RZUCAMY PALENIE !
Napisano 07 marca 2011 - 02:59
@Cappo mam nadzieję, że to nie jest "miłość na własną rękę" xD
Napisano 07 marca 2011 - 03:32
Cappo, może nie możesz spać bo głodny jesteś po prostu hehe? no i w paleniu mam niestety dłuższy staż, nawet nie pamiętam kiedy tak na dobre zaczęłam, ale to już jakieś 9-10 lat
a Amciek, przy takiej wizualizacji na pewno musi być Ci przyjemnie palić
a książkę czytam, jutro zdam sprawozdanie z wrażeń hehe
Użytkownik bOOrczymOOcha :F edytował ten post 07 marca 2011 - 03:34
Napisano 07 marca 2011 - 06:50
Napisano 07 marca 2011 - 08:10
ok każdy ma swoje zdanie życzę powodzenia w rzucaniu paleniaInfinity hmm, tu się troszkę nie zgodzę, że rzucenie palenia, to nie powód do dumy. Jest to powód i to nie lada, ale dla nas palaczy i naprawdę osoba niepaląca, tego nie zrozumie. I to fakt, że po prostu dorównujemy do poziomu nieplących, ale bogatsi o inne doświadczenia i z innym pojmowaniem wolności uzyskanej, po rozstaniu się z nałogiem. Natomiast tu nie chodzi o to, że ktoś jest fajny, lepszy od kogoś bo rzucił palenie, po co zaczynał palić etc... Nie, zacząć palić jest bardzo łatwo, wpadamy w nałóg i peszek no... Ciężko jest nad tym zapanować i po latach, potrzeba pewnej dojrzałości i odwagi, żeby zdecydować się rzucić, palacze wiedzą co mówię pewnie, bo ja dopiero zaczynam, ale boję się jeszcze
spokojnie wole płeć przeciwną nawet jakbyś stanął cały wydepilowany przede mną i wysmarowany olejkiem to bym Cie nie ruszyłInfinity jak mówiłem wyżej głodnemu chleb na myśli, nie bój żaby większość tu chyba tolerancyjnych ludzi jest, a jak nie to perm i co tam
Napisano 07 marca 2011 - 08:17
Pav, jesteś wielki! Normalnie świetna ta książka, jeszcze wczoraj myślałam, że rzucenie palenia to strasznie długa, masochistyczna udręka, gdzie cierpimy i walczymy ze swoim nałogiem w strasznych męczarniach
TERAZ SIĘ CIESZĘ !! huehue - jak głupia, rzuciłam palenie, dobrze mi z tym i naprawdę się już nie boję tym rzucić i przekonałam się o słuszności tej decyzji i normalnie świetnie - wiem, że tam mogę jeszcze czasem zastęsknić za nałogiem, ale wszystko z czasem, będę sobie wtłaczać do mózgu nowy sposób rozumowania , mimo wszystko, w porównaniu do przed, a po przeczytaniu, jestem po prostu dużo lepiej umotywowana i bardziej optymistycznie na to wszystko patrzę i naprawdę POLECAM Ja zabrałam się za czytanie z pozytywnym nastawieniem, chcę skończyć z paleniem i po prostu każda pomoc się przyda. Te niektóre instrukcje może brzmią najpierw banalnie, ale może rzeczywiście jest to takie banalne
Także dziękuje Pav, naprawdę pomogłeś
Cappo jeśli tam dalej tęsknisz za papieroskiem, to zachęcam do przeczytania, na pewno nic nie zaszkodzi, a jeśli choć trochę zmieni to podejście na bardziej pozytywne, to chyba warto ;-) no i ogólnie wszystkim palaczom i rzucającym polecam
Miłego dnia bez papieroska!
