Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zastrzeżenia i uwagi dotyczące poziomu adminowania na serwerze

• Zamknięty Temat jest zamknięty
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 KoRniK

KoRniK

Porucznik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 069 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 13 listopada 2008 - 04:46

ja tam sadze ze ta tabelka nie byla robiona na podstawie banow lecz czasu grania na serwerze. oczywiscie o bany tez troche chodzilo bo wtedy bylo malo banow wogule wszyscy robili co chcieli itd... pokazanie banow w tej tabelce mysle ze dawalo do zrozumienia adminom ile tak naprawde osob adminuje a ile wchodzi i czasem uzyje admina.

ja od ostatniego wybuchu i wyzalenia sie na forum wrocilem mysle do starej swojej osobowosci czyli zrownowazonego zartobliwego kornika... juz sie tak nie wkurzam jak jest ffa na serwie itd poprostu staram sie to zwalczyc.

co do tematu wypowiadalem sie juz wczesniej :P i w 100% zgadzam sie z postem ReV'a :)

co do aktywnosci swirq'a na cs'ie to sie nie dziwie :P bo on przeciez sie na COD'a przezucil :P

Użytkownik KoRniK edytował ten post 13 listopada 2008 - 04:48

• 0
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#22 palacz

palacz

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 911 postów
  • Ską…d:Kraków

Napisano 13 listopada 2008 - 04:50

mnie dziwi takie zachowanie jak twoje rev albo will'a... nie, ze cos mam do ciebie bo wiesz ze spoko! :D ALE nie rozumiem o jaka "polityke prowadzenia serwera" chodzi?? ja jakos nic zlego nie widze w tym co sie dzieje... nikt do mnie nie ma zastrzezen ani ja nie mam do nikogo.... a jak bede mial zastrzezenia to napisze a nie odejde w pizdu od serwera.... ja po prostu nie wiem o co wam ludzie chodzi czasem bez kitu :X polecam zamknac temat a jak ktos chce komus cos dopowiedziec to na priv bo offtop sie robi tyle .

Użytkownik pale bo lubie edytował ten post 13 listopada 2008 - 04:52

• 0

ws2xe1.jpg

#23 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • 2 426 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 04:55

ja wiem dokladnie o co Ci chodzilo Scar :P i wiem teraz ze zbyt duzo nerwow wlozyklemn w pisanie swojego pierwszego postu w tym temacie(pewnie przez to ze ciezko idzie w szkole xD) jakbym od razu napisal ze jest to bardzo zabawne i nie ma co skarzyc sie na admina to byscie inaczej zinterpretowali moja wypowiedz :D. a co do Twojego wieku <lol2> xD strazsznie mnie denerwuje (tylko nie odbierz sobie tego zle) kiedy w swoich wypowiedziach pisanych naszym pieknym polskim jezykiem :) ludzie pisza slowka typu wtf? albo inne anglo saskie slowa. po co ranic nasz jezyk? :D XD

koncze juz pisanie w tym temacie bo poprostu BARDZO NIE CHC? SI? Z WAMI K?ÓCI?. bo to ni ma sensu

pozdrawiam serdecznie. ?ukasz "wodny" Wodyński xD
  • 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#24 ReV

ReV

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 955 postów
  • Ską…d:Bielsko-Biała

Napisano 13 listopada 2008 - 04:56

czemu chcesz to zamknac pbl? Czemu chcesz sie uchylac od dyskusji? Wydzielcie posty do innego tematu i dyskutujmy bo o tym trzeba rozmawiac.

Co do tego dlaczego odeszlismy, nie wiem jak will, ale ja odszedlem bo uznalem ze skoro w taki a nie inny sposob traktuje sie adminow to nie widze sensu wspolpracy. I nie bede probowal niczego usilnie naprawiac bo skoro tak sie postepuje to pewnie tak jest dobrze a ja mam nasrane w bani :rolleyes:
  • 0
Dołączona grafika

ŚWIREQ & rev FTW

Dołączona grafika Dołączona grafika

#25 plaj

plaj

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 294 postów
  • Ską…d:50 cm od monitora

