Battlefield Bad Company 2 Beta - Pierwsze Wrażenia
Napisano 03 marca 2010 - 07:31
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 08 marca 2010 - 09:05
to bc2 fajna gierka. kampania strasznie krótka, pół dnia starczy żeby skończyć. ale historia przyzwoita. z jajem. niezłe dialogi z humorem. trochę bluzgów, ale nie na siłę, tam gdzie są potrzebne i pasują. ładnie, dobrze rozplanowane poziomy, dużo różnych broni, ale ja i tak całą grę zrobiłem z jednym zestawem.
starałem się patrzeć jak wygląda BC2 w porównaniu z MW2. wg. mnie BC2 jest lepsza, ma mniej bajerów, jest bardziej 'realna', chyba ma mniejsze wymagania. ale nie jest to jednoznacznie obiektywna 'lepszość'. zależy kto co lubi.
no i gra ma serwery dedykowane. binarki nie są dostępne publicznie, ale są i każdy może sobie wynająć własny serwer.
dla samego singleplayera kupować nie warto bo 129zł to za dużo, ale jak ktoś myśli o grze w multi to może być warto, bo gra ma ogromny potencjał. chociaż niewiele więcej do zaoferowania niż cod4. jedynie to że jest nowa i ma rozbijalne ściany, co zmienia znacznie sposób gry. żadna osłona nie jest pewna. wystarczy strzał z granatnika i ściany nie ma.
Napisano 08 marca 2010 - 09:38
Również, jak na razie bardziej podchodzi mi BC2 niż MW2 z podobnych wrażeń jak napisał tyro. Wymagania moim zdaniem ma większe, przynajmniej na moim sprzęcie czasem były ścinki, czego nie było w MW2.
Multi za***isty, chociaż grałem tylko jeden typ rozgrywki i jedną mapkę, są 4 profesje, medyk może reanimować itp a rozbijanie ścian, drzew miodzio, czołgi itp ale to na razie cząstka informacji. Więcej pogram sobie jak wrócę z pracy wieczorem.
Napisano 11 marca 2010 - 02:36
teraz syn katuje ostro tego BC2. niezła sieczka. nie podoba mi się jego styl gry. totalne FFA 4FUN. ja bym mu dał za to bana gdybym był adminem na tych serwerach. tam kolesie próbują coś ugrać, a ten lata i rozwala co się da. boje się że mi konto zepsuje jak go zaczną banować.
nie mówiąc o tym że staty ma z dupy, bo mu nie zalezy. no ale ja i tak rzucam granie, więc w zasadzie jest mi obojętne.
Napisano 11 marca 2010 - 02:44
- 5-8 strzałów w korpus żeby kogoś zabić i 3 w głowę.
- Słaba wydajność na 2 i 1 rdzeniowych procesorach.
- Możliwość rozwalenia celu ładunkami wybuchowymi snajpera w trybie rush.
Co tam jeszcze było, bo nie pamiętam?
A, no i jak się sprawują high detale? Dużo lepiej niż w becie med?
Napisano 11 marca 2010 - 03:01
EDIT
aha diablo, jest też mod Hardcore - tam wystarczą ze 3 strzały i leżysz, nie ma tych czerwonych naprowadzaczy i w ogole jest w pyte realnie
Użytkownik Blood edytował ten post 11 marca 2010 - 03:14
Blood was here.
Napisano 12 marca 2010 - 12:00
ps: dzisiaj i jutro maintance na serwery, dokładają sprzętu ;P zobaczymy co to do
bo lista serwerów z pingiem 62 a w grze około 140-180 nie wygląda fajnie ;x
Użytkownik noReflex edytował ten post 12 marca 2010 - 12:02
Napisano 12 marca 2010 - 12:51
Blood was here.
Napisano 12 marca 2010 - 04:42
ok po problemie sciagnelem plik '-'
Użytkownik bandzioR edytował ten post 12 marca 2010 - 04:50
Napisano 12 marca 2010 - 09:36
Czy ktoś kto ma BC 2 jest wstanie potwierdzić takie problemy? Że np. cały komp sie wiesza?
Napisano 12 marca 2010 - 10:06
niezależnie od zainstalowanego systemu XP, Vista, Win7 na obu moich komputerach gra potrafi wywalić się na pulpit lub zawiesić komputer i potrzebny jest twardy reset. na szczęście nie zdarza się to często.
Napisano 13 marca 2010 - 11:07
Blood was here.
Napisano 13 marca 2010 - 06:00
u mnie na XP po przeinstalowaniu dźwięku częstotliwość padów znacznie się zmniejszyła.