Minecraft
Napisano 18 września 2011 - 04:56
Napisano 18 września 2011 - 08:29
Napisano 18 września 2011 - 08:40
http://craftsite.pl/...read-20950.html
http://www.minecraft...patch-exp-orbs/
Napisano 18 września 2011 - 08:50
Taniec jest odzwierciedleniem naszego ciała,
czasem zabawy ,
czasem bólu.
Napisano 18 września 2011 - 09:36
przeskanowalem mceditem świat, usunąłem entities.
niestety musiałem usunąć również wasze postaci. sorry
wgrałem plugin, który PODOBNO usuwa te kulki przy kazdym loginie gracza i jego śnierci - PODOBNO
dobrym sposobem jest 'oczyszczająca' kąpiel w lawie. zalecam.
włączam serwer.
Napisano 03 października 2011 - 08:58
Mam nadzieje, że każdy obejrzy filmik aby miał dużą oglądalność.
Użytkownik tyro edytował ten post 06 października 2011 - 07:43
Garrus Vakarian
Napisano 03 października 2011 - 09:59

Napisano 03 października 2011 - 10:25

Użytkownik Omay edytował ten post 03 października 2011 - 10:26
Napisano 04 października 2011 - 06:20
Napisano 04 października 2011 - 06:40

Napisano 04 października 2011 - 06:30
Ponieważ musiałem go na chwilę usunąć."Ten film wideo został usunięty przez użytkownika."
Z powodu błędu
To już dobry film.
Trochę się zmienił od wczorajszego.
http://www.youtube.c...ayer_detailpage
Miłego oglądania

