Mam ogromny plan o którym przebąkiwałem wam parę razy. Na razie nie będę zdradzał żadnych szczegółów. Dowiecie się wszystkiego po finale Ligi Tawerny. Naprawdę nie jest to mała pierdółka.
Sprawdzajcie temat - w następnym tygodniu ten post będzie wyedytowany . Wszystko jest rozpisane co do joty w administracji. Jak przerobię to do czytelnej formy to przedstawię wam tu.
Jak na razie:
http://gamingcrew.pl
Edit numer 1 (post będzie edytowany, aby dorzucać nowe info) :
Chciałem tu coś napisać, ale pomyślałem, że po prostu wkleję kawałek posta z administracji.
Chcialbym również dodać, że sprawa jest już postanowiona, nie będzie raczej od tego żadnych odwołań. Co nie oznacza, że nie będę się liczył z waszym zdaniem. Macie pelne prawo do rzucania ewentualnych pomysłów.
A wiec. Na ten pomysł wpadłem już jakiś czas temu, ale dopiero w tym tygodniu on sie zmaterializował.
Na początku postanowiłem wtajemniczyć tyra i w sumie on tylko o Nim wie. O ile z tego co widzę to mnie popiera - to jednak boi się tego,nie chce aby to było zbyt rewolucyjne. Boi się ze:
boję się, ze jak chodzi Ci po głowie jakiś szalony super fany, perfekcyjny pomysł to sie narobisz jak wół, zaniedbasz robotę za kasę, a na koniec będziesz niezadowolony z wyniku
dzień później
nie wiem czy to warto. tylko czas zmarnujemy, a oni będą i tak niezadowoleni.
Generalnie juz chyba wiem ze projekt zrobię obojętnie czy ktos mi w tym pomoze czy nie, czy dostanę wasze blogoslawienstwo czy nie. Po prostu mam dosc i tyle.
Cała idea polega na:
i teraz nie wiem czy przeklejac wszystko z gg co pisalem do tyra jak to widzę, czy tylko w paru zdaniach przedstawic na sucho. Tam na gg jest pewna pasja, emocje, tutaj mozecie zle odebrac przekaz.
Chce zrobić nową markę...
Nowy projekt...
Nie chce aby tawerna była uzależniona wiecznie od jednej gry - to jest jakaś paranoja.
Cs padnie, coś się z steam serwerami na x czasu stanie, będzie jakiś trend ze ludzie uciekną od csa i co wtedy? Gówno... tyle właśnie zostanie z mojej i waszej pracy. Z tylu lat rozwijania tego wszystkiego.... wszystko pójdzie w pizdu....Rozejdziemy sie do domu - a te cale poklady pracy, wysilku ch... strzeli....
Próbowałem, walczyłem, prosiłem, groziłem - nic to nie dawało. Ciągle te -cs w domenie straszy i pokazuje ze tawerna jest tylko CS - i dla obecnych tu ludzi i dla tych którzy przychodzą.
I tu przyszedł pomysł nowego projektu, nowej marki. Dla tego tematu nazwijmy ją, niech będzie, "DruzynaZenka.pl"
Chciałbym zrobić społeczność, gdzie ludzie będą mogli się spotkać i grac we wszystko, a nie tylko w cs. Żeby można było stworzyć dużą grupę osób, z którymi na poziomie (kulturalnie i przyjemnie, śmiesznie! ) można by było zagrać we wszystko. Utworzyć działy takie jak cs, battlefield, cod i co tam by bylo jeszcze trzeba.
Taka tawerna tylko ze we wszystko. Taka paczke jak jest u nas w administracji (plus kilkanascie/kilkadziesiat osob spoza) gdzie razem gramy i w csa i w coda4 i w bf2 i w mw2.... TO jest wlasnie to! (oczywiście zawsze będzie jakas specjalizacja - ktos na codzie, ktos na csie itp)
Uważam ze przy obecnej marce jest to niemożliwe.
Chce zacząć wszystko od zera, zbudować nowe zasady bogatszy o masę doświadczeń jakie dały mi te 3 lata z tawerna.
I po tym zaprezentowałem w administracji 3 opcje tego jak ja to widzę. (pelna integracja z tawerną, odejscie od tawerny [samodzielny projekt], pozostawienie wszystkiego jak jest - chora sytuacja)
Administratorzy w sumie prawie jednogłośnie wybrali opcję numer 1 i wychodzi na to, że tą opcję będziemy realizować.
Podzieliłem całe wdrożenie tego pomysłu na 3 fazy. Faza planowania, realizacji i wdrożenia. aktualnie jesteśmy Pod koniec fazy planowania/ na początku fazy realizacji.
W fazie planowania omowilismy wszystko jak chcielibysmy aby to wyglądąło. Zaproponowalismy nowy układ forum, wygląd i tym podobne sprawy.
W fazie realizacji wszystkie rzeczy zostaną przygotowane do wystawienia na zewnątrz. Potrwa ona od 1 do paru miesięcy. Po czym wszystko zostanie wykonane w parę dni w fazie wdrażania
Generalnie podsumowując:
- Domena Tawerna-cs org będzie nadal przekierowywać na to forum. Z tą różnicą, że to forum będzie pod domeną "GamingCrew.pl"
- Wszystkie posty, uzytkownicy pozostają - aktualne forum tawerny zostaje przeniesione do dywizji CS = która będzie sie nazywac Tawerna, serwer tawerna TP będzie nadal flagowym serwerem dywizji cs.
- dokupujemy dedyka - na nim staną dodatkowe dywizje - na pewno cod4, co jeszcze - zalezy od was
- druga edycja ligi tawerny - nie wiadomo jeszcze pod jaką nazwą - odbędzie się w marcu.
- nowy prtal wraz z integracja uzytkowników (nie wiem czy oprę go na tym wordpressie czy na joomli) - generalnie różnicy nie powinniscie zobaczyc (oprócz nowego wyglądu oczywiscie).
- oraz wiele, wiele innych rzeczy (posprzątanie forum, zmiana uprawnień, nowe rangi [min Vip]] , Nowe serwery, nowe gry).
Po prostu stara Tawerna, tylko że więcej stuffu i pod nową nazwą.
A więc piszcie co myślicie. Temat jest bardzo poważny. Nie życzę sobie przygłupich postów ani mędrców zza wielkiej wody.
Każdy post z którego będzie wynikać, że nie czytacie tematu zostaine USUNIĘTY
Jezeli jest ktoś zainteresowany wsparciem inicjatywy - wesprzyjcie dedyka na którego zbiera Plaj
Edit numer 2
Wsparcie oczywiście dotyczy nie tylko kwestii finansowych. W tych grach co planujemy będzie potrzebne sporo osób do rozkręcania, do gry. POwstanie troszkę nowych działów na forum - mam nadzieje, że chętnie wdrożycie się w projekt. Będą nowe rangi, uprawnienia. Dla wszystkich poważnie zainteresowanych zawsze znajdzie się kawałek pracy bądź też nowa funkcja.
Niedługo tutaj zostaną rozpisane wszelkie uprawnienia jakie dojdą. Nie dodamy ich strasznie duzo, aczkolwiek będą to bardzo znaczące zmiany.
Odnosnie portalu chcielibyśmy aby przeszedł on na głównie tematy okołogrowe i komputerowe - takie jak sprzęt, gry, internet itp. Jednakże jeżeli ktos chciałby pisać artykuły na inne tematy także znajdzie miejsce dla siebie.