Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co powiecie na "Puchar Tawerny"? - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
231 odpowiedzi w tym temacie

#61 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 378 postów
  • Ską…d:Częstochowa

Napisano 27 grudnia 2008 - 04:59

czekam na info o serwerze od Czapki. Nie wiem czy oni hltv posiadają. Jeśli od nich serwera mieć nie będziemy to może się okazać, że jesteśmy w czarnej d*pie, bo poza serwerem wszystko jest już przygotowane i dopięte powiedzmy na przysłowiowy ostatni guzik...
  • 0
Dołączona grafika

#62 will

will

Pułkownik

• Vip
  • 3 190 postów
  • Ską…d:Tarnów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:10

ale wychodzi na to ze ma byc tylko 1 serwer?:P bo jesli tak to tez bedziemy w czarnej d*pie;p w kazdej grupie bedzie 6 meczy.. po 2 mapy;> w razie remisu 3 mapa? no to mecz potrwa napewno ok 1h.. dziennie pewnie beda rozgrywane 2,3 mecze bo tez nie wiadomo jak sie ludzie zbiora.. i co wtedy? miesiac bedziemy ciagnac ten turniej?:P

i tak w ogole.. sa pieniadze tawerny;> gdzies wyczytalem ze chyba na pol roku jest kasy.. przeciez mozna kupic serwer 7 slotowy nawet na 2 tygodnie.. to wyniesie jakies 20zl? to chyba duzo nie jest a 2 tygodnie by wystarczyly gdyby byl ten jeszcze jeden serwer od Czapka
  • 0
moja wladza minela, to czeba potrolowac troszQ <3 :E
Dołączona grafika

Spoiler

#63 Michał Webber Oszust Rurański

Michał Webber Oszust Rurański

OSZUST

• Member
  • PipPipPip
  • 130 postów
  • Ską…d:Wrocław

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:15

Ot to pisałem czy administracja Tawerny jest w stanie sponsorować taki wydatek ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.

will ma świętą rację i ponieważ już tak daleko doszliśmy, zrobimy wszystko żeby ładnie i schludnie to wyglądało :)

Użytkownik Rezydent TP edytował ten post 27 grudnia 2008 - 05:16

• 0

#64 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • 3 378 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:16

wiesz Will ja nie proponuję nic takiego, bo nie ma Tyro, a on trzyma kasę... Remis to remis, podział punktów, żadna trzecia mapa :) ludzie się zbiorą już ja o to zadbam, także to alternatywne by było... Mm coś gadał też o serwie jeszcze, może się uda, a jak nie to może się zrzucimy najwyżej kto może i już.. Kwestia do przedyskutowania. Przecież po 5zł wysłać przelewem to nie jest wielki problem w końcu. Poza tym to była składka na Tawerna TP, a nie na turniej Tawerna także nie wiem czy ktoś by chciał, żeby jego kasa szła na jakiś cup. Poczekamy na H@ zobaczymy co powiedzą.
  • 0
Dołączona grafika

#65 will

will

Pułkownik

• Vip
  • 3 190 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:22

no racja.. ale turniej jest dla graczy Tawerny;) ale oczywiscie jak zarzad sie nie zgodzi to zrzuta po 2.5 nawet smsami(na komie to chyba kazdy ze 2 zl bdzie mial zeby wyslac;>).. i zalozmy ze kase da nawet tylko 30 osob.. po te glupie 2 zl nawet.. to juz jest 60 zl;] i jak pisalem kupic 2 serwery na pare tygodni (nie wiem czy jest taka mozliwosc;/ wiem ze da sie na tydzien;p ale na 2,3 chyba tez;>) 7 slotowych.. niz jeden na miesiac bo to by bez sensu bylo;p

etid..
slot na gamesnet kosztuje 5zl(poznan) 6zl(warszawa) mysle ze poznan by w 100 wystarczyl.. czyli za 7slotowego serwa zaplacimy 35 zl.. 2x = 70 zl to na miesiac.. wiec 2 serwery na miesiac napewno wystarcza i wyrobimy sie;) wiec teraz z tych 46 osob niech kazdy wysle smska czy cus i bedzie;p tylko FFFF albo Weber musielibyscie zalozyc konto na gamesnet i podac dokladne danie gdzie trza wplacac lub jak wysylac smsa;> chyba ze zrobilibysmy ta zrzute na konto Tyra;>

edit2.. to tego nie przewidzialem ze minimum 10 slotow..;/ to ja juz nie wiem :D

Użytkownik will edytował ten post 27 grudnia 2008 - 05:28

• 0
Dołączona grafika

Spoiler

#66 palacz

palacz

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 911 postów
  • Ską…d:Kraków