Napisano 13 listopada 2008 - 04:59

ta ten temat nadaje sie do zamkniecia bo sie juz panowie rozwijacie na inne tematy. Ban juz dawno minal , a temat adminowania poruszcie sobie na zamknietym tj. wyjasnijcie sprawe tego czy niektore bany nie sa wywolane tym ze troszke wladza do glowki udezyla:). Puki co panowie admini pamietajcie, ze wy kiedys z tego samego koryta pasze wciagaliscie co normalni userzy. Pozdrawiam

A jezeli macie potrzebe poruszenia tematu na otwartym forum to rev zaloz posta napewno ludzi esie wypowiedza, ale nie rozpisujcie sie juz tutaj bo zaraz wyciagniemy wszystki brudy w temacie ktory nie po to powstal:)

Użytkownik plaj edytował ten post 13 listopada 2008 - 05:01

• 0
========================================================================================================

w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...

ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!

Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?

niee ty go nie znałeś..

Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================

#26 palacz

palacz

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 911 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 05:06

czemu chcesz to zamknac pbl? Czemu chcesz sie uchylac od dyskusji? Wydzielcie posty do innego tematu i dyskutujmy bo o tym trzeba rozmawiac.

Co do tego dlaczego odeszlismy, nie wiem jak will, ale ja odszedlem bo uznalem ze skoro w taki a nie inny sposob traktuje sie adminow to nie widze sensu wspolpracy. I nie bede probowal niczego usilnie naprawiac bo skoro tak sie postepuje to pewnie tak jest dobrze a ja mam nasrane w bani :rolleyes:

1.Dobrze ze nie jestem moderatorem :D nie ja to bede przemieszczal :D

2.Moze nie do konca zamknac... chodzilo mi o offtop bo sie zrobil dosc powazny. Jak wrocilem z emigracji to tez mialem mieszane uczucia do tego co sie dzieje ale teraz jest calkiem inaczej! Wg mnie jest gitarka i juz gdzies to pisalem... dlatego nie wiem po co wyciagac jakies stare, nieaktualne brudy...

edit: moge popisac na temat tego co sie dzieje na serwie i forum bo jestem na nic codziennie wiec mi nikt nie wcisnie ze czarne jest biale :O

Użytkownik pale bo lubie edytował ten post 13 listopada 2008 - 05:35

• 0

ws2xe1.jpg

#27 MilczaR

MilczaR

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 262 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 05:32

ps. typje, pogaraj mixy i zobacz jak się gra. kolo idący nie tam gdzie team odp (a gra ffa (b robi fake (c robi fake i przytrzymuje (w tamtym przadku 3 ct-ków) i pomimo tego ze ich przytrzymalem wy sobie nie poradziliście- poćwicz może Ci się uda. Za to wlepianie banów masz opanowane do perfekcji. b0t

Chciałem się tylko ustosunkować do tych słów.

Otóż wiele ludzi tak mówi - "robiłem hałas, pilnowałem pleców" itd, ale zawsze mówią o tym po fakcie (taki rodzaj wymówki). Gra tp polega na wzajemnym porozumieniu drużyny, czyli że jeśli ktoś postanawia pójść gdzie indziej niż pozostali, to powinien o tym poinformować przez mika, bądź na tsay. Wtedy byłoby wszystko ok.
Właśnie takie samowolne pójście gdzie indziej, samemu bez "zameldowania" może być objawem gry ffa.
Przecież nikt z pozostałych członków zespołu nie będzie zgadywał, czy ten, bądź tamten poszedł tam coś kryć, czy co innego...

Użytkownik MilczaR edytował ten post 13 listopada 2008 - 07:11

• 0
Czas nagradza cierpliwych.

---

Dołączona grafika

---

#28 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 378 postów
  • Ską…d:Częstochowa

