Nowy komputer
Napisano 23 marca 2011 - 04:34
Co do Geforców, nie wiem co wy do nich macie. GTX470 i 480, pobierają dużo prądu, przez co się grzeją, to prawda. Jednak wydajnościowo odstawiają radeony (z serii 5k). GTX460 to bardzo udana konstrukcja.
Ale Juri, skąd pomysł, że są mało wydajne?! Do tego wcale nie są drogie. GTX480 można dostać za mniej niż tysiąc zł.
Napisano 23 marca 2011 - 04:39
Tzn. wydajność może po OC daje radę 6950, no ale na pewno nie grzeje się jak geforce Przypomnę tylko że GTX 480 osiąga około 90-95 stopni w stresie referant a jakieś firmowe chłodzenia to około 70-80 stopni w stresie
Użytkownik Juri edytował ten post 23 marca 2011 - 04:41
asdasdas
Napisano 23 marca 2011 - 05:06
argument tak samo trafiony jak reszta uzasadnienia. Żeby nie było, sam jestem fanem Radeon'ów od długich długich lat i zdecydowanie (tak samo jak proce AMD) są lepiej wytrzymałe jeśli chodzi o skoki temperatury ale proszę, przestań paplać takie durnoty że po osiągnięciu określonej bariery ciepła procesory się resetują. Resetować się mogą ustawienia BIOS'u na płycie głównej podczas wyjmowania baterii podtrzymania pamięci. Bazując na wypowiedziach, Twoje doświadczenie z overclockingiem to operacja ściągnij-program, przesuń-suwak i szpan-przez-kabel.Nie wiem niby jakie radeony się palą ?! Poza tym dzisiaj sprzęt elektorniczny się nie pali chyba że nagły skok temepratury/napięcia/natężenia. Jak ktoś sobie zdejmie nagle radiator + chłodzenie z procak albo karty niech się nie dziwi że się pali. Dziś procki co przekraczają temp ~65 stopni reset i powrót do ustawień default, podobnie z kartami tylko że gdzieś około 90 stopni bariera.
Kolega składa komputer za max 2500zł a wy się bijecie kto złoży lepszy. Udowodnij mi proszę takie skoki temperatury przy obciążeniu GPU GeForce'a czy Radeon'a, załącz screeny bądź filmy. No chyba, że pracujesz w branży reklamowej i przez cały dzień renderujecie grafikę bądź filmy sklejacie i GPU lata na 100% przez 18h na dobę, ale biorąc pod uwagę Twój wiek jest to wątpliwe..
Zestaw ma działać przez kolejne 7 lat albo i więcej
Napisano 23 marca 2011 - 06:59
Wybacz Diabo, ja ostaję przy swoim. Powtórzę , że mają własne chłodzenie, jeżeli ktoś chce w przyszłości kręcić czy nawet nie, ale eksploatować zestaw to polecam je z czystym sumieniem. Dodam również, że objęte są wieczystą gwarancją. Są droższe, ale coś za coś
Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.
Napisano 23 marca 2011 - 09:44