serwer jest zapchany pluginami
Napisano 23 października 2012 - 08:20
pomyślałem że serwer jest zapchany pluginami.
Napisano 23 października 2012 - 08:41
Nemea ma ich mniej, a na dodatek ma mocniejszy procesor do dyspozycji i mniej graczy.
serwer zamula się z czasem, wzrasta zużycie pamięci i spadają TPSy, to może powodować błędy.
trzeba serwer restartować conajmniej codziennie, ale czasem zapomnę.
oczywiście lepiej jest kiedy jest mniej pluginów, a najlepiej działa czysty serwer

Napisano 23 października 2012 - 08:54
Użytkownik jacolplacol edytował ten post 23 października 2012 - 08:55
Napisano 24 października 2012 - 06:13
po co tyle klanów? to może muli.
Napisano 24 października 2012 - 12:49
liczba klanów zalezy od graczy, gracze je tworzą. my tylko weryfikujemy je jeśli przekraczają 8 członków.
jesli nie osiągają, są automatycznie usuwane, jesli tracą członków, to zanikają i równiez są usuwane.
Napisano 24 października 2012 - 01:30
Napisano 24 października 2012 - 02:19
dziękuję ale ja się nie podejmuję.

Napisano 24 października 2012 - 05:32

Co do totemów to zrobić post aby się wpisywali kto ma totem i dawać im działki ewentualnie niech tylko klamoty pozbierają.
A resztę usunąć bo jest wiele nie używanych totemów.
Napisano 24 października 2012 - 06:53
Sam będziesz dawał idealne działki 16x16, szukał totemów i wysłuchiwał skarg, bo ja się na takie coś nie biorę.
Poza tym wtedy nowy przeciętny gracz nie będzie mógł chronić swojegu domku, tylko czekać na admina.
A takich serwerów jest mnóstwo - jak nie masz szczęścia, że trafisz na admina to szybko skończysz grę na serwie, bo będzie bez sensu.
A każdy nowy gracz będzie spamił "daj cuba, daj cuba". A ja muszę dać idealnie 16x16...
Zapewniam, po tygodniu nikogo nie będzie w administracji. To zły pomysł.
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 24 października 2012 - 07:18
więc przerobiłem totemy jakiś czas temu i teraz są do tego o czym pisze Bercik - prosty sposób na zabezpieczenie domku dla każdego gracza, bez konieczności czekania na admina.
cuby sa b.dobrem ale trzeba mod/admina. totem mozna sobie zrobić samemu, a zabezpieczenie jest tak samo dobre. powyrzucałem z niego wszystko co nie jest absolutnie konieczne, więc plugin nie jest jakimś wielkim obciążeniem. 200 cubów pewnie obciąża w taki sam sposób.
jeśli zabierać się do odchudzania konfiguracji to trzebaby zacząć od dynamicznej mapy i mobareny.
lista pluginów jest taka:
[INFO] Plugins: BananaBackup, NoCheatPlus, WorldEdit, XTPortals, CommandBook, PermissionsBukkit, XTBukkit, XTAuth, XTChopTree, XTDeadMessages, XTDeadPlayer, XTPoof, XTEnder, XTShortcut, WorldGuard, XTCmdSign, dynmap, XTRegionSign, XTNews, Dynmap-WorldGuard, XTChat, XTPocket, XTEconomy, XTLogging, XTProjectile, XTGroup, XTWBorder, MobArena, SimpleClans, XTCreatures, XTLoot, XTotem, XTOre, XTChest, XTSecretGates, XTRepair, XTWorldProtect
wszystkie XT.... są nasze
Napisano 24 października 2012 - 07:42

