo, że na 1 rzut oka widać, że to ta sama Barca o zmianach Pepa dużo by pisac ;] Wczoraj zagrali na luzie i na wisle to wystarczylo. Skupieni mogliby 8-0 wbić...
  • 0
Dołączona grafika

#23 MilczaR

MilczaR

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 262 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 14 sierpnia 2008 - 09:14

No ja nie uważam tego za błąd tylko za swobodę nazewnictwa. Przecież równie dobrze mógłby się ktoś przyczepić, że ktoś niepoprawnie nazywa Cristiano Ronaldo pisząc, bądź mówiąc "Krystek". Na Rasiaka dajemy "Drewnulopulos" i jest spoko. Na Ronaldinho "Koń" czy "Końska Morda".

A przypomniała mi się pewna historia, ale chyba to i tak skończyło się na niczym. Pamiętam jak kiedyś Cristiano Ronaldo prosił, by nie mówić na niego Ronaldo (zwracał się do mediów itd), tylko żeby mówili Cristiano. Dzisiaj mimo to wielu woła w TV Ronaldo, ale są tacy, którzy znaleźli kompromis i wołają i piszą po prostu Cristiano Ronaldo.
  • 0
Czas nagradza cierpliwych.

---

Dołączona grafika

---

#24 Masmix

Masmix

Porucznik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 164 postów
  • Ską…d:Kraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 07:04

Wcale nie wrocilem zaplakany do domu, bo doping byl ZAj**ISTY, caly mecz bylo darcie polskiego sektoru, zreszta po tym wyjezdzie patrze na winko laskawym okiem. Owoce morza maja zaj**iste!
  • 0
Disturbed: Indestructible:

"Every broken enemy will know,
That their opponent had to be invincible!
Take a last look around, while you’re alive,
I’m an indestructible master of war!

#25 will

will

Pułkownik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 190 postów
  • Ską…d:Tarnów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:40

no i Wisla pokazala ze cos potrafi;] marnie bo marnie ale wygrala 1:0;] Barca w calkiem dobrym skladzie.. moze nie grali na 100% ale napewno nie chcieli tego przegrac;] wiec moznaim pogratulowac ze zdolali to wygracc :D
  • 0
moja wladza minela, to czeba potrolowac troszQ <3 :E
Dołączona grafika

Spoiler

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1