Napisano 13 listopada 2008 - 05:43

widzisz Rev na ilość banów w moim wykonaniu nie patrze i zawsze szukam kompromisu (jak już z resztą pisałem wcześniej). Nie zrobi nic kardynalnego to nie leci z serwa tylko dostaje i nie jeden przeprasza i mówi, że już nie będzie. I gitarka da się grać dalej, gdzieś mam jakieś rankingi ilości banów, staram się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej i w moim przekonaniu robie to dobrze, nie mam sobie nic do zarzucenia poza jednym błędnym 5 minutowym banem, który został już wyjaśniony. Rev szanuje Cie, ale uciekać z tonącego okrętu potrafi każdy, a uratować przed zatonięciem już nie każdy. Zobowiązałem się pilnować porządku, otrzymałem zaufanie adminów i społeczności tego serwera i staram się ich nie zawieść, robię co w mojej mocy by wszystko było w porządku. Dziś upomniałem admina, który dał błędnego sleja, a ten wyskakuje z pyskówką na mnie, że wszystkie mózgi pozjadałem... Nie podam kto to był, ale włączcie myślenie, jesteśmy ludźmi, istotami omylnymi i trzeba przyznać się czasem do błędu. A tu już żal, że gdzie ja mogę krytykować kogoś. Trzeba o tym mówić, ale wg mnie w dziale administracja, chyba, że ktoś z poza grona @ ma coś do powiedzenia. Jeszcze co do tej aktywności adminów, nie każdy ma czas wiadomo, ale jest częścią tej społeczności, w kasie nie ma braków przy swoim nicku, co poradzić, że czasu jest raz mniej, raz więcej. Trzeba otwarcie mówić o problemach w administracji serwera żeby zrobić tu porządek i brać do grona tylko ludzi odpowiedzialnych! Przemyślcie tą sprawe i jeżeli Wam nie zależy na dobrym funkcjonowaniu serwera tylko chcecie poczuć się lepsi i pobanować sobie ludzi to miejsce nie dla Was tutaj (absolutnie nie mam nikogo konkrentego na myśli). Odbiór koledzy!
  • 0
Dołączona grafika

#29 Bodziuuuu

Bodziuuuu

Porucznik

• Addicted
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 06:08

A ja wam powiem tak, zabierzcie admina osobom ktore nie spełniają kryteriow, nie sa online, nie maja 200 godzin ugranych. Ciekawe ilu zostanie. 5? 10? B)

Jest coraz gorzej. Nie ma owiego, tyra, troche adminow poszlo na cod 4. Albo znajdziecie kogos kto to wszystko ogarnie, albo zrobicie Tawerna FFA, niech bedzie 5 adminow i niech sie dzieje co sie chce poki serwer nie wygaśnie.
Mowicie TP, ja mam to juz W d*pie. Wchodze pograć jak widze na serwerze milczara, kornika, ffff bo NIE MA Z KIM GRAC. Jak graja jakies nieznajome ziutki i czlowiek stara sie cos zrobic, powiedziec, to jest wysmiany, wyzwany od botow i koniec.

Użytkownik Bodziuuuu edytował ten post 13 listopada 2008 - 06:09

• 0

#30 palacz

palacz

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 911 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 06:47

slabo mi sie robi jak czytam niektore wypowiedzi bez kitu... przypomina mi sie takie zdanie "rzadasz czystosci? zachowaj ja SAM!" nie wiem czemu ale to pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy po poscie bodzia... to moj ostatni post w tym temacie bo nie widze sensu calej dyskusji.... nastepnym razem zbanuje caly serwer jak nie poleci tam gdzie mu karze! bo wyglada na to ze tak mamy robic... czy jak? bo ja juz sam nie wiem :O slabo mi... dla mne eot
  • 0

ws2xe1.jpg

#31 ShataN

ShataN

Kapitan

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 336 postów
  • Ską…d:Białystok

Napisano 13 listopada 2008 - 06:50

Ja powiem tak ;p Adminem juz nie jestem sporo czasu i troszke tego zaluje, ale nie bylo to forma uciekania przed czyms czy tego ze sobie nie radzilem, ale brakiem kasy. Niestety ja kasy nie wyciagne, jestem jeszcze maly smrod ktory nie ma takiej kasy zeby sobie wyrzucac w serwer etc. Ale co do gry na tawernie i tego ze admini kryja sobie plecy. Czasami jak patrze co Wy tam wyrabiacie to jest masakra. Tak samo jak Bodziuu nie wchodze na serwer jezeli nie ma znajomych typu milczar czapka czy kornik, bo prawde mowiac nie ma z kim grac. Probujac narzucic jakis sposob grania graczom nowym czesto slyszy sie odzywki typu "japa" albo jakies inne tego typu.
Co do ilosci banow i czasu spedzonego na serwerze. Powiem tak: nie wazne ile banow dales tylko czy te bany sa sluszne i nie mozna bylo tego zalatwic w inny sposob. Wiele z nowych adminow nie znam calkowicie. Nie znam takich osob jak FFFF czy nawet wodnego. Wchodze raz sobie na serwer patrze a tam jacys nowi admini jakis syf etc. Czasami sa takie akcje ze koles jedzie a ban nie leci i musze prosic o to np palacza bo oni tego nie zrobia... Ale dobra nevermind nie ma co sie spinac o takie rzeczy. Grajcie jak uwazacie ale tez dbajcie o kulture i o tp na serwie bo tak jak Bodziuu powiedzial zrobi sie normalne ffa. Prawde mowiac dawno juz nie widzialem takiego tp jak bylo za poczatkow Tawerny, kiedy raszowalismy z ultim owim czy nawet tyrem :D haha ;D to byly czasy no ale coz ;D
  • 0

