Mam Plan 2
Napisano 12 listopada 2009 - 09:54
Napisano 12 listopada 2009 - 10:04
..."Umiesz liczyć - licz na siebie"...
Head Admin @ Tawerna-cs.org
Napisano 12 listopada 2009 - 11:12
50zł od Masmixa i ode mnie jakieś 20/mc (minimum)
@ jeśli trzeba mogę zbiórke robić.
Użytkownik FFFF edytował ten post 12 listopada 2009 - 11:13
Napisano 12 listopada 2009 - 11:12
- po pierwsze: była grupa 12 ludzi grających w csa, która postanowiła zrobić swój serwer: Owi, tyro, ulti, z0nk, rahh, scar, stoper, masmix, atze, shatan, szabla, grubbas.
- po drugie: był Owi, który miał doświadczenie w zarządzaniu forum, wiedział co i jak się robi z serwerem, miał talent organizacyjny, twardo trzymał wszystkich w kupie, gonił do roboty.
- po trzecie: tych 12 wiedziało co ma być na dobrym serwerze cs tp. w większości byli adminami na innym serwerze i doświadczonymi graczami, wiec umieli ustawić porządnie serwer, tak, żeby był tip top, elo pr0, full wypas, high life.
- po trzecie: znalazł się tyro, który wyłożył kasę na pierwszy rok z góry, licząc, że mu ją oddadzą, co też w ciągu tego roku zrobili.
- po czwarte: grupa grała intensywnie na serwerze, nawet jak nie było nikogo to katowali całe popołudnia często 2vs2,
- po piąte: mieli mnóstwo znajomych z innych serwerów, zapraszali ich, pisali tematy na forach csowych. to trwało dość długo, ale z czasem serwer sie zapełniał.
więc macie tu 5 warunków, które trzeba spełnić, żeby serwer odniósł sukces: ludzie, kierownictwo, know how, kasa, zaangażowanie, reklama.
cały temat miał pierwotnie na celu powtórzenie tego schematu i zorganizowanie nowego serwera w ramach tej społeczności. temat trochę zboczył i toczy się walka między fanami csa i tymi co chcieliby coś innego.
co do upadku Tawerny. miała ona paść już dawno, bo po pierwszym roku od założenia. grupa się rozpadła. część zniknęła, większości nie chciało się tego ciągnąć. wszyscy byli zmęczeni. prowadzenie serwera odbiera radość z gry. nie ma już tej świeżości i radości, którą czerpie się z grania. wchodzisz na serwer i widzisz problemy. to wypala.
wówczas Owi i ja postanowiliśmy sami to pociągnąć dalej. wkrótce potem ja przestałem grać, Owi nieco później. zajmowanie się serwerem to jak praca na dodatkowe 1/5 etatu. tyle, że nikt za to nie płaci, mało tego, samemu trzeba było dokładać. po kolejnych 2 latach odechciewa się wszystkiego.
doskonale wiemy, że jak my przestaniemy to nic z tego nie zostanie. zwyczajnie wszystko się rozleci. a mimo wszystko trochę szkoda.
Możecie wierzyć bądź nie, ale tu nie chodzi o żadne korzyści. Ja mam w dupie czyjeś 100 czy 1000zł, pracuję już kilkanaście lat i dobrze mi płacą. Traktuję to w kategoriach hobby. Tu chodzi o dzieło, które wspólnie stworzyliśmy. Chcemy żeby się to rozwinęło, a przynajmniej przetrwało. Ale żeby nie zgnuśniało i nie sflaczało, trzeba coś robić, coś tworzyć, iść do przodu.
Znałem swego czasu społeczność, która dogorywała, wokół serwera, ale nie chciała niczego zmieniać. Rozpamiętywali przeszłość i rozczulali się nad wielkością forum, wtedy juz nikomu nie potrzebnego archiwum. Żal było patrzeć. Nie chcę, aby to spotkało Tawernę, wolę to zamknąć póki jest jeszcze żywe.
'trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść - niepokonanym'
ten temat jest jak wielkie pytanie : robimy coś, czy czekamy końca?
my sami z Owim nic nie zrobimy, we dwóch nie spełniamy warunków, które wyzej wymieniłem. możemy, pomóc, doradzić, pokierować.
więc odpowiedzcie sobie i nam na to pytanie.
Napisano 12 listopada 2009 - 06:56
niżej jest lista "ludziów" którzy na chwilę obecna zadeklarowali się czynnie, sa też osoby wspierające biernie(ich też potrzebujemy):
http://gamingcrew.pl...?showtopic=5053
Kwestie finansowe proszę nadsyłać mi z pytaniami na pw, wpłata nie będzie bowiem odbywać się tak jak do tej pory na konto gamesnetu jak to ma w miejsce w przypadku Serwera Tawerna[tp]. Oczywiście wpłaty są dobrowolne i my nic z tego dla siebie nie mamy, no może poza przyjemnością grania z Wami i przebywania tutaj odrobinę dłużej.
Potrzebujemy wiele osób gotowych spędzać godzinki na serwerze, a z tym nie macie problemu. Piszcie tu, do mnie na pw, informujcie kogokolwiek z obecnej administracji jeśli macie ochotę czynni uczestniczyć w tym wszystkim. Takie akcje to też szansa dla wielu z was, żeby zabłysnąć -pokazać się od dobrej strony i zacząć wpływać na losy serwera z nieco innej pozycji, także duży krok do tego aby niektóre wasze grzeszki zostały wybaczone.
w życiu każdego z was jest coś, co w trudnych chwilach was trzyma przy nim... dla mnie jest tym pfkkk
nie ufam nikomu kocham tylko tych co na to zaslużyli...
ciężki charakter ? wiem mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury!
Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj, Jeśli Go nie znałeś to nie żałuj nieee, bo przyjaciela straciłbyś
bo przyjaciela straciłbyś jak jaaa..
(...)a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak On,a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak Onnn..
(...)był jednym z niewielu skazanych na bluesa, ten wyrok dodawał mu siłł..
(...)lecz często uciekał by stanąć nad wami, by nabrać znów sił..
(...) skazany na bluesa no ilu jeszcze jest takich jak On?!?
niee ty go nie znałeś..
Ja tu jeszcze wróce
========================================================================================================
Napisano 13 listopada 2009 - 07:57
Napisano 13 listopada 2009 - 08:02
Napisano 13 listopada 2009 - 09:29
po to jest forum zebysmy wybrali cos w co bedize minimum 10-12 osob grajacych
Napisano 13 listopada 2009 - 09:37
Napisano 13 listopada 2009 - 09:39
z tego co pamietam to kilka osob z tawerny posiadalo (mam nadzieje ze dalej posiada) ;]
jezeli zdecydujecie inaczje mam nadzieje ze bede mial fundusz (o ile zajdzie potrzeba) na kupno kolejnej gierki
Napisano 13 listopada 2009 - 10:35
dodam tylko ze milo popatrzec jak po padzie serwer sie zapelnia w 30 sekund
Użytkownik noReflex edytował ten post 13 listopada 2009 - 10:38
Napisano 13 listopada 2009 - 11:18
asdasdas
Napisano 14 listopada 2009 - 06:58
Napisano 16 listopada 2009 - 10:48
Jezel zbierze sie minimum 8-10 osob to postawimy dwa serwery gier. Tzn minimum 10-12 na cod i podobnie na druga gre.
Napisano 17 listopada 2009 - 02:49