Miałem admina na csc TP przez pół roku , wy mówicie ze się nie da ludzi ogarnąć , ze tak jest po prostu tutaj i koniec , z taki podejściem nigdy nie będzie lepiej nie można pograć prawdziwego TP to ja wam powiem ze można ludzi ogarnąć trzeba tylko użyć tego admina w odpowiedni sposób . Nie pokazywać władze "nie pyskuj bo ban , nie dyskutuj ze mną bo ban , admin ma zawsze racje bo ban..." tylko dawać przykład i motywować i z tym drugim to jest problem !
Zaczęliście traktować priorytetowo pilnowanie wulgaryzmów zamiast gry , chcesz wbić na b i mówisz wbiegamy wszyscy na b , biegniesz przed tobą 2-3 graczy wbiegają do trupa i stop ja biegnąc 4 muszę wbiec pierwszy , spoko mi to nie przeszkadza, ja gine a reszta dalej w tym trupie stoi i się boi bo 1 he poleciał , no to w tym miejscu ja się irytuje i leci z mojej strony "k-wa czemu nie wbiegacie" i admin upomina mnie słownie/kick żebym nie klął ,a jakby tak powiedział "dobrze mówi ,nie stójcie tylko wbiegajcie skoro juz ktoś prowadzi"? Zamiast popierać ludzi którzy coś wnoszą do tego TP i chcą zagrać TP to broni się takie boty FFA bo on plączę "mamo on brzydko powiedział w komputerze" . Admin też powinien użyć czasami tej "k-wy" i zmotywować ludzi do działania , zagrozić kickiem za ffa żeby się wszystkim lepiej grało .
A nie kurcze ciągle kampiące tt i dziwi sie jeden z drugim i czepia ze jak wrzuci kogoś do tt (wszyscy kochamy PTB ) to po 2-3 runda wraca do ct i najlepiej jest powyzywać kogoś takiego zamiast posłuchać w tt i grac to TP.
I nie mówie tego bo tak mi sie wydaje , po to napisalem na poczatku ze mialem na publiku admina . I to csc jest poziomowo gorszym serwerem , ale swojego czasu (teraz już niestety elita odeszła ) byli tacy admini , którzy nie zwracali uwagi na wulgaryzmy , ktore sa wrzucone w zdanie tylko na zmotywowanie bo wkoncu jesli sie nie obraza nikogo to co w tym takiego złego jest? a przede wszystkim potrafili zmotywować ludzi do grania.
Poruszony przez autora wątek adminów bez doświadczenia tez jest bardzo ciekawy ,chciałbym przytoczyć przykład :
Jakis tydzień temu zauważyłem ze gracz "Boko" ma admina. Naprawdę nic do niego nie mam jest spoko gość kulturka itp , podziwiam jego spokój naprawdę co mapę staty 2:12 ale ostro gra dalej - godne podziwu , ale jako admin powinien mieć jakieś pojecie o tej grze , jako wspaniały odpowiednik pozwolę sobie podać innego admina "pChela" no niebo a ziemia , odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu - umie prowadzić , używa mikrofonu , daje info non stop przez 1,45 min rundy.
Takie cechy powinien mieć admin żeby go dostać a nie tylko wysłać smsa , no i oczywiście priorytet - nie kląć. Ja rozumiem że serwer musi się z czegoś utrzymywać ale bez przesady...
Zauważyłem ze sporo ludzi ma admina nie kojarzę niektórych osób , a z moim czasem na serwerze to chyba nie dobrze , pChela pisze o konkretach , z moje strony powiem że osoby które ja kojarzę z serwera najbardziej czyli : sk zero , amciek , pchela , zwierzak i will - to są osoby które uważam ze admina maja i go używają , a reszta ? nie znam .
Co do wątku bardzo rozwiniętego w tym temacie - slay/kick za niedojście do paki - spotkałem się z wieloma przypadkami jak admin dal a raz nie dal , czyli stara się ocenić sytuacje gracza jak perfidnie nie idzie to proste slay , jak ma 10 hp brak defa sam na 5 , to go oszczędzi, choć zdążają sie przypadki ze źle oceni sytuacje np :było jakieś 10 s do końca czasu zostałem ja i 1 tt wchodziliśmy na bsa żeby zdążyć ale z bsa poleciały 2 fleshe mleko na 15 s jak nic zablokowaliśmy się o jakieś skrzynki no normalne na mleku , i czas sie skończył dostaliśmy po slayu - niesłusznie ale admin nie mógł wiedzieć ze mieliśmy mleko . Wiec w tej kwestii stoję po stronie adminów bo naprawdę widać ze oceniają sytuacje jak tylko mogą , a nie zawsze mogą widzieć wszystko.
PzdR blank