#32 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 328 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 07:15

Co do tego dlaczego odeszlismy, nie wiem jak will, ale ja odszedlem bo uznalem ze skoro w taki a nie inny sposob traktuje sie adminow to nie widze sensu wspolpracy.

To znaczy objasnij dokladnie jak zostales potraktowany, bo ja nie bardzo rozumiem.

I nie bede probowal niczego usilnie naprawiac bo skoro tak sie postepuje to pewnie tak jest dobrze a ja mam nasrane w bani :rolleyes:

Widocznie masz, bo jak sie mowi do Ciebie po ludzku to nie dociera. W dupie mam ile kto dal banów, bany dotyczyły cwaniaka który dał 3 sztuki przez pol roku oraz predatora ktory dał 3 sztuki przez ostatnie 3 mce. Trzeba byc niepelnosprawnym umyslowo zeby nie widziec problemu. A ze sie zachowujesz jak ...... to wszedzie szukasz spisku.

Jak to do Ciebie nie dociera to najlepiej się nie ośmieszaj i zamilknij.

[i na Twoja modle zrobie Ci dopisek - nie odwracaj kota ogonem, ze zamykam kogos niewygodnego. Chcesz pisac dalej - pisz. Mi chodzi o te konkretne 2 rzeczy. ]

Co do samego tematu bana - bez dema nie zobaczymy jak to wygladalo. Biszop powinien uprzedzic przed daniem bana. Z drugiej strony ja nawet bym nie patrzył na tego bana. Nie brałbym go nawet pod uwagę przy rekrutacji. Zrobił się dym z niczego.

Co do tematu adminów.

Sami sobie taką sytuację wypracowaliście. Sami siebie tak traktujecie. Taka atmosfera sie wytworzyła. My z Tyrem nawet nie mamy mozliwosci reakcji bo wtedy jest ze "szpiegujemy".
Bedziecie milsi dla siebie - bedzie ok.
Bedziecie dalej klocic sie o byle gowno - bedzie jeszcze gorzej.

Dopóki nie wlozycie troche serca w całą tą zabawe to będzie tylko gorzej.

Moje i Tyra postępowanie nie zmieniło się od początku awerny, poza naszym usunięciem się w cien. A jednak Atmosfera robi się coraz gorsza, więc opcje są dwie
albo zescie dopiero przejrzeli na oczy jaką to "patologię wyprawiamy"
albo wam tak naprawde brakuje dobrych chęci aby zachowywać się porządnie, brakuje albo kija nad głową albo nagrody na koniec
  • 0
Dołączona grafika

..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org

#33 MilczaR

MilczaR

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 262 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 07:23

Martwi mnie, że są dyskusje i zastrzeżenia co do adminowania, ale żadnych wyciągniętych wniosków, żadnych propozycji rozwiązań.

--

Jeszcze nawiążę tylko do tej ilości banów. W statystyce chyba jest istotna, gdyż można dać dużo banów siedząc krótko, co oznaczałoby, że ktoś wbił na serwa chyba tylko pobanować i nic więcej, mieć pewną ilość banów stosunkowo równą do przebywania na serwerze, albo mało banów przy długim przebywaniu, co też nie świadczy najlepiej.

Nie pamiętam czy dałem ich dużo, czy w odpowiedniej ilości, ale pragnę zaznaczyć, że większość to były takie bany profilaktyczne, najczęściej te najkrótsze, np. z powodami typu "brak TP", "interp", "przeklinanie", a nie jakieś bany z d*py, po to by dać. Chciałem, by taki gracz mógł wrócić jak najszybciej i stosować się do zasad panujących na serwerze. W dodatku zawsze przed wlepieniem bana dawałem słowne reprymendy.

