Użytkownik Diabolicue edytował ten post 10 października 2009 - 11:52
Zakup Laptopa
Napisano 11 października 2009 - 12:01
co do tego ASUSika Diabolicue, nie jestem przekonany do 17" lapków :> traci trochę na pojęciu "mobilny" imo. Tylko moje zdanie
a system jasne że możesz wrzucić jaki chcesz, ja mojego kupiłem z jakimś preinstalowanym śmiesznym linuchem bez GUI
Napisano 11 października 2009 - 02:52
nie wiem czemu Amciek nie odpowiadaja ci Asusy , w najnowszych rankingach przeprowadzanych w stanach wypadaja jako najlepsze i najmniej awryjne lapki, bija na glowe midzy innymi apple nie wspominajac o hp czy innych lapkach z nizszej polki, poza tym sama specyfikacja za taka cene tego asusika co Diabolicue podał niszczy.(pracowałem na hp'ku , toshibie i asusie zeby nie bylo ze stronniczy). JAk ma być i do nauki i do gier bierz asusa , to w takim wypadku + bedzie 17 calowa matryca. Jedynym minusem asusa bedzie dość krótko trzymajaca bateria, ale to raczej wina sprzetu bo jest on dosc wymagajacy, w zamian za to mozesz zapomniec o sytuacji, ze gdziekolwiek beda ci spadac fpsy:)Zabieram się do kupna laptopa na studia i tutaj zaczynają się moje pytania:
- Na jakie firmy zwrócić uwagę, jakie kupywać a jakie nie
- Ma on być dobry zarówno do nauki jak i gier (Tak żeby mógł spokojnie pograć na nim w COD4,5 w miarę płynnie)
- No i cena maksymalnie zamyka się przy 3000 zł (Ale to już taki max, chętniej brałbym coś za 2500)- Czy wszystkie aktualnie robione laptopy mają ekrany 15,4 cala bo chciałbym coś z 17stką
Proszę piszcie swoje spostrzeżenia, podsyłajcie linki do jakichś zestawów
POza tym delle,hp, soniaki, czy apple z podobna specyfikacja kosztuja z 1,5 k w góre więc o czym rozmowa:)
Użytkownik plaj edytował ten post 11 października 2009 - 02:59
w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...
ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!
Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?
niee ty go nie znałeś..
Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================
Napisano 11 października 2009 - 10:33
Napisano 11 października 2009 - 10:45
Napisano 11 października 2009 - 10:51
Napisano 11 października 2009 - 11:58
Ciekawe jakie będzie mieć wymagania COD 6. Jeśli podobne do COD 4, co jest dość prawdopodobne gdyż w grafice zaszły tylko niewielkie zmiany, to spokojnie 35-50fps.
tyle to ja mialem na swoim starym hp'ku z grafika 5 krotnie slabsza niz na tym asusku z 1 gb ramu i slabszym prockiem.
w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...
ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!
Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?
niee ty go nie znałeś..
Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================
Napisano 11 października 2009 - 04:56
http://www.hitech.com.pl/ z tej strony prosilbym bo to co jest w MM to rzal bul. Cos w cenie 2500-2800zł, 3gb ramu, procek jakis lepszy niz te T4200(T6500 czy ile mile widziany. W ogole czym one sie roznia ? Ten T4200 ma 2.1x2 ? a T6500 ma 3.25x2 ? sie w ogole nie znam ), twardziel moze byc 250gb, ale jak bedzie 320gb to sie nie obraze no i grafika jakis gf albo radeon 512mb. Ja tam patrze i sie gubie, widze lapka HP za 2650zl, a obok jest gorszy bo ma mniejszy twardy dysk i nie ma oddzielnej karty graficznej i kosztuje 200zl drozej i mam kompletny metlik w glowie. Z firm to odpowiadala by mi toshiba, asus, dell albo hp bo chyba te sa dobre ;p dzieki
Użytkownik Bodziuuuu edytował ten post 11 października 2009 - 04:57
Napisano 11 października 2009 - 06:19
Użytkownik Diabolicue edytował ten post 11 października 2009 - 06:21
Napisano 11 października 2009 - 06:27
Znalazlem taka toshibe http://www.hitech.co...d=4a7aeb45e5e0f wszystko spoko tylko troche szkoda bo 2gb ramu
i takiego asusa http://www.hitech.co...d=4aab8c1dcfd6d cena troche wieksza
tyle ze w jednej jest radeon a w drugiej nvidia geforce 102M. Dobre takie ? ktory wybrac ? chyba ze ktos ma cos innego na mysli ;]
Przejade sie jeszcze raz do MM, ale jak znowu beda mi oferować jakies ździory za 2700zl z procesorem t4300, 2 gb ramu i bez karty graficznej to nie wyrobie ;]
Użytkownik Bodziuuuu edytował ten post 11 października 2009 - 06:42
Napisano 11 października 2009 - 06:57
Użytkownik Diabolicue edytował ten post 11 października 2009 - 06:57
Napisano 11 października 2009 - 07:02
Napisano 11 października 2009 - 07:30
Użytkownik Diabolicue edytował ten post 11 października 2009 - 07:31
Napisano 12 października 2009 - 01:08
http://www.allegro.p..._vhp_tv_fv.html znalazlem taki sam (chyba ) toshiby zadnej nie ma do sprzedania, della tez. Troche bjjeda
Użytkownik Bodziuuuu edytował ten post 12 października 2009 - 01:18
Napisano 12 października 2009 - 01:23
Generalnie o tu:
http://www.notebookc...ards.130.0.html
Masz wypisane wszelkie grafy na ktore warto zwrocic uwagę.
Jezeli chcesz z nami grac w coda nowego to patrz minimum class 3 (tu se nie dam reki obciac ze nie bedziesz musial grac w 800x600) a najlepiej 2 (tu juz bedzie lepiej.
Moim zdaniem nie powinens sluchac polowy z tych rad tutaj, ale to jest tylko moje zdanie i zrobisz jak uwazasz.
Na pewno zwroc uwage na liczbę oraz rodzaje portów. Ktos Ci poleci fajnego lapciaka w dobrej cenie z dwoma portami usb i bedziesz albo sie bawil w huby albo wkurwial.
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 26 października 2009 - 06:22
Bless
Użytkownik ChriS edytował ten post 26 października 2009 - 06:23
Zmierz się z moim Brutem! http://christnt.mybrute.com/
Napisano 26 października 2009 - 06:47
Nawet GTA IV spokojnie odpalisz
Użytkownik Diabolicue edytował ten post 26 października 2009 - 06:48
Napisano 27 października 2009 - 02:39
Zmierz się z moim Brutem! http://christnt.mybrute.com/