Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak admina na serwerze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 378 postów
  • Ską…d:Częstochowa

Napisano 30 czerwca 2010 - 08:25

To, że admina w różnych godzinach nie ma na serwerze to nie znaczy, że możecie używać słów bardzo nieprzyzwoitych i robić co tylko chcecie. Uprzedzam, że zacznę monitorować Wasze słownictwo gdy nikogo z @ nie ma na serwerze. Od dziś się zaczęło, 3 osoby bardzo w nocy przegięły i odpoczną jakiś czas od naszego serwera. Miejcie to na uwadzę, temat zostawiam otwarty jakby ktoś miał coś do powiedzenia.

http://gamingcrew.pl...ls.php?bid=9280

http://gamingcrew.pl...ls.php?bid=9279

http://gamingcrew.pl...ls.php?bid=9278

Nie będziecie bezkarni, chamstwa nie tolerujemy.
  • 0
Dołączona grafika

#2 Ridlez

Ridlez

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 08:41

Fikus, pytanie mam, macie zamiar zrobic cos z FFA na serwerze? Wprowadzic jakies zmiany, bo ptaszek mnie strzela jak widze, ze gracz dostaje kicka za FFA, a potem pare rund dalej jakis admin ma podobna akcje i jest bezkarny. Dziekuje za uwage.
  • 0

#3 sk z3ro

sk z3ro

Porucznik

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 042 postów
  • Ską…d:Stawiski

Napisano 30 czerwca 2010 - 08:44

Co do FFA to bardzo ciezka sprawa:) Mi sie wydaje ze po prostu nie da sie tego calkowicie usunac. Nieraz bylem w sytuacji ze ja lub inny admin stara sie prowadzic gre a nikt go zwyczajnie nie slucha. Ktos napisze zeby banowac. Ale kto bedzie gral jak polowa lub wiekszosc dostanie bana za ffa?
  • 0
"Nie chcem ale muszem" - Lech Wałęsa

#4 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • 3 378 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 08:48

Jak ja jestem to dostaje kicka, później upomnienie, że nie pogra sobie z nami dłużej jeśli zadań wykonywał nie będzie. Niestety nie jestem w stanie pilnować każdego innego admina. Jeden rozumie takie działania jako TP, inny nie i ciężko jest wyznaczyć granicę konkretną gry TeamPlay. @ też musi potrafić grać TP i postawić się na miejscu gracza, dyskusja szeroka jak ocean, ale może wreszcie jakieś wnioski uda się wysnuć i wprowadzić w życie.

Dobrze, że o tym piszesz, problem jest i pod dywan zamiatać go nie można. PISAĆ swoje uwagi!
  • 0
Dołączona grafika

#5 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 426 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 30 czerwca 2010 - 10:02

O czym tu duzo pisac ? gra TP byla, jest i bedzie tematem nr 1 na naszym forum. Zalozono masę tematow czesto o roznych zalozeniach , w ktorych najczesc rozmowe przekrecano do sprawy gry team play. Zawsze znajdzie sie czarna ocwa na servie, ktora poleci w druga strone niz team. Tego uniknac sie nie da . Co do bezkarnosci admina: administrator ma bardzo duzo roboty na serverze: pilnowanie kultury, gry TP, obserwowanie graczy czy przypadkiem nie graja na wspomagaczach, w tym samym momencie maja ogromny spam na steamie z friend listy, bo ktos z przeciwnej druzyny nazwal kogos siusiakiem, jeszcze do tego admin ma w glowie regulamin, ktorym musi sie poslugiwac w czasie dawania kar, bezposrednio na serverze . Wszystko zaczyna mu sie kotlowac w tej glowie. W pewnej chwili nie moze pozbierac mysli i tutaj bardzo latwo o pomylke . A potem leca skargi na forum i zazalenia.

Dobrze, ze o tym piszecie. To nam pomaga w weryfikowaniu pracy danego administratora. Moge Wam napisac jedno: po kazdym takim temacie, na zamknietym forum sa ustalane nowe wytyczne co do pracy administratorow i kazdy kto nabroi dostaje po glowie .

Użytkownik wodny edytował ten post 30 czerwca 2010 - 10:03

• 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#6 Ridlez

Ridlez

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 01:11

to ja proponuje, zmiane regulaminunp. na totalne FFA tylko sa granice raszu, albo w koncu ktos sie wezmie za rozpisanie xxx akcji za co mozna dostac kicka, a za co nie, lub po prostu napisac gdzies w regulaminie, ze jak admin mowi idziemy tu i tu, to ten kto nie pojdzie kick/ban czy cos, bo denerwujace jest to, ze jeden admin kickuje za jakas akcje, natomiast drugi admin takie cos olewa, lub nie dostrzega w tym FFA i teraz badz madry i graj, jak nie wiadomo za co mozna kicka wylapac ;x
  • 0