--
Może nie jestem pro elo, super gracz itd, ale nieco pojęcia mam. Znam regulamin i staram się pilnować, by go nie naruszano na serwerze. Czasem moje decyzje mogą się komuś wydawać dziwne, ale nie robię nic z d*py wyjętego. Wszystko co zrobię jest oparte o regulamin. Nie uważam się za bardzo dobrego admina, ale za kiepskiego także nie.

Najwięcej kłopotów zawsze sprawia ta część regulaminu:
"Obowiązkiem gracza jest realizowanie założeń mapy: podkładanie / rozbrajanie bomby, uwolnienie / ochrona zakładników. Niedopuszczalne jest ignorowanie drużyny, bezmyślne kampienie / polowanie na fragi podczas gdy reszta teamu próbuje wygrać rundę, (ban do 7 dni)"

Kiedy widzę, że typ kupuje awp (może to być też inna broń), poluje przez całą rundę na fragi (czyli nie realizuje założeń mapy), a kiedy zostaje sam unika walki. Pytam czemu nie pobiegł do paki czy coś w tym stylu, to zawsze odpowiedź jest taka sama "typie, przecież zostałem sam... co miałem się pchać na 4 ct?... admin jesteś i nie wiesz co to TP?!". Nie atakuje jak jest sam na 4, nie atakuje, kiedy jest w równej ilości przeciwników... jaki wniosek? Naruszenie powyższego regulaminu. Stosuję upomnienie, po którym czytam, bądź słucham sprzeciwy większości drużyny, że jestem adminem z d*py, bo typ chciał zachować broń. Wtedy mi wytykają, że nie umiem adminować, że jestem świeżak, admin z d*py, co to za serwer?!... Kiedy dam bana, to już w ogóle chętnie by mnie spalili na stosie.
Jest różnica między zachowaniem broni po próbie wykonania zadania a zachowaniem broni po braku wkładu w grę zespołową.

Użytkownik MilczaR edytował ten post 13 listopada 2008 - 07:47

• 0
Czas nagradza cierpliwych.

---

Dołączona grafika

---

#34 will

will

Pułkownik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 190 postów
  • Ską…d:Tarnów

Napisano 13 listopada 2008 - 07:24

mnie dziwi takie zachowanie jak twoje rev albo will'a... nie, ze cos mam do ciebie bo wiesz ze spoko! :D ALE nie rozumiem o jaka "polityke prowadzenia serwera" chodzi?? ja jakos nic zlego nie widze w tym co sie dzieje... nikt do mnie nie ma zastrzezen ani ja nie mam do nikogo.... a jak bede mial zastrzezenia to napisze a nie odejde w pizdu od serwera.... ja po prostu nie wiem o co wam ludzie chodzi czasem bez kitu :X polecam zamknac temat a jak ktos chce komus cos dopowiedziec to na priv bo offtop sie robi tyle .

moje zachowanie? chodzi Ci o odejscie? nie wiem moze nie pamietasz jaka sytuacja byla na serwerze jak odchodzilem;] (zreszta po moim odejsciu sie poprawilo wiec moze i dobrze?;) )poza tym w kantera juz praktycznie nie gram wiec nie chcialem byc niegrajacym adminem jak niektorzy tutaj.. bo to by mnie nie bawilo..
pozatym jak nikt do Ciebie zastrzezen nie ma to chyba dobrze? piszac mojego posta poprostu chcialem troche obronic 'zwyklego' gracza bo zauwazylem ze JA zaczeli na niego najezdzac etc.. napewno nie chcialem wywolac tym postem jakiejs klotni na ktora trzeba bedzie zalozyc nowy temat..;] zreszta i tak nie gram na serwerze wiec nie potrzebnie w ogole to pisalem.. wybaczcie -_-
  • 0
moja wladza minela, to czeba potrolowac troszQ <3 :E
Dołączona grafika

Spoiler

#35 Owi

Owi

Administrator

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 328 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 07:26

No ale Milczar zrozum ze te bany - ich ilosc jest tylko pogladowa dajaca pewne wyobrazenie. Nie jest to zadne kryterium same w sobie. Pokazuje tylko taki ogolny zarys pracy kogos. Pozwala wylapac osoby ze skrajnymi wartosciami tkaimi jak chociazby ten cwaniak ktorego tak wspominam.
  • 0
Dołączona grafika

..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org

#36 plaj

plaj

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 294 postów
  • Ską…d:50 cm od monitora

Napisano 13 listopada 2008 - 07:46

2 sprawy. Jakotaki sysytem jest. powstalo stanowisko J@ po to chyba zeby sie okazywalo czy dana osoba w pelni sie nadaje na admina, jak nie to nalezy sie pozegnac nie o to chodzi zeby na sile kogos trzymac przeciez.