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:26

z tego co widze na gamesnet mozna albo na tydzien albo na miesiac... nie ma opcji 2 tygodnie i mnimum 10slotow....
  • 0

ws2xe1.jpg

#67 KoRniK

KoRniK

Porucznik

• Vip
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 069 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:26

ja tam widze ze chca rozgrywac troche podobnie do rozgrywek pilkarskich :P a w takich rozgrywkach tez sie gra po 1-2 mecze max na dzien :P no czasem 3 sie zdarza (chyba ze sie nie znam bo ja nei ogladam) wiec co za problem jak sie miesiac bedzie ciagnac ? :F
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#68 Bodziuuuu

Bodziuuuu

Porucznik

• Addicted
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:33

Kornik mysle ze problemem jest to, zeby kazdemu podpasowal termin. Jakby nie bylo, to ma byc 3on3 tak ? Wystarczy ze nie ma 1 osoby i po frytkach. Lepiej zagrac i skonczyc w tydzien max 2, jak ciagnac to w nieskonczonosc. I wypadalo by sie streszczac, w szkole wolne jest do 5 stycznia, a potem pewnie bedzie poprawianie ocen przed feriami B) i moge sie zalozyc ze sporo osob nie bedzie mogla grac ;]
  • 0

#69 SWIREQ

SWIREQ

KoSimAzaKI

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 989 postów
  • Ską…d:Krzywe Kolano

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:33

po mojemu wygląda to tak .. will ma fajny pomysł i niedrogi lecz kasa którą wpłacamy na serwer powinna tam zostać czyli nie ruszać na żadne inne pierdoły ..z miłą chęcią się dorzucę by wykupić dodatkowy serwer ( a może kilka serwerów) na ten turniej ....kwestia dogadania z organizatorami...

Załączone pliki

• Załączony plik  gn.JPG   18,48 KB   22 Ilość pobrań
  • Załączony plik  shooters.JPG   25,63 KB   20 Ilość pobrań

• 0
ppOzDraWiaM :)
Dołączona grafika
najlepsza wtopa ReV vs SWIREQ vel Julio Pleksiglas

#70 Michał Webber Oszust Rurański

OSZUST

• Member
  • PipPipPip
  • 130 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:36

Jest możliwość zakupienia serwera na pukawka.pl, 7 slotowy serwer na okres 1 miesiąca, prywatny 28zł lub publiczny za 56zł. Jest także możliwość zakupienia prywatnego na okres 3 miesięcy za 84zł. Wszystko + HLTV.

Można przesyłać pieniądze przez SMS.

Edit: Lub to co napisał SWIREQ. Też z chęcią się dorzucę jak będzie potrzeba.

Załączone pliki

Użytkownik Rezydent TP edytował ten post 27 grudnia 2008 - 05:43

• 0

#71 will

will

Pułkownik

• Vip
  • 3 190 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:38

juz tam edytowac nie moglem.. -_-

http://gametec.pl/se...01.6,1.1.2.6 ,1 znalazlem taki szit?;>;d kumpel tam ma serwa mowi ze pingi po 40 przy jego neozdradzie;d slot za 1.5 lol.gif' class='bbc_emoticon' alt=':lol:' /> :D i mozna juz od 2 slotow kupowac :D wiec tu by nie bylo z 7 slotami problemu.. i nie drogie to nawet wiecej serow mozna bylo by kupic :D tylko nie wiem czy oplaca sie zamawiac serwer na niedokonca sprawdzonym serwerze;X
niby jest tam gdzies testowanie serwera ale trzeba sie na stronie zalogowac zeby sie do tego dostac.. a ja teraz nie mam jak;x jak by ktos mial czas i checi to moglby to sprawdzic.. :P

WAZNE!
wzialem serwer testowy.. na 30 min
to ip 83.143.134.174:27025 haslo: tawerna
prosil bym jakies osoby o sprawdzenie serwera! ja jestem w stanach i moj ping na polskich serwerach wynowi 200+ wiec nawet nie ma sensu zebym to sprawdzal.. jak ktos moze to prosze sprawdzic i powiedziec jakie pingo choke czy cus tam :P serwer bedzie tylko przez 30 min..

