bajzel i beznadzieja
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:16
Zamknąć serwer na jakieś 2-3 dni i w tym czasie wybudować jakąś porządną mapę.
Działki dla każdego 16x16 po 1 darmowej można mieć max 3 a za 2 kolejne trzeba zapłacić adminowi szmaragdami.
Agora na spawnie + dzielnica handlowa w której gracz by mógł wykupić działkę 8x8 i wybudować sklep.
Na działkach właściciele by musieli pisać co dzień daty na tabliczkach i jak by ktoś nie napisał daty przez 3 tygodnie to miał by tydzień na zabranie itemów a po tygodniu działka by była czyszczona.
Każdy szałas z drabinkami by był czyszczony bez uprzedzenia po prostu jak admin/mod zobaczy takie coś od razu //set 0
Przede wszystkim było by tylko 1 główne miasto i możliwość budowania poza mim ale mapa sama (jak się tak da ) by regenerowała niezabezpieczone cuboidem tereny do ich pierwotnego stanu.
Za miastem można dostać cuboida ale tylko na domek i jeśli admin uzna że taki domek nadaje się na cuboida.
Powstał by też las, kopalnia i pustynia by nie niszczyć terenu wokół miasta lecz:
Las - znaleźli byśmy po prostu duży biom leśny i ustawili warpa. Tam by można było kosić drewno do bólu.
Kopalnia - wyznaczone miejsce daleko od miasta w którym można kopać do bólu nie przeszkadzając innym.
Pustynia - Jakaś pustynia baaaardzo daleko od miasta na której można by było zbierać piasek.
Co jakiś czas jakiś admin mógł by renderować te 3 tereny.
Wpadłem jeszcze na pomysł żeby zrobić działki dla budowniczych czyli takie 64x64 które dawało by się osobom piszącym podanie o taką działkę na forum a jeśli by tam nic nie zbudowały działka by była usunięta.
Oto moja wizja nowego świata i mam nadzieję że pomogłem.
FUUUUUCK !!!Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:22
Użytkownik Hagen1090 edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:22
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:27
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:55
Mnie osobiście podoba się pomysł Tyra. Przeczytałem jeszcze raz wszystkie Jego posty w tym temacie (radzę zrobić to innym, dokładnie) i taka idea podoba mi się najbardziej. Każdy przynależy do klanu, gangu, mafii. Organizacja ta tworzy "rodzinę", która dba o swoje dobro, wizerunek, o swoje otoczenie czyli miasta. Lider klanu kontroluje całą machinę, rekrutuje żołnierzy, planuje wygląd swojego terenu-miasta. Nowy gracz (obywatel) wchodzi, ma niewiele praw jak to bywa w naszym realnym świecie. Po jakimś czasie przyglądania się miastom i organizacjom zamieszkującym te miasta, wybiera sobie klan, do którego chciałby się wpasować i automatycznie zyskuje kolejne prawa.
innymi słowy, zdobywać materiały można wszędzie, ale budować tylko w miastach, którymi zarządzają wybrane osoby. mieszkańcami miast mogą być tylko członkowie klanów.
w każdym mieście może być jeden lub kilka zaprzyjaźnionych klanów.
niezrzeszeni gracze mogą tylko kopać i zwiedzać, ale nie mogą nic budować - chyba że na Nemea.
System- obiekt fizyczny lub abstrakcyjny, w którym można wyodrębnić zespół lub zespoły elementów wzajemnie powiązanych w układy, realizujących jako całość funkcję nadrzędną lub zbiór takich funkcji (funkcjonalność). Wikipedia
Pewien układ działań zostaje zachowany i przestrzegany co przynosi porządek (oczywiście nie w pełni, bo nie ma idealnego świata ani arkadia ani utopia nie istnieją).
Użytkownik wodny edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:57
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:00
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:06
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:09
hahah, weź nie żatuj, bo się śmiać nie mogę.
Hagen, jesteś idealistą - w internecie, na serwerach nie ma uczciwych, zaufanych i szacunku
za długo się zajmuję grami i serwerami, żebym wierzył w to.
nawet osoby, które znam z RL, i których nie posądziłbym o kanty, zawodziły zaufanie - "bo to tylko gra i jeśli można to czemu nie"

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:10
I można usunąć plugin na totemy, bo już się nie przyda.
Miasta miałyby budynki i działki 8x8 oraz 16x16. Działki sprzedawalibyśmy tylko graczom, przy których mamy pewność, że nie zbudują szałasu i działki byłyby drogie - działka 8x8 kosztowałaby 15 emeraldów, 16x16 ok. 27 emeraldów.
Dla innych mogą być gotowe domki albo luksusowe wieżowce.
A dla osób które nie chcą przystąpić do klanu lub jeszcze nie nad tym myślą mogą być hotele.
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:12
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:27
Użytkownik Crafcik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:28
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:32
Zaczynamy!
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:45
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:46
Napisano 28 sierpnia 2012 - 12:00
Napisano 28 sierpnia 2012 - 02:30

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.
Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:00

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:12
Dziur 1x1 budowanych przez jakichś nobów na mapie.
Rozpindaszu który spowrotem z czasem ogarnie świat.
Właśnie między innymi taki las,kopalnia i pustynia to podstawa na serverach bo jurz lepiej żeby sobie popsuli kawałek terenu niż całą mapę.
FUUUUUCK !!!Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?

Temat jest zamknięty