bajzel i beznadzieja
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:16
Zamknąć serwer na jakieś 2-3 dni i w tym czasie wybudować jakąś porządną mapę.
Działki dla każdego 16x16 po 1 darmowej można mieć max 3 a za 2 kolejne trzeba zapłacić adminowi szmaragdami.
Agora na spawnie + dzielnica handlowa w której gracz by mógł wykupić działkę 8x8 i wybudować sklep.
Na działkach właściciele by musieli pisać co dzień daty na tabliczkach i jak by ktoś nie napisał daty przez 3 tygodnie to miał by tydzień na zabranie itemów a po tygodniu działka by była czyszczona.
Każdy szałas z drabinkami by był czyszczony bez uprzedzenia po prostu jak admin/mod zobaczy takie coś od razu //set 0
Przede wszystkim było by tylko 1 główne miasto i możliwość budowania poza mim ale mapa sama (jak się tak da ) by regenerowała niezabezpieczone cuboidem tereny do ich pierwotnego stanu.
Za miastem można dostać cuboida ale tylko na domek i jeśli admin uzna że taki domek nadaje się na cuboida.
Powstał by też las, kopalnia i pustynia by nie niszczyć terenu wokół miasta lecz:
Las - znaleźli byśmy po prostu duży biom leśny i ustawili warpa. Tam by można było kosić drewno do bólu.
Kopalnia - wyznaczone miejsce daleko od miasta w którym można kopać do bólu nie przeszkadzając innym.
Pustynia - Jakaś pustynia baaaardzo daleko od miasta na której można by było zbierać piasek.
Co jakiś czas jakiś admin mógł by renderować te 3 tereny.
Wpadłem jeszcze na pomysł żeby zrobić działki dla budowniczych czyli takie 64x64 które dawało by się osobom piszącym podanie o taką działkę na forum a jeśli by tam nic nie zbudowały działka by była usunięta.
Oto moja wizja nowego świata i mam nadzieję że pomogłem.

Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?
Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:22
Użytkownik Hagen1090 edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:22

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:27

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:55
Mnie osobiście podoba się pomysł Tyra. Przeczytałem jeszcze raz wszystkie Jego posty w tym temacie (radzę zrobić to innym, dokładnie) i taka idea podoba mi się najbardziej. Każdy przynależy do klanu, gangu, mafii. Organizacja ta tworzy "rodzinę", która dba o swoje dobro, wizerunek, o swoje otoczenie czyli miasta. Lider klanu kontroluje całą machinę, rekrutuje żołnierzy, planuje wygląd swojego terenu-miasta. Nowy gracz (obywatel) wchodzi, ma niewiele praw jak to bywa w naszym realnym świecie. Po jakimś czasie przyglądania się miastom i organizacjom zamieszkującym te miasta, wybiera sobie klan, do którego chciałby się wpasować i automatycznie zyskuje kolejne prawa.

innymi słowy, zdobywać materiały można wszędzie, ale budować tylko w miastach, którymi zarządzają wybrane osoby. mieszkańcami miast mogą być tylko członkowie klanów.
w każdym mieście może być jeden lub kilka zaprzyjaźnionych klanów.
niezrzeszeni gracze mogą tylko kopać i zwiedzać, ale nie mogą nic budować - chyba że na Nemea.
System- obiekt fizyczny lub abstrakcyjny, w którym można wyodrębnić zespół lub zespoły elementów wzajemnie powiązanych w układy, realizujących jako całość funkcję nadrzędną lub zbiór takich funkcji (funkcjonalność). Wikipedia
Pewien układ działań zostaje zachowany i przestrzegany co przynosi porządek (oczywiście nie w pełni, bo nie ma idealnego świata ani arkadia ani utopia nie istnieją).
Użytkownik wodny edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 09:57
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:00
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:06
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:09

hahah, weź nie żatuj, bo się śmiać nie mogę.
Hagen, jesteś idealistą - w internecie, na serwerach nie ma uczciