Wielokrotnie pisaliśmy, że to już nas nudzi. Oczywiście gry nadal nas interesują, ale zupełnie inne. Chcielibyśmy czegoś nowego, świeżego, czego cs nam dać nie może. Nasze idee rozwojowe szły w innym kierunku, stworzenie społeczności multigamingowej, której CS może być okrętem flagowym, ale w skład floty muszą wchodzić również inne.
Pojawił się sponsor, którego oferta nas trochę zaskoczyła, bo nie tego oczekiwaliśmy. Nie chodziło nam o wchodzenie głębiej w bagienko Csowe. Dodatkowo sponsor oczekuje rezultatów, a jesteśmy dość sceptyczni. Jednakże biorąc pod uwagę, że sprawa TawernaTeam jest inicjatywą prowadzoną przez Was bez naszego udziału oraz że ludzie, którzy się tym zajmują wykazali się skutecznością m.in samodzielnie bez naszego udziału przeprowadzając turniej, postanowiliśmy poprzeć te działania.
Nie zmienia to faktu, że nasze cele się nie zmieniły. Tawerna jako społeczność otwarta na nowości, a nie skostniała wokół csa.
Dlatego rozdzielamy te dwie rzeczy. Sponsoring zgodnie z życzeniem Padlina Studio dotyczy Tawerna Team, natomiast serwer Tawerna TP i ewentualne plany(marzenia) uruchomienia jakiegoś innego serwera pozostaje jak dotychczas.
O ile ja dawno pogodziłem się z tym, że raczej nic się nie zmieni, będzie tu tylko cs, więc swoje zainteresowania realizuję gdzieś indziej, a tutaj "tylko sprzątam", o tyle Owi jest bardziej stanowczy i jak widzicie stawia sprawę ostrzej.
Miejmy nadzieję, że ta sprawa się uda, TawernaTeam zaistnieje, sponsor będzie zadowolony i wszyscy uzyskamy szansę na realizacje swoich zamierzeń. W przeciwnym wypadku czeka nas wielkie rozczarowanie i wstyd.
Wszystko zależy od Was. My postaramy się stworzyć warunki organizacyjne, ale sprawy merytoryczne - skład, mecze, traningi, poziom, kultura, jest w Waszych rękach.
PS. ani ja ani Owi nie jesteśmy grafikami. wiem, że szata graficzna forum nie jest szczególnie piękna, ale do tej pory nie widziałem tu nigdzie realnych propozycji jej zmiany.
PS 2
jeśli chodzi o reklamy na ścianach map to wiem jak to zrobić.
Bardzo mnie to Cieszy. Czyli tą sprawę mamy rozwiązaną