Skocz do zawartości

Zdjęcie

bajzel i beznadzieja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
166 odpowiedzi w tym temacie

#121 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Ską…d:Z galaktyki k***ix

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:16

Ja bym chciał pomóc budowaniu miasta na oceanie hardkorowi o ile się nie myle
  • 0
Dołączona grafika

#122 olo123456789

olo123456789

UnOrtograf

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 649 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:16

Nie wiem czy ktoś już tego nie napisał bo nie byłem w stanie przeczytać tego wszystkiego ale przeczytałem 1 stronę i chciałbym przedstawić moją wizje nowego świata.

Zamknąć serwer na jakieś 2-3 dni i w tym czasie wybudować jakąś porządną mapę.

Działki dla każdego 16x16 po 1 darmowej można mieć max 3 a za 2 kolejne trzeba zapłacić adminowi szmaragdami.

Agora na spawnie + dzielnica handlowa w której gracz by mógł wykupić działkę 8x8 i wybudować sklep.

Na działkach właściciele by musieli pisać co dzień daty na tabliczkach i jak by ktoś nie napisał daty przez 3 tygodnie to miał by tydzień na zabranie itemów a po tygodniu działka by była czyszczona.

Każdy szałas z drabinkami by był czyszczony bez uprzedzenia po prostu jak admin/mod zobaczy takie coś od razu //set 0

Przede wszystkim było by tylko 1 główne miasto i możliwość budowania poza mim ale mapa sama (jak się tak da ) by regenerowała niezabezpieczone cuboidem tereny do ich pierwotnego stanu.

Za miastem można dostać cuboida ale tylko na domek i jeśli admin uzna że taki domek nadaje się na cuboida.

Powstał by też las, kopalnia i pustynia by nie niszczyć terenu wokół miasta lecz:

Las - znaleźli byśmy po prostu duży biom leśny i ustawili warpa. Tam by można było kosić drewno do bólu.

Kopalnia - wyznaczone miejsce daleko od miasta w którym można kopać do bólu nie przeszkadzając innym.

Pustynia - Jakaś pustynia baaaardzo daleko od miasta na której można by było zbierać piasek.

Co jakiś czas jakiś admin mógł by renderować te 3 tereny.

Wpadłem jeszcze na pomysł żeby zrobić działki dla budowniczych czyli takie 64x64 które dawało by się osobom piszącym podanie o taką działkę na forum a jeśli by tam nic nie zbudowały działka by była usunięta.

Oto moja wizja nowego świata i mam nadzieję że pomogłem.
  • 0
Dołączona grafika FUUUUUCK !!!

Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?

#123 Hagen1090

Hagen1090

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 218 postów
  • Ską…d:heavenu

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:22

Kste,m na nie mozna dobudowac ale po co sie trudzic od nowa ?

Użytkownik Hagen1090 edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:22

• 0
Dołączona grafika

#124 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:24

I ktoś kolejny daje jakiś nowy pomysł zanim my to zaczniemy robic to będzie połowa września. Jeszcze jedno co z zamkami klanowymi bo przyznam mi się niechce budować nowego i czy byłaby taka możliwość żeby ten zamek przenieść?
  • 0
Dołączona grafika

#125 Hagen1090

Hagen1090

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 218 postów
  • Ską…d:heavenu

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:27

Według mnie trzeba ulepszyc mapke nie robic nowej bo po co ?
  • 0
Dołączona grafika

#126 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 426 postów
  • Ską…d:Warszawa

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:55

Chodzi o to, że dajecie zbyt szczegółowy opis swojej wizji świata i nie ma możliwości by nie znalazł się ktoś kto nie zgodzi się z paroma opcjami tej wizji. Jak się już znajdzie taki ktoś to nie ma przebacz i w temacie rozpoczyna się dyskusja w jaki to sposób możemy poprawić tę wizję. W ten sposób nigdy nie dojdziemy do konsensusu, a burdel na Arcadii pozostanie lub dalej będzie się rozprzestrzeniał aż zasypie wszystkich i gracze zaczną uciekać na inne serwery, a tego byśmy nie chcieli.

Mnie osobiście podoba się pomysł Tyra. Przeczytałem jeszcze raz wszystkie Jego posty w tym temacie (radzę zrobić to innym, dokładnie) i taka idea podoba mi się najbardziej. Każdy przynależy do klanu, gangu, mafii. Organizacja ta tworzy "rodzinę", która dba o swoje dobro, wizerunek, o swoje otoczenie czyli miasta. Lider klanu kontroluje całą machinę, rekrutuje żołnierzy, planuje wygląd swojego terenu-miasta. Nowy gracz (obywatel) wchodzi, ma niewiele praw jak to bywa w naszym realnym świecie. Po jakimś czasie przyglądania się miastom i organizacjom zamieszkującym te miasta, wybiera sobie klan, do którego chciałby się wpasować i automatycznie zyskuje kolejne prawa. :) Co za tym idzie? Przede wszystkim Administracja ma mniej roboty z porządkowaniem, bo po części Lider klanu spełnia obowiązki adiministracji, kontrolując swoich popleczników. Oczywiście nie musi tego robić sam, może dobrać sobie zaufanych ludzi, którzy pomogą mu w obowiązkach.

innymi słowy, zdobywać materiały można wszędzie, ale budować tylko w miastach, którymi zarządzają wybrane osoby. mieszkańcami miast mogą być tylko członkowie klanów.
w każdym mieście może być jeden lub kilka zaprzyjaźnionych klanów.

niezrzeszeni gracze mogą tylko kopać i zwiedzać, ale nie mogą nic budować - chyba że na Nemea.