Garrus Vakarian
Napisano 23 października 2011 - 11:20
==================================================================================
W międzyczasie uaktualniłem nasz serwer do wersji CB 1337 (fajna cyfra)
dla tldr.
-nowe ceny,
-sklep na polecenia - /help market,
-nowy czat, pisać "!" dla Global,
-nowe drzewa - śliwki i limonki
-tunele metra za miastem.
Szczegóły:
zmieniłem mod ekonomii i przeszacowałem większość cen, żeby zapewnić bardziej sensowne proporcje między wartością poszczególnych rzeczy.
niestety w Minecraft to się nie trzyma logicznego schematu, więc i tak wiele jest niedorzeczności.
obecnie ceny są wyższe, przeszacowałem też stany kont, tych z zawartościa większa od startowej.
Zanim ktoś zacznie marudzić czemu cos kosztuje tyle a nie tyle.
Przy kalkulacji cen brałem pod uwagę:
- częstotliwość występowania danej rzeczy na świecie minecraft. np. na 79mln bloków stona, jest tylko 1.8mln blokow piasku, z którego trzeba wypalić szkło.
- ilość czasu potrzebna na wydobycie stacka (64) danej rzeczy,
- ilość czasu konieczne do ewentualnego wypalenia rzeczy,
- ilość czasu potrzebnego na zasadzenie, wzrost i zebranie roslin,
- ilość wskaźników głodu zaspokajana przez dany rodzaj pożywienia
- koszt materiałów podstawowych koniecznych do craftingu danej rzeczy
- zdroworozsądkowe relacje między cenami rzeczy
- zaokrąglenia do podzielności cen przez 64 (stack) lub 8.
ceny nie są więc "z dupy" wzięte.
================================================================================
Ponadto na serwerze jest plugin pozwalający na kupno i sprzedaż towarów 'z ręki' bez konieczności chodzenia do sklepu, taki wolny rynek.
Szczególy poleceń zobaczycie po wpisaniu /help market
Ten plugin ma właściwość zmiany cen towarów w zależności od popytu i podaży. Tzn. jak duzo sprzedajecie to cena będzie spadać, a jak dużo kupujecie to będzie rosnąć. Oczywiście są minimalne i maksymalne wartości.
Jaki jest więc sens sklepu w Agorze? Otóż tam ceny są stałe, średnie, wypośrodkowane między nim i max na wolnym rynku.
Zakladam, że ceny np. kaktusów będą zawsze minimalne na wolnym rynku, więc może się okazać opłacalnym pofatygowanie się do Agory. itp itd.
Wzajemne ustawienie tych cen nie jest łatwe, dlatego w Agorze daną rzecz można obecnie, albo tylko kupić, albo tylko sprzedać.
Chodzi równiez o pozostawienie graczom możliwości stawiania własnych sklepów. Jeżeli Agora załatwiała wszystko, nie było sensu robić innych sklepów. Więc teraz Agora jest 'niezupełna'.
===========================================================================================
kolejna widoczną zmianą jest czat i kanały. niestety poprzednio używany plugin nie działa dobrze na wersji 1337, poza ty tak go skomplikowali że ustawienie go własciwie stało się koszmarem, a liczba opcji których nie potrzebujemy kilkakrotnie przekroczyła to co potrzebujemy.
Dlatego wybrałem inny chat, prostszy.
Obecnie nie przełacza się kanałów, domyślnie piszemy na local - widocznym na 200 blokow, a jak chcemy napisac na ogólnym zaczynamy tekst od znaku "!". Proste.
Niestety dla was, obecnie ja również nie widzę co piszecie jak jestem poza zasięgiem. Przedtem widzialem wszystko niezaleznie od kanału na którym pisaliście. Teraz mam jak wszyscy. Więc piszcie na PM jak coś macie do mnie.
Tych, którzy nie wiedzą informuję, że /r lub /reply wysyla odpowiedz do ostatniego kto nam pisal PM, nie trzeba za kazdym razem pisac /pm xtyro ...
===================================================================================
Pojawily się dwa nowe rodzaje drzew 'owocowych' - umownie nazwijmy je: śliwki i limonki. ponieważ nie ma takich itemów na minecraft, wykorzystałem do tego kulki barwników purple i lime. Doskonale wyglądaja pod drzewem, a nie sa do niczego wykorzystywane.
Obecnie możecie sadzić: golden apple, apple, purple, cocoa beans oraz lime.
Podałem je w nieprzypadkowej kolejności, ale w zależności od częstotliwości owocowania i ceny w sklepie. O ile goldeny owocują niezwykle rzadko o tyle limonki jak głupie.
==================================================================================
na koniec. ponieważ były głosy, ze prywatne działki i farmy zagrodziły dostęp do miasta, tworzę sieć tuneli metra, wychodzących z tyneli miasta daleko poza nie i okoliczne farmy. Obecnie jeden tunel prowadzi przez posiadłości Frytka, Ojejnika, Wormsa do Jacka, drugi przez kebabba, Anuu, Robaczka, trzeci idzie przez Zako, xwilkx, dros, lama, eryk, skral do nowego miasta. planuję jeszcze czwarty z miasta do koloseum.
Każdy pod czyją posesją przechodzi tynel moze sobie zrobić przystanek, zejście. Tunej jast płytko pod powierzchnią, więc nie potrzeba głeboko kopac.
zapraszam na serwer.
Napisano 28 października 2011 - 01:54
Otrzymałeś odpowiedź na stworzenie zgłoszenie, szczegóły poniżej:
Tytuł: Lagi serwera
Kategoria: Usługi
Status: Otwarte
Link: http://progamers.pl/gsp2k10/?s=user&m=tickets&a=view&ticket_id=1864
Treść:
Witam, maszyna na której znajdują się Usługi Minecraft nie jest nawet przeciążona. Dodatkowo ostatnio została nawet zwiększona wydajność serwerów (więcej na ten temat znajdziesz pod adresem http://progamers.pl/...-serwerow!.html ). Oczywiście wszystko zostanie jeszcze raz sprawdzone, odnośnie bazy MySQL to jutro spróbujemy sprawdzić czy będziemy mogli takie miejsce udostępnićPozdrawiam, Mariusz Rasch
---
Z pozdrowieniami,
Zespół ProGamers
Napisano 31 października 2011 - 02:37

Ps. dziekuje Omay!
Napisano 31 października 2011 - 08:53
Gdybym mógłbym prosić żebyś coś z tym zrobił byłbym wdzięczny.Z góry thx.
Napisano 31 października 2011 - 09:53
Napisano 05 listopada 2011 - 06:22
-,-
Garrus Vakarian
Napisano 05 listopada 2011 - 06:41
Napisano 05 listopada 2011 - 07:11
Taniec jest odzwierciedleniem naszego ciała,
czasem zabawy ,
czasem bólu.