Ale nie o tym mowa.
Teraz jest odpowiedni moment aby pomyslec o przyszlosci serwera. Wiadomo, że nie ma mowy o tym aby tawerna pozostała tylko csowa. Musimy mieć możliwość pójścia w inne gry. I aby serwer przetrwał potrzebujemy funduszy. Coraz bardziej męczy mnie kwestia tego, że wszystko tu sie rozbija o kasę.
Więc chcialbym podyskutowac z wami na 2 aspekty
1. Sponsoring
Czy nie znacie NIKOGO? Zadnego sklepu, firmy, producenta? Kogokolwiek kogo interesowałby sponsoring naszego serwera?
A moze znacie kogos z firmy hostingowej, z firmy ISP (dostawcy internetu) czy gdziekolwiek moglibysmy serwer TANIEJ postawic?
Wiadomo, że istnienie tawerny widze tylko i wylacznie na zasadzie stawiania dedykowanego serwera. Głupotą byloby pchanie się w kolejne serwery na jakimś gamesnecie gdzie nie mamy wpływu praktycznie na nic.
2. Koszulki, kubki itp
Czy bylibyście zainteresowani zakupieniem takiego kubka z logiem tawerny i ewentualnie (to moze byc drozsze) waszym nickiem? Koszt takiego kubka oscylowalby zapewne w granicach 30 - 40 zł z czego około 30-40% (caly zysk) szło by na utrzymanie serwera. Koszt takiej koszulki oscylowalby w granicach 50-70zł (zależnie od jakości)
przykładowa koszulka
http://img232.images...35626wa6kc2.jpg
Podsumowując:
Byłby ktokolwiek tym zainteresowany?
Musimy uderzyć ostro w promocję i rozwój serwera albo ten obecny wykup będzie jego ostatnim. Mnie i Tyra mało tu już trzyma a i gracze powoli się wykruszają, albo ruszymy do przodu albo możemy powoli zbierać się do zakończenia.
Prosilbym o RZECZOWA DYSKUSJE BEZ SPAMU
To jest wygląd przykładowego kubka, napisałem do tej firmy już zapytanie o wycenę. Oczywiście na tym byłoby jakieś logo tawerny.