System- obiekt fizyczny lub abstrakcyjny, w którym można wyodrębnić zespół lub zespoły elementów wzajemnie powiązanych w układy, realizujących jako całość funkcję nadrzędną lub zbiór takich funkcji (funkcjonalność). Wikipedia

Pewien układ działań zostaje zachowany i przestrzegany co przynosi porządek (oczywiście nie w pełni, bo nie ma idealnego świata ani arkadia ani utopia nie istnieją).

Użytkownik wodny edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:57

• 0
"Każde królestwo rozdarte wewnętrznie pustoszeje a skłócone domy upadają"

#127 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 10:57

Podoba i się ten cytat, tak mogłoby być

W jednym mieście mógłby być skp z rdc ponieważ bardzo lubię graczy tego klanu i mamy sojusz klanowy, ale to tez zależy od lidera klanu rdc

Użytkownik Pawcio edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 10:54

• 0
Dołączona grafika

#128 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • 2 426 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:00

Zanim zaczniecie zaklepywać miejsca może lepiej poczekajmy na Tyra z zapytaniem "To co wreszcie chcecie?"
  • 0

#129 puntapuntaMOD

puntapuntaMOD

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 511 postów
  • Ską…d:Z doliny muminków...

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:06

mi sie podoba pomysl olo
  • 0

#130 ComPatRiot

ComPatRiot

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 338 postów
  • Ską…d:EnderLand

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:09

Tyro! Ale oczywiście ja to wyjątek!.... :P :D

:lol2: hahah, weź nie żatuj, bo się śmiać nie mogę.
Hagen, jesteś idealistą - w internecie, na serwerach nie ma uczciwych, zaufanych i szacunku :D
za długo się zajmuję grami i serwerami, żebym wierzył w to.
nawet osoby, które znam z RL, i których nie posądziłbym o kanty, zawodziły zaufanie - "bo to tylko gra i jeśli można to czemu nie" :)

• 0
Dołączona grafika
Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!

#131 Eurobercik

Eurobercik

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 437 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:10

Mi podoba się wizja wodnego. Aby ułatwić graczowi wybór klanu byłyby warpy na wszystkie miasta i myślę że prowadziłyby one do budynków, w których są szczegółowo opisane miasta.
I można usunąć plugin na totemy, bo już się nie przyda.
Miasta miałyby budynki i działki 8x8 oraz 16x16. Działki sprzedawalibyśmy tylko graczom, przy których mamy pewność, że nie zbudują szałasu i działki byłyby drogie - działka 8x8 kosztowałaby 15 emeraldów, 16x16 ok. 27 emeraldów.
Dla innych mogą być gotowe domki albo luksusowe wieżowce.

A dla osób które nie chcą przystąpić do klanu lub jeszcze nie nad tym myślą mogą być hotele.

Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:12

• 0
HIA
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze

#132 Crafcik

Crafcik

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 490 postów
  • Ską…d:Słupsk

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:27

Hmm jest już dużo pomysłów i wg mnie zbiegają się one wszystkie do jednego pomysłu: ja najchętniej bym zrobił tak jak pisze tyro.Gangi, klany, mafie bardzo chętnie :D Miasta też. Nowi gracze praktycznie bez praw- spoko. Działki takie o jakich jest mowa parę postów wyżej mogą być.Takie jest moje zdanie, myślę, że nie trzeba już więcej kombinować :)

Użytkownik Crafcik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:28

• 0

#133 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:30

To kiedy zaczynamy to robić bo jak tak dalej pójdzie to my nigdy tego nie zrobimy
  • 0
Dołączona grafika

#134 Eurobercik

Eurobercik

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 437 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:32

Już. Bierzemy się do roboty. Każdy buduje w swoim biomie. Pomagamy sb nawzajem jak tego trzeba.
Zaczynamy!
  • 0
HIA
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze

#135 Pawcio

Pawcio

Plutonowy

• Member
  • PipPipPip
  • 131 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:40

Poważnie?
  • 0
Dołączona grafika

#136 Eurobercik

Eurobercik

Chorąży

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 437 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:45

Oczywiście, że poważnie, wszystko co najważniejsze ustalone - budynki, działki, kto z kim buduje... Szczegóły systemu można ustalić w trakcie budowy ale trzeba się wziąść do roboty bo w godzinę tego nie zbudujemy.

Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:46

• 0
HIA

#137 wodny

wodny

Chorąży

• Oldie
  • 2 426 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 12:00

A ja myślałem, że postawimy nowy świat? oO
  • 0

#138 endo

endo

Porucznik

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 142 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 02:30

Oni nie ogarniają, że tak dużych biomów jakie są na Pandorze, to na Arkadii nie ma :D
  • 0
Dołączona grafika

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Dołączona grafika

#139 ComPatRiot

ComPatRiot

Sierżant

• Member
  • PipPipPipPip
  • 338 postów
  • Ską…d:EnderLand

Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:00

Dajcie już spokój! Budujemy te miasta według swoich pomyśleń i koniec.
  • 0
Dołączona grafika
Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!

#140 olo123456789

olo123456789

UnOrtograf

• Member
  • PipPipPipPipPip
  • 649 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:12

Ale wizja wodnego nie przewiuje 1 rzeczy.

Dziur 1x1 budowanych przez jakichś nobów na mapie.

Rozpindaszu który spowrotem z czasem ogarnie świat.

Właśnie między innymi taki las,kopalnia i pustynia to podstawa na serverach bo jurz lepiej żeby sobie popsuli kawałek terenu niż całą mapę.
  • 0
Dołączona grafika FUUUUUCK !!!

Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1