2 . dziwna sprawa bo teraz przynajmniej mi sie tak wydaje adminow jak mrowkow a szambo czesto na serwerze(juz pisalem moze o zlych godzinach wpadam, albo nie mam juz poczucia chumoru).

Przestancie sie nawzajem obciazac wkocu a zacznijcie realizowac cele zalozone przez ten serwer, kirwa no powaznie jak nie mam ochoty grac w cs'a to czytajac te posty jeszcze bardziej mi sie odechciewa.. co to za syf ? szambo? w gowka sie poyebalo? przepraszam za slowa,ale nie po to wielu z nas sie staralo trzymac poziom na tym serwie ,zeby przez jakakolwiek gowniarzernie to padlo.

Do j@ wy powinniscie swiecic poczwornym przykladem i zachowywac sie bardziej rozsadnie od adminow, stanowisko jakie sprawujecie jest dla was kredytem zaufania nie tylko strefy rzadzacej serwerem, ale tez graczy, wiec dajcie im powod do satysfakcji z powodu oddanego glosu na was! Pieknymi przemowami na forum nic nie zdzialacie . cel obroc w czyn o to w tym chodzi. Niestety bJ zlapie troche po glowce bo ban polecial zapewne w kulminacyjnym momencie= pragne tylko przyblizyc ze byly na serwerze momenty kiedy banika sie dostawalo z kaprysu ktoregos z was. Jezeli uznal ze kolega nie wykonuje zalozen tp to ban . Kiedys pisalem temacik wlasnie o slabym poziomie tp na serwerze i tam wszyscy doszlismy do wniosku ze nie wypelnianie zalozen tp konczy sie banem.( nie moge znalesc go jak znajde wrzuce link) tyle.

Moja propozycja aby po kazdym naborze na J@ odbylo sie cos w rodzaju glosowania uzytkownikow ( po jakims czasie oczywiscie), czy osoba pelniaca to stanowisko nadaje sie na @ . jezeli nie to dziekuje sie za wspolprace jezeli tak to awansik. Moze na zamknietym to robicie ale to jest sprawa tez uzytkownikow bo to oni najwiecej na serwerze przebywaja.

Nie blysne mowiac ze naduzycia przez adminow powinny byc karane zawieszniem, bo tak przeciez jest.

Nic wiecej sie nie da zrobic poza zdrowym rozsadkiem ktory od was chcialoby sie wymagac i normalnym jazeniem zycia, bo spinajac sie nie poprawicie poziomu zarowno gry jak i kultury na serwerze.

Użytkownik plaj edytował ten post 13 listopada 2008 - 07:47

• 0

w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...

ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!

Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?

niee ty go nie znałeś..

Ja tu jeszcze wróce

#37 blEEE

blEEE

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 150 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 08:00

Ja chcialbym wrocic do sprawy "rankingu banow". Teoretycznie tak jak mowi Owi mialo to byc tylko czysto pogladowe lecz jest jedno ale. Sam bylem w czolowce osob, ktore daly najmniej banow,a najwiecej graly co doprowadzilo do niemilej sytuacji. Mianowicie pewien admin dawal mi do zrozumienia, ze ja nic nie robie i , ze jestem ogolnie zuoo. Dochodzilo wtedy do takich akcji , ze na serwerze jest 5 adminow , ja dopiero wbilem, a owy osobnik akurat na mnie najezdza i opierdziela mnie czemu nie banuje typa, ktory wlasnie cos zrobil. No przepraszam, ale dla mnie to jest chore. Notabene byl to admin, ktory nie gral praktycznie wcale,a mial najwiecej do powiedzenia w tym kierunku. Ja sam staram sie zalatwiac wszelakie sprawy polubownie. Ban jest dla mnie ostatecznoscia i staram sie banowac na 5min. Chyba ,ze gracz jest kompletnym recydwista lub pusci ciekawa wiazanke przeklenswt przez mikrofon. Tyle ode mnie, dziekuje za uwage! :D
  • 0
Dołączona grafika