@down
racja;p ja tylko dalem propozycje;) robta co chceta

Użytkownik will edytował ten post 27 grudnia 2008 - 05:48

• 0
Dołączona grafika

Spoiler

#72 SWIREQ

SWIREQ

KoSimAzaKI

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 989 postów
  • Ską…d:Krzywe Kolano

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:46

lokalizacja Kraków to lekko porażka pingi będą u niektórych z kosmosu uważam że zamiast jakiegoś siana za 8 zl(Całkowita cena za wybraną konfigurację to: 7.88 zł<2 tyg 7slotów>) zakupić serwer na sprawdzonym łączu i mieć pewność że wszyscy uczestnicy będą komfortowo grali a organizatorzy będą mieli mniej zmartwień myślę że na ~40 osób uzbieranie 60 zl na dwa serwery to nie jest dużo?
  • 0
ppOzDraWiaM :)
Dołączona grafika
najlepsza wtopa ReV vs SWIREQ vel Julio Pleksiglas

#73 Michał Webber Oszust Rurański

OSZUST

• Member
  • PipPipPip
  • 130 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 05:48

Co do pukawki.pl..
jak już napisałem serwer prywatny, 7 slotowy na okres 1 miesiąca - 28zł

Za każdego wysłanego SMSA za 2,44zł na moje konto wpłynie 0,93zł. Jeśli przykładowo takiego smsa wysłało z 30 osób, mamy wtedy 27,90zł. I jest na jeden serwer.

Co wy na to?

jednak musiałbym wiedzieć kto da radę wysłać takiego SMSA ale to pozostawiam FFFF.

@down
no chyba że tak to cofam:)

Załączone pliki

• Załączony plik  cennik.JPG   126,31 KB   9 Ilość pobrań

Użytkownik Rezydent TP edytował ten post 27 grudnia 2008 - 06:04

• 0

#74 plaj

plaj

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 294 postów
  • Ską…d:50 cm od monitora

Napisano 27 grudnia 2008 - 06:02

jezeli moge sie wtracic , pukawka serwery pingowane.. szukajcie shootersow albo gn jesli chcecie komfortowo pograc.
  • 0
========================================================================================================

w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...

ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!

Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?

niee ty go nie znałeś..

Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================

#75 Michał Webber Oszust Rurański

OSZUST

• Member
  • PipPipPip
  • 130 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 06:17

No to w tej chwili mamy prawie na 100% jeden serwer od szanownego Świrka :) Jeszcze gdyby czapka z Bloodem byli chętni użyczyć serwera na czas rozgrywek to już by było pięknie :)
  • 0

#76 plaj

plaj

Kapitan

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 294 postów
  • Ską…d:50 cm od monitora

Napisano 27 grudnia 2008 - 06:35

http://gamepad.pl/in...php?menu=cennik chcecie serwer to cena jakosc= to kupcie gdnask =3,50 zl slot
  • 0

w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...

ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!

Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?

niee ty go nie znałeś..

Ja tu jeszcze wróce

#77 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • 3 378 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 06:58

Sprawa serwera rozwiązana. Czekamy na komplet uczestników i zaczynamy turniej :) Świreq pogadamy na pw albo na steam.
  • 0
Dołączona grafika

#78 Snifer

Snifer

Porucznik

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 776 postów
  • Ską…d:Łódź

Napisano 27 grudnia 2008 - 07:01

Jak by co ja mogę dać zawsze trochę kasy ;x
  • 0

#79 Fikus

Fikus

Pułkownik

• Oldie
  • 3 378 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 07:40

Sprawa wygląda następująco. Koleś przedłużył serwer i mamy go codziennie do 21.00 w styczniu i jak będzie potrzeba to i w lutym myśle, że też jakoś się dogadamy, żeby zagrać tam mecze. Niby powiedział, że nic mu płacić nie muszę, ale wiem jak jest i osobiście coś tam kasy mu przeleję. Jak wystartuje turniej podam numer konta do niego, albo możliwość zasilenia jego konta na shooters (droga smsowa, bądź wpłata na konto) i kto będzie chciał/mógł wspomoże jego portfel. Póki co jakbyście mogli tu nie spamować i nic nie pisać to byłoby okej. Będzie odpowiednie info i namiary do niego, także spokojnie, turniej zaczynamy po nowym roku, wszystko na spokojnie zrobimy :)

Użytkownik FFFF edytował ten post 27 grudnia 2008 - 07:41

• 0
Dołączona grafika

#80 will

will

Pułkownik

• Vip
  • 3 190 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 12:35

to grejt;> tylko szkoda ze tylko do 21 bo duuzo osob po 21 zaczyna gre;p od nowego roku mozliwe ze i ja bede mial 9 slotowy serwer wiec gdyby byl on wolny zawsze bede mogl zapodac na pare meczykow;d jak dobrze wyczytalem jest 47 lub 48 osob;> wiec mysle ze jutro sie odbedzie losowanko?
  • 0
Dołączona grafika

Spoiler

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1