#7 Bodziuuuu

Bodziuuuu

Porucznik

• Addicted
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 01:18

Ja to uwazam ze powinien byc temat, gdzie gracze mogli by wypowiedziec sie na temat admina i go tak jakby ocenic, jak sie zachowuje, czy reaguje na ffa i przeklenstwa, czy wprowadza przyjazna atmosfere czy bucowatą.
  • 0

#8 BloombeR

BloombeR

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 338 postów
  • Ską…d:3City

Napisano 30 czerwca 2010 - 01:51

troche to straszne, takie ocenianie nas, ale jesli chcecie cos takiego robic to spoko, zawsze moze to komus pomoc w lepszym pilnowaniu porzadku na serwerze, tylko zeby nie byla to jakas prywatna rewolta, tylko rzeczowa dyskusja najlepiej z konkretnymi przykladami.
  • 0

Dołączona grafika

#9 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • 3 378 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 01:52

Ja to uwazam ze powinien byc temat, gdzie gracze mogli by wypowiedziec sie na temat admina i go tak jakby ocenic, jak sie zachowuje, czy reaguje na ffa i przeklenstwa, czy wprowadza przyjazna atmosfere czy bucowatą.

Jeśli uważasz, że znalazłoby się wiele osób, które chciałoby się wypowiadać to bez problemów można założyć temat zbiorczy i oceniać adminów. Może tych najniżej ocenionych by to zmotywowało do pracy.

@Ridlez

Nie da się przewidzieć wszystkich akcji, które są w stanie być w grze. Przyjęło się u nas że 1v5/1v6 można zachować, ale i tak większość powinna odbijać, bo gramy 4fun. Czasem pójście inną drogą po cichu robi dla drużyny więcej pożytku niż +1 do bandy raszujących. Nie idzie zinterpretować wszystkiego jednoznacznie...
  • 0
Dołączona grafika

#10 Bodziuuuu

Bodziuuuu

Porucznik

• Addicted
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 02:19

Nie no, bo po prostu trochę razi, ze czasami mówi się coś złego o adminie i gówno jest z tego robione. A jeśli więcej osób by napisało ze tak faktycznie jest, to ktoś z wyższa ranga w końcu bo spojrzał na sprawę bardziej obiektywnie. Tak tylko podałem taki pomysł, nie chodziło mi o to żeby obsmarować jareczQa (bo to zrobili by inni gracze) bo i tak nie gram już na Tawernie. Zacząłem sobie ostatnio pykać na niezgodzie i naprawdę, atmosfera jest dużo fajniejsza(nie tak fajna jak kiedyś na tawernie, ale dużo lepsza niż panująca teraz...), bez napinek, admini zachowują się normalniej, ale gra się przyjemnie, mimo to ze gracze graja słabiej niż tu. Nie pisze tu tego żeby kogokolwiek denerwować, czy zachęcać do gry tam, ale po to żebyście w końcu zobaczyli, ze jeśli chodzi o atmosferę, to serwer Tawerna TP sięgnął dna - niestety. Kiedyś nie było hajtuf ale grało się bardzo fajne tp, a teraz serwer jest pełen cwaniaczków lecących na statsy, pełno jakichś nie fajnych odzywek, rzadko kiedy są ludzie z którymi można chociaż zamienić słowo i zrobić dobry rasz, a admini naprawde praktycznie nie prowadza gry poza pojedynczymi wyjątkami (np w takim temacie gracze mogli by ocenic danego admina, czy prowadzi gre, czy robi to w nalezyty sposob i byscie zobaczyli sami, ilu adminow odzywa sie z sensem i stara sie pomoc druzynie :P)

Użytkownik Bodziuuuu edytował ten post 30 czerwca 2010 - 02:19

• 0

#11 Ridlez

Ridlez

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 03:31

Jeśli uważasz, że znalazłoby się wiele osób, które chciałoby się wypowiadać to bez problemów można założyć temat zbiorczy i oceniać adminów. Może tych najniżej ocenionych by to zmotywowało do pracy.

@Ridlez

Nie da się przewidzieć wszystkich akcji, które są w stanie być w grze. Przyjęło się u nas że 1v5/1v6 można zachować, ale i tak większość powinna odbijać, bo gramy 4fun. Czasem pójście inną drogą po cichu robi dla drużyny więcej pożytku niż +1 do bandy raszujących. Nie idzie zinterpretować wszystkiego jednoznacznie...

Powiedz to adminom, ktorzy kickuja za pojscie inna droga niz inni (pzdr jaro), a jak juz mu sie wypomni to co robi, to albo nie odpisuje albo mowi, ze admina mam sie sluchac (wiec chyba nie zna regulaminu, bo nie jest napisane w nim nigdzie, ze mam chodzic tam gdzie on chce), a jak juz nie ma argumentow to nie odpisuje ;<
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1