Napisano 24 października 2012 - 07:47
Napisano 24 października 2012 - 07:49

Napisano 24 października 2012 - 09:58

Napisano 25 października 2012 - 06:22
Napisano 25 października 2012 - 06:24
nie może byc totem z dirtu, bo wtedy byłoby ich 2000 a nie 200, z tego 1900 bez sensu.
Napisano 25 października 2012 - 06:48
Trzeba teraz oagadać inne mody.
Napisano 25 października 2012 - 08:50
- BananaBackup - kopia zapasowa map i pluginow co 12 godzin,
- NoCheatPlus - antycziter,
- WorldEdit - narzędzia edycji i naprawy świata, podstawa cuboidów,
- WorldGuard - cuboidy, zabezpieczenia p.poż, tnt, creeper.
- CommandBook - zaawansowane narzędzia administracyjne, tp, call, give/i, ban, home, warp, itp.
- PermissionsBukkit - obsługa permisji,
- SimpleClans - klany,
- MobArena - wiadomo,
- dynmap, Dynmap-WorldGuard - mapa w necie,
- XTBukkit - podstawa pluginów XT, polecenia, bed, world, clean, spybox, hat, fly, openinv, regen, warning, zabezpieczenia, cactus farming, repeater, enderperl, god i blokada pvp adminów i moderatorów,
- XTAuth - autoryzacja graczy
- XTGroup - autoryzacja modadminów i vipów,
- XTPoof - niewidzialność modadminow,
- XTChest - [sejf],
- XTChat - kolory, tagi, prefixy, kanały czatu.
- XTPocket - pocket, store
- XTEconomy - stat, money, jobs, sklepy
- XTOre - anty x-ray, generowanie minerałów, diaxy z węgla.
- XTChopTree - wspomaganie ścinania drzew, bloki pnia opuszczają się.
- XTDeadMessages - kolorowe, polskie info o śmierci gracza,
- XTDeadPlayer - częściowe odzyskiwanie itemów po śmierci,
- XTEnder - regeneracja smoka w enderze,
- XTShortcut - skróty polecen typu dzień, noc, day, night itp.
- XTCmdSign - tabliczki z poleceniami, takie jak helpy na spawn,
- XTRegionSign - tabliczki do przydziału regionów w miescie,
- XTNews - okresowo wyświetlające się wiadomości i reklamy na czacie,
- XTLogging - logowanie czatu i poleceń w osobnych plikach, backup logów,
- XTProjectile - strzały wybuchające, zapalające i inne,
- XTWBorder - granica świata, "Nie mozesz isc dalej!" zapobiega rozrostowi
- XTCreatures - trudniejsze moby, większy drop 2x, wiekszy drop xp, zatrucia.
- XTLoot - drop itemów z grass
- XTotem - totemy,
- XTSecretGates - ukryte bramy [gate],
- XTRepair - kowadło naprawcze,
- XTWorldProtect - regeneracja świata załaczana w razie potrzeby,
- XTPortals - tabliczki na portalach netherowych,
wybierajcie co nie jest potrzebne

Napisano 25 października 2012 - 09:46
2.nie widzialność administracji utrudnia zobaczenie admina który np. Okrada skrzynię.
3.kolorowy czat pomaga spamerą w swojej pracy.
4.kolorowe polskie info. Kogo obchodzi w jaki sposób zginął?
5.częściowe odzyskiwanie itemów. Będą mniej chętni walczyć i inne klany będą uważaly na słowa.
6.tabliczki do przydziału działki o co chodzi?
7.drop itemów za gras po co to?
8.TO MOJE ZDANIE.
Napisano 25 października 2012 - 10:34
1.mapa dynamiczna jest nie potrzebna i tak prawie nikt nie wie jaka to strona.
2.nie widzialność administracji utrudnia zobaczenie admina który np. Okrada skrzynię.
3.kolorowy czat pomaga spamerą w swojej pracy.
4.kolorowe polskie info. Kogo obchodzi w jaki sposób zginął?
5.częściowe odzyskiwanie itemów. Będą mniej chętni walczyć i inne klany będą uważaly na słowa.
6.tabliczki do przydziału działki o co chodzi?
7.drop itemów za gras po co to?
8.TO MOJE ZDANIE.
ad. 1 nie dalej jak wczoraj członek klanu CUD pytał mnie o adres do mapy, bo nie mógł znaleźć zamku, bo home mu nie działał,
to jest dość duży plugin, kilka razy był wyrzucany i wracał. ja go używam jak sprawdzam cuboidy, sprzątam, usuwam źle zrobione, podwójne, a także jak szukam czyjegoś cuba, żeby sprawdzić. nie twierdzę jednak, że to jest niezbędne absolutnie.
ad. 2

ad. 3 bez tego plugina, czat będzie jak na serwerze vanilla "<Lugward> treść wiadomość", biały napis, bez tagów klanowych, bez ViP, czy mod czy admin.
ad. 4. tego może nie być, ale napisy i tak będą, tyle że po angielsku i białe. napisy o śmierci są w grze i nie mozna ich wyłaczyć bez plugina, który je przechwytuje. tak jak to robi ten, tyle że ten zastępuje je polskimi. to jest malutki plugin.
ad. 5 bez tego przy śmierci będa wypadac wszystkie itemy jak na singlu. to jeszcze nie jest problem. ale kłopot zaczyna się w momencie, kiedy ktoś ginie z ręki innego gracza i zaczynają się dyskusje, kłótnie, wyzwiska i skargi. teraz też się to zdarza, ale co się będzie działo jak zacznie wypadac zbroja i zaczarowane miecze? za każdym razem jak ktoś traci itemy w wyniku błedu, jest skarga na forum. już to przerabiałem na początku serwera, ciągłe kłótnie, skargi, niszczenie wszystkiego z zemsty, napadanie graczy przy spawnie, żeby zabrac itemy. niektórzy nadal tego próbują, mają doświadczenia z innych serwerów, dopóki nie zajarzą, że tutaj wypadają śmieci tylko.
ad. 6 to taki dodatek do cuboidów, jak admin zrobi działkę w mieście to może zrobić tabliczkę i wtedy każdy może kliknąć i działka mu się przydzieli. mało stosowany plugin, Art prosił o niego i go trochę używał na warp arca2. mały drobiazg.
ad 7. jak kopiesz gras, to czasem wypadnie jakiś item. róznież mała pierdoła, urozmaica grę tak jak diaxy z węgla, czy strzały.