Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sprawy Bieżące

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
939 odpowiedzi w tym temacie

#521 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 593 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 02:43

na życzenie cinka dodałem polecenie:

/warn <gracz> <powód>

wyświetla na czacie powód i lekko uderza gracza, żeby wiedział że to do niego.
;)

jeszcze jedna sprawa

system autoryzacji daje bany za wielokrotne wpisanie nieprawidłowego hasła - wielokrotne.
to jest zabezpieczenie przeciw próbom łamania hasła.
proszę o info jeśli kogoś takie coś spotkało.
  • 0

#522 Legend986

Legend986

Turbo Spamer

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 854 postów
  • Ską…d:z planety wodorostów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 03:36

wiesz tyro jak większość tych geniuszy ma hasła typu 1234567 albo 7654321 to żadne zabezpieczenia nic nie dadzą
  • 0

#523 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 426 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 21 sierpnia 2012 - 11:55

Panie i Panowie tak być nie może. Ten ciągły spam w tematach jest nie do pomyślenia. Możecie sobie zjechać w dół forum do Shoutboxa i tam rozmawiać o głupotach, tematy nie są od tego. Oczywiście istnieją działy na forum, na których można pozwolić sobie na ciut więcej np.: Offtopic ale bez przesady...

Przeczytajcie i raz na zawsze zapamiętajcie: Jeśli mamy temat, w którym poruszona jest pewna sprawa (nie ważne czego dotyczy: czy zachowania graczy, czy pingwinów na północno - wschodniej Syberii) mamy wypowiadać się na ten dokładnie temat tj. nie zmieniamy go chyba, że ktoś inny zada pytanie w danym temacie, nie wymagające nowego tematu.

Niedopuszczalne jest postowanie samymi emotikonkami. W tematach z podaniami o rangę, założyciel tematu nie musi dziękować każdej osobie za głos...

To są tylko przykłady, niestety straciłbym cały dzień gdybym chciał je wypisać wszystkie. Kolejny postulat w tej sprawie, który zapewne przejdzie wam koło nosa i nic sobie z niego nie zrobicie ale ostrzegam, że przy kolejnych tego typu incydentach posypią się kolejno warny bez ostrzeżeń i nie będę patrzył kto ma jaki poziom ostrzeżenia...

Użytkownik wodny edytował ten post 21 sierpnia 2012 - 11:57

• 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#524 Hagen1090

Hagen1090

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 218 postów
  • Ską…d:heavenu

Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:15

Wczoraj Nawalil mi windows Nie moglem wlonczyc kompa utracilem wszystkie dane dam komputer do naprawy zeby odsyskali ale nie bendzie mnie tak czerto jak zawsze na serverze D:
  • 0
Dołączona grafika

#525 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 02:22

Proszę adminów i moderatorów o nieużywanie 'mocy' podczas walk klanowych.
To daje nieuczciwą przewagę i może być traktowane jako nadużycie uprawnień.
Ostatnio mam sporo skarg na PW od graczy.
  • 0

#526 Legend986

Legend986

Turbo Spamer

• Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 854 postów
  • Ską…d:z planety wodorostów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 04:00

tyro oni to robią z nudów bo odkąd wyszły totemy administratorzy i moderatorzy są na arkadii zupełnie bezużyczteczni bo porządku nie ma sensu pilnować (i tak i tak jest burdel)
  • 0

#527 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 07:14

pojawił się nowy snapshot 12w34a
- potato - ziemniaki, pieczone i trujące
- carot - marchewka i złota marchewka
nowe roślinki do sadzenia, działają podobnie jak pszenica.
- zmienione mapy, mają inną siatkę i moga być powielane
- obrazy, które mogą pokazywac itemy, mapy w nich umieszczone.
- nowy mob wither, takie trójgłowe coś, ale nie działa jeszcze...
  • 0

#528 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 426 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 23 sierpnia 2012 - 08:22

Co to oznacza? Konieczna aktualizacja serwera?
  • 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#529 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 09:00

nie. to nic nie oznacza. to narazie tylko ciekawostka.

"weekly snapshots" - to są cotygodniowe deweloperskie wersje pokazujące postęp prac nad nową wersją gry. 12w34a oznacza wersję z roku 2012 z 34 tygodnia, wersję pierwszą "a". mozna sobie je pobierać ze strony mojang.com i testować.
wersje zawierają nowe rzeczy, rozwiazania, które można sprawdzać, komentować i przygotowywać się na ich nadejście w jakiejś kolejnej wersji oficjalnej - tym razem 1.4, chociaż można się spodziewać wersji pośredniej 1.35.

EDIT

dla mnie nawazniejsze będzie API serwera, które miało być wprowadzone w 1.3, ale zostało przesuniete na 1.4,
teraz jeb_ zapowiedział wstrzymanie prac do czasu wprowadzenia zmian w renderowaniu gry.

API - Application Programming Interface, interfejs programowania aplikacji – zbiór metod, funkcji, reguł, zasad - w oparciu, o które można tworzyć modyfikacje gry.
do tej pory Minecraft serwer nie oferuje żadnego API, dlatego do działania pluginów konieczny jest serwer-mod CraftBukkit. Jeżeli w końcu doczekam się API serwera, będzie można - prawdopodobnie - przeprogramować pluginy, tak żeby działały bezpośrednio na serwerze minecraft.

Liczę, że to znacznie poprawi wydajność serwera. Ponieważ większość funkcji Arcadii (oraz wszystkie Pandory) jest przeze mnie zebrana w autorski plugin, będę mógł zrezygnować z obcych pluginów, przynajmniej poza nielicznymi.