#38 KoRniK

KoRniK

Porucznik

• Vip
  • 2 069 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 08:23

tak wiec...

proponuje za kazdym razem kiedy kogos banujecie przemyslec to co robicie... dac ostrzezenie a jesli sytuacja sie powtorzy to ban na 5min-2h.
a nie sypanie za to ze ktos 1 razowo zlamal... bo moze jest nowy a taki ban tylko odstrasza.
ja czesto mowie do typow nawet i po 5razy jak nic nie odpowiadaja to daje bana i tyle. ale najpierw staram sie porozmawiac i wytlumaczyc mu, ze lamie regulamin. I tak jak ulti pisal, nie bronmy sie nawzajem jesli nas nie bylo przy danej sytuacji... bo pozniej wychodzi na to, ze na admina spojrzec nie mozna ani dotknac bo ban zaraz bo ten na tamtego skarge zlozyl i zuooo ogolne...

ja moze mialem okres kiedy sfixowalem ;D przyznaje sie bez bicia... doprowadzilo to do spadku mojej reputacji wsrod adminow/graczy itd... jednak przejzalem na oczy i zobaczylem co zle zrobilem i postanowilem sie poprawic. wy tez czasem spojrzcie na to co robicie z innej perspektywy i pomyslicie nastepnym razem zanim sie pospieszycie/zrobicie cos glupiego.
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#39 KoNiO

KoNiO

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 028 postów
  • Ską…d:Gorny Sląsk

Napisano 13 listopada 2008 - 08:30

Moja propozycja aby po kazdym naborze na J@ odbylo sie cos w rodzaju glosowania uzytkownikow ( po jakims czasie oczywiscie), czy osoba pelniaca to stanowisko nadaje sie na @ . jezeli nie to dziekuje sie za wspolprace jezeli tak to awansik. Moze na zamknietym to robicie ale to jest sprawa tez uzytkownikow bo to oni najwiecej na serwerze przebywaja.

www sumie podoba mi sie ta propozycja i ja popieram
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

AVEEE

#40 mentos

mentos

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 541 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 08:45

Ja staram się dawać jak najmniej banów i chyba to widać :) . Jeśli jakiś kolega nie gra tp to go obserwuje i po 3/4 rundach gdy dalej wykazuje chęć gry ffa banuje na 2h ( chęć gry ffa tzn. biega sam za fragami , ciągle zostaje sam i kampi itd.) Jeśli kolega wulgaryzuje upominam i za kolejnym razem banuje przeważnie też na 2h , ale co ja będę tutaj pisał . Teraz jak ktoś będzie prowadził team i rzuci hasło " wbita banan '' kto nie wbije będę banował , jeśli nikt nie będzie prowadził to ja poprowadzę i taka sama sytuacja kto nie wbije ban ! o to wam chodzi ? Tylko , że jakbym miał tak robić to musiał bym zbanować większość teamu który nie zawsze chce słuchać i np. rzucam hasło " wbita pocha " a 4 osoby biegną polem i 3 osoby zemną . Te 4 osoby które pobiegły polem zbanować ? niezbyt logiczne , ale chyba o to wam chodzi wnioskując z kilku powyższych postów. Rozwalają mnie te wypowiedzi niektórych osób no ale cóż , ja będę dalej adminował tak jak adminuje dotychczas czyli to co napisałem w trzech pierwszych zdaniach .

Użytkownik mentos edytował ten post 13 listopada 2008 - 08:48

• 0

Pamiętam nie zapomnę nie zapomnę pamiętam
O wszystkich dobrodziejstwach i o wszystkich przekrętach
Co w życiu mnie spotkało a na co jeszcze czekam(...)
Wszędzie po trochu zawsze tam gdzie pożądany
Nie wpycham się jak chamy nie wchodze gdy niechciany
Wole solowe stany przy płytach zajarany (...)
Nie kozaczę jest wj** to nie płaczę(...)

Śmiejesz się? to zgadnij kto się będzie śmiał ostatni!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1