bajzel i beznadzieja
Napisano 25 sierpnia 2012 - 11:15
ostatnio polatałem trochę wokoło i mimo, że jestem bardzo tolerancyjny to bałagan, który jest w Arcadii przekracza wszelkie granice. wstyd przyznawać się, że jestem tam H@.
ta mapa jest totalnie rozwalona, tego nie da się już posprzątać.
setki porzuconych bezpańskich totemów chroniących jakieś koszmarne strzępy czegoś...
jedynie niektóre klanowe budowle nadają się do czegoś. ale wszystkie są na jedną modłę - zamki.
ten serwer to jedno wielkie pole bitwy, nigdy nie chciałem czegoś takiego tutaj.
tak dłużej być nie może, albo coś zmienimy, albo zamykam ten bajzel, bo to nie ma sensu.
słucham.
Napisano 25 sierpnia 2012 - 11:22

Napisano 25 sierpnia 2012 - 11:31
Znowu mam bana! No ja nie mogę! Trzymaj te diaxy, bo ja wychodzę! I walcie wszyscy się, wy głupie ścierwa, bo idę na lepszego serwa.
Napisano 25 sierpnia 2012 - 11:34
i chyba już wystarczy moim zdaniem powinno się to zamknąć
Napisano 25 sierpnia 2012 - 12:15

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Napisano 25 sierpnia 2012 - 12:23

Działki - jakieś niewielkie, 10x10x10, nie muszą być większe, to jest dobry pomysł Endo.
Może być że jak totemowi skończy się ważność sam się kasuje a teren regeneruje.
Albo mały totem, chroni obszar powiedzmy 6x6, ale łatwy do zrobienia, bo zamiast bloku diamentu może być np. zwykły kamień, ale każdy gracz może postawić tylko jeden taki totem. Dzięki temu każdy nowy gracz miałby zabezpieczony domek i nie byłoby ruin, a gdy gracz uzbiera już 9 diamentów, zamieni sobie na lepszy.
Albo można wprowadzić White Listę - pierwsze 3 dni gra się normalnie, a potem jak serwer się spodobał pisze się podanie na forum. Wiem, od tego spadnie liczba graczy, ale może wtedy zmienimy serwer na 20-slotowy i będzie mniej lagów, a na serwerze będą lepsi gracze.
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 25 sierpnia 2012 - 01:18
Taka moja propozycja.
Użytkownik Starwars508 edytował ten post 25 sierpnia 2012 - 01:18

Napisano 25 sierpnia 2012 - 01:30
Lepiej polatać codziennie przez 30min i po usuwać ten chlew! , małą poprawę będzie widać

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 25 sierpnia 2012 - 01:38
Proponuje nowa mapa niekturę budowle przenieś.
Napisano 25 sierpnia 2012 - 01:38