Napisano 07 marca 2011 - 09:50
RZUCAMY PALENIE! - rzucaj z nami!
tak tak, cappo już rzucił ponad tydz temu chyba tak? ja juz 2gi dzień - masakra, ale daje radę... no i może palacze(bo wiem, że się tu chowają po kątach ) ktoś jeszcze do nas dołączy? a może już ktoś rzucił dawno i nas troszke zmotywuje i wspomoże dobrą radą? ja póki co chodze jak z adhd i wcinam orzeszki, jabłka, etc , no ale ile można się truć tak bez sensu
niezdecydowanych do rozstania się z papieroskiem i smrodkiem, też zachęcam do dyskusji
A ja polecam sliną wolę i patrzenie w przyszlosc, ze nie trzeba cherlac o poranku i mozna w wiele rzeczy zainwestowac!
kilku znajomych rzucalo palenie(z roznym skutkiem), ale kolega np. bral jakies tam tabsy i wogole czytal jakies poradniki a i tak nie rzucil.
dopiero jak sam postanowil, bez zadnych dopalaczy(a palil z 15lat) to mu sie udalo.i sam mowi o ile lepiej sie czuje.
tylko trzeba znalesc inny sposob na rozladowanie stresu(polecam sex:D) i czasami w trudnych chwilach, unikanie towarzystwa palaczy:)
pozdrawiam i trzymam kciuki za was;)
Napisano 07 marca 2011 - 09:53
Napisano 07 marca 2011 - 12:26
Mysle, ze tak ja powiedzial Infinity trzeba powiedziec "dość" ale ja tak nie potrafie ;] Mialem kilka prob ale najgorzej zawsze jest w towarzystwie kiedy ktos zaczyana palic a nie daj boze zaczyna Cie czestowac... To juz jest masakra ;D
POWODZENIA !
Napisano 07 marca 2011 - 03:36
Napisano 07 marca 2011 - 03:49
Napisano 07 marca 2011 - 07:55
i uważam, że ważniejsza od SILNEJ WOLI jest MOTYWACJA I NASTAWIENIE ! po przeczytaniu tamtej książki, próbującej zmienić nasze nastawienie (którą czytałam bo chciałam zmienić i chcę zmienić to nastawienie całe do palenia) jest dużo łatwiej i jeśli chcemy rzucić palenie dla samych siebie, bo mamy tego dość, bo to nam nic nie daje, to się z tego cieszymy i nawet mały głód jest jedynie skutkiem ubocznym, z którym umiemy sobie poradzić sama silna wola nie wystarczy, bo jeśli nie zmienimy naszego toku rozumowania i podejścia, na temat papierosów, to pomimo wytrwałości, wiecznego poświęcenia, bo nie mogę się cieszyć, napalić papierosem, kawa bez papierosa jest okropna... co ja zrobię przy piwie i paradoksalnym uczuciu, że straciło się coś, co nam choć trochę pomagało w stresie czy pozwalało się odprężyć, nie ma mowy o cieszeniu się tym, że się nie pali, zostanie nam smutek po papierosach i podświadomie, zawsze będziemy ich chcieli (nawet nie paląc), a tymczasem można się uwolnić kompletnie, nie myśleć o tym i cieszyć się i to jest właśnie cel i ideał, do którego dążę żeby tak rzucić raz NA ZAWSZE, ech... jakoś to sobie może wklepiemy do łepetyn pustych
Napisano 31 marca 2011 - 03:07
Napisano 31 marca 2011 - 04:15
no mi idzie świetnie. nie pale nałogowo już 21 lat i jakoś sie jeszcze trzymam!i jak postępy?
Napisano 31 marca 2011 - 04:17
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 31 marca 2011 - 05:33
ja nie palę już ponad 3 tyg (w sob 4 będą) i jest fajnie do kawusi czasem jeszcze zatęsknie, ale w sumie to luzik
Użytkownik bOOrczymOOcha :F edytował ten post 31 marca 2011 - 05:33
Napisano 31 marca 2011 - 07:31
Napisano 31 marca 2011 - 08:10
Napisano 31 marca 2011 - 08:48
Użytkownik wodny edytował ten post 31 marca 2011 - 08:48
Napisano 31 marca 2011 - 08:49
Napisano 31 marca 2011 - 08:54
Użytkownik wodny edytował ten post 31 marca 2011 - 08:55