Zawsze jest problem czy autor na czas przygotuje nową wersję, czy naprawi błąd, poprawi wydajność.
Przy autorskim pluginie nie ma tego problemu. Mamy to co sami zbudujemy, nie musimy na nikogo czekać, w każdej chwili możemy zmienić sposób działania, nie ma konfliktów między pluginami -koszmar- czy powielania tych samych funkcji, bo chodzi nam o jakąś jedną z dwudziestu.

Obecnie na przykład Arcadia korzysta z 15 pluginów oferując jednocześnie bogatą gamę funkcji i opcji niestandardowych, często unikalnych, kiedy przeciętny serwer publiczny ma około 50 pluginów.
Jest to możliwe dzięki pluginowi JabberBukkit, który przy ok 200kB obiętości zawiera kilkadziesiąt modyfikacji od czatu, przez moby, sklepy, statystyki, autoryzację graczy, pockety, regenerację terenu, po dynamiczne biomy Nemea.
  • 1

#530 Cinek

Cinek

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 393 postów
  • Ską…d:z kakao-land

Napisano 24 sierpnia 2012 - 10:04

Tyro, komenda o której wspominałeś w jakimś temacie nie działa.

Mianowicie /jb regen.
  • 0
Drodzy gracze minecrafta. Przestaniecie się podniecać tym klanem HIA ?

#531 endo

endo

Porucznik

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 142 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 10:26

Ta komenda działała, przedwczoraj przynajmniej :D Godzinę łaziłem i teren regenerowałem z tego co tam wisiało czy sterczało.
  • 0
Dołączona grafika

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Dołączona grafika

#532 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 10:30

to bardzo kapryśna komenda, czasem nie działa i nie wiem dlaczego, spróbuj za chwilę, w innym miejscu
i sprawdź czy nie ma tam jakiegoś cuboida, albo totemu.
  • 0

#533 Eurobercik

Eurobercik

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 437 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 11:03

Proszę, nie wyzywajcie się i nie kłóćcie, Pawcio, napisz skargę w odpowiednim dziale bo zaraz jakiś moderator da wam warny.
Cinek, w twoim kantorze kończą się zasoby.
Czy można dodać sklepy na spawnie z różdżką blaze'a, netherowymi brodawkami i slimeballami? Bo bardzo brakuje tych materiałów, a są właściwie nieosiągalne. Mogą być bardzo drogie, ale bez nich jest ciężko :(.
I czy moderatorzy mogliby dostać give na mączkę kostną i sadzonki? Bo bardzo by pomogło w sadzeniu nowych lasów na Arcadii.

Użytkownik Eurobercik edytował ten post 24 sierpnia 2012 - 11:05

• 0
HIA
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze

#534 Okared666

Okared666

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 376 postów
  • Ską…d:Z MineCraft

Napisano 24 sierpnia 2012 - 01:26

nie chce przerywać w temacie ale tak wyglada zachowanie niemalipy

Załączone pliki

• 0
Znowu mam bana! No ja nie mogę! Trzymaj te diaxy, bo ja wychodzę! Idę gdzie indziej, na inny serwer, dostałem bana, więc nie pisz więcej!
Znowu mam bana! No ja nie mogę! Trzymaj te diaxy, bo ja wychodzę! I walcie wszyscy się, wy głupie ścierwa, bo idę na lepszego serwa.
Spoiler

#535 endo

endo

Porucznik

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 142 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:06

Ja bym go zbanował, no ale mi MC nawet nie działa ;]
  • 0
Dołączona grafika

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Dołączona grafika

#536 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:29

Proszę, nie wyzywajcie się i nie kłóćcie, Pawcio, napisz skargę w odpowiednim dziale bo zaraz jakiś moderator da wam warny.
Cinek, w twoim kantorze kończą się zasoby.
Czy można dodać sklepy na spawnie z różdżką blaze'a, netherowymi brodawkami i slimeballami? Bo bardzo brakuje tych materiałów, a są właściwie nieosiągalne. Mogą być bardzo drogie, ale bez nich jest ciężko :(.
I czy moderatorzy mogliby dostać give na mączkę kostną i sadzonki? Bo bardzo by pomogło w sadzeniu nowych lasów na Arcadii.

można,
konstrukcja sklepów zapewnia prostotę w dodawaniu nowych towarów - wystarczy dopisac do listy w pliku konfiguracyjnym
potrzebuję tylko prostą listę - towary z cenami w emeraldach.
  • 0

#537 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:35

niemalipy zbanowany, ale ma zapewne kilka innych postaci... tyle daje ban na serwerze non premium - "0"
  • 0

#538 niemalipy

niemalipy

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 112 postów
  • Ską…d:Arcadia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:40

Okared co klamiesz sam na zamek napadliscie i nic nie bylo takiego poprostu zabilem 2 razy miki i juz on ci powiedziel moze i napisalec na forum
  • 0

#539 tyro

tyro

Generał

• Head Admin
  • 5 593 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:42

zanim zaczniesz kolejną pyskówkę, dobrze przejrzyj skriny.
guzik mnie obchodzą wasze rozgrywki klanowe, napady, itp.
ale nie pozwalam na bluzgi i wyzwiska na serwerze.
  • 0

#540 niemalipy

niemalipy

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 112 postów
  • Ską…d:Arcadia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 02:44

dobra moze tak bylo ale czemu nie byles i nie robiles tych zdjec jak miki przeklinal albo jak ty wyzywales HIA co jak bym wiedziale jak sie robi zdjecia to bum zrobil ale nie wiem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2