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 25 sierpnia 2012 - 01:56
Szałasy i dirtowe słupy nie do pomyślenia, mamy piórko więc łatwo dorwiemy architekta tych spelun (ban na 2 dni) Admini i moderatorzy nie tylko śpią i sobie grają ale przede wszystkim latają i pilnują porządku, jak widzą delikwenta robiącego syf zapisują nick na karteczce i piszą PW do kogoś wyżej postawionego (Tyra).
Napisano 25 sierpnia 2012 - 02:22
Napisano 25 sierpnia 2012 - 02:30
I czy nie można tego zrobić na obecnej Arcadii? Tak jak jest miasto Dust na spawnie tak można zbudować inne, zrobić warpy. Każdy admin/mod/klan miałby swoje miasto i dbał by o nie - potem byłyby wojny miast itp. nie potrzebny byłby nowy świat.
Wiele osób będzie chciało działkę więc mało kto będzie budował szałasy. Arcadia będzie zregenerowana. Gracze mieszkają sobie w swoich miastach i wychodzą na Arcadię jedynie po materiały. Za teren 150 kratek od miasta odpowiada jego właściciel.
A gdyby jakiś ambitny gracz chciał zrobić swoje miasto, pisze podanie na forum. Brzydkie działki byłyby usuwane.
Technicznie - miasto byłoby objęte jednym dużym cuboidem, a w nim byłyby pomniejsze cuboidy - działki.
Co wy na to?
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 25 sierpnia 2012 - 02:31
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 25 sierpnia 2012 - 02:42
Czekamy na resztę, niech się wypowiedzą i podadzą swoje pomysły. Może ktoś da lepszą ideę i wizję porządku.
Napisano 25 sierpnia 2012 - 03:21
po przeglądzie kilku serwerów doszedłem do wniosku że są 2 opcje ratunku :
1. albo się namęczymy i sami zrobimy miasto razem z domami które te noobki będą wynajmować i przestaną szpecić wszystko co popadnie
2. zrobimy miasto podzielone na strefy i będziemy wyfiltowywać dobrych graczy wyżej na nooby będą siedzieć w jakiejś meliniastej dzielnicy
jeśli 1 sposób to sądzę że miasto powinno być nowoczesne i pełne wierzowców w których będziemy trzymać masy noobów
a jeśli 2 i można zrobić miasto aranżowane na średniowieczne które miało by ileś poziomów itp. itd.
no i można też oczywiście spróbować zaostrzyć regulamin tak aby były jakieś kryteria co do wyglądu działki ale to nie ma sansu ponieważ nic nie wyciśniemy z naszych obecnych graczy a co najwyżej serwer opustoszeje (pamiętajcie że oni się dopiero uczą)
i ja osobiście uważam że najlepszy będzie 2 sposób bo to przez to stworzymy wśród nich rywalizację (będą się ścigać kto pierwszy wyląduje wyrzej) a poza tym będzie większy dopływ nowych graczy
i albo się zbierzemy i zrobimy ten serwer od podstaw jak należy albo można go zamknąć
Napisano 25 sierpnia 2012 - 03:40
Miast byłoby kilka. Np. każdy klan MUSI mieć swoje miasto, inaczej nie ma weryfikacji. MIasto miałoby gotowe domki, mieszkania w blokach, puste działki różnych rozmiarów, gracz sam by wybierał gdzie chce mieszkać.
Oczywiście można podzielić na dzielnice, zależnie od rozmiaru działek, okolicy itp.
Rywalizacja też będzie, klany będą rywalizowały kto wyżej, pewnie dojdzie do wojen.
Albo dojdzie do sojuszy i będą fajne bajery, metro, kraje itp. Male klaniki będą dochodzić do miast dużych i budować swoje ''wioseczki''. Każdy gracz na początek dostanie działkę 8x8, więc dużo nie zaszpeci, a łatwo będzie usunąć. Miasto miałoby jakieś 400 bloków i to klan odpowiada za ten teren - jak są dziury i ruiny, będą i konsekwencje. Szybko więc pojawią się sklepy i kopalnie.
Dla mnie rozmiar miasta to 400x400, rozmiar małej wioseczki to 100x100, powinien być w każdej miejscowości sklepik.
Na jednym serwerze widziałem zakaz budowania z cobblestone, ziemi, piasku itp. To też można tu wykorzystać.
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 25 sierpnia 2012 - 03:41
Napisano 25 sierpnia 2012 - 03:44
Co do tolerancyjności i karania, to powinno zostać to zaostrzone. Jeżeli każdy robi co chce i gdzie chce, takie potem są tego efekty.
Zgadam się z tobą endo.

Napisano 25 sierpnia 2012 - 03:54
poza tym to można oczywiście połączyć oba dwa pomysły ale to przedstawie potem i tylko w przypadku kiedy będą wyrównane głosy za jednym i drugim pomysłem bo teraz mi się nie chce
Napisano 25 sierpnia 2012 - 04:05
Pomijając HIA widzę tu już tylko klan DIA.pokaż mi klany które to utrzymają
Albo każdy moderator/admin zbuduje swoje miasto ale z kolei wtedy byłoby ich nieco za dużo.