- budujemy od zera
- powstałoby jedno miasto; wiem, że to brzmi źle/słabo/podbija kupą itp. itd. Pozwólcie zatem, że wyjaśnię. Każdy użytkownik ma 2 opcje. Otrzymać działkę w mieście lub teren w "dziczy"
- odmiennością działek w miastach od tego co jest teraz byłby wymiar; obecnie jest to z reguły 30x30 jeżeli się nie mylę
rozmiar zostałby zwiększony do powiedzmy maksymalnie 100x100 na jedną działkę
- miasto zostałoby podzielone na dzielnice według kategorii; przykładowo: domy, farmy, fortece
- jeżeli osoby chciałby założyć klan/grupę/frakcję etc mogłby otrzymać działkę w mieście równą wielkości 4 działek zwykłych
- miasto nie miałoby określonych granic, rosłoby w miarę przybywania ilości graczy na serwerze
- sprzedawanie działek niemożliwe; możliwość sprzedania budowli, płatność jedynie za pomocą materiałów zdobytych podczas gry (nie, diamenty nie byłyby jedyną formą zapłaty, ale każdy materiał; ustalane indywidualnie przez graczy zainteresowanych transakcją- obecność admina mile widziana)
- pomoc admina/moda w odbudowie posesji w wyniku problemów serwera (wycięte kawałki świata, pożar itp.) jak najbardziej możliwa i wskazana
- zapytać by można, no dobrze, ale co z budowlami nie nadającymi się do mieszkania, tylko takimi co mają wyglądać (np posągi Tyrotrona czy postaci z gier lub jakichkolwiek innych); na takie potrzeby zostałby przydzielony teren, gdzie chętny gracz otrzymywałby cuboid, ewentualnie materiały (kwestia dyskusyjna)
Teraz coś na temat samego serwera

- pluginy świata, sądzę, że tutaj ja mam mało do powiedzenia, ale: worldguard, authme, worldedit, bpermissons, openinv, lockette, simpleclans powinny raczej być; reszty nie znam/ nie mogę sobie przypomnieć- Tyro sam najlepiej wie co jest potrzebne
- admini/moderatorzy na takich samych prawach jak obecnie (tak sądzę, chyba, że Tyro uzna zmiany za potrzebne)
- PVP dozwolone na każdym, chyba, że osoba dołączy do noPVP (zdaje mi się, że za to też plugin odpowiada jakiś
)
- klany od minimum 4 osób (zasada przydzielania 4działek połączonych w jedną dużą)
- regulamin oczywiście będzie, zmieniony w minimalnym stopniu; egzekwowany przez administrację serwera
- plugin jobs; tutaj pojawia się problem, bo niszczy on w znacznym stopniu pure survival, więc nie wiem czy by przetrwał
- brak kopalni czy lasu, który jest auto-uzupełniany przez administrację
- admini i moderatorzy nie wspomagają surowcami, sami muszą zdobywać jeżeli chcą coś dla siebie zbudować (można to sprawdzić w logach gry)
- odmiennością nie pomagania jest Vip- zbarane zostanie mu prawo do polecenia /give, na rzecz administratora/moda, który będzie przydzielać określone materiały Vipom- nie będzie to worek bez dna, ilość ograniczona w ciągu dnia. (temat na forum, co, ile i komu dał @ lub mod)
- powyższy podpunkt jest niewygodny i komplikujący, ale wiem co by było, gdyby dać Vipowi polecenie /give w takich "warunkach"
Póki co tyle wymyśliłem, nie przewidziałem wielu rzeczy- jestem tego świadomy, ale jestem gotów odpowiadać na pytania i sugestie

może ktoś dotrwa do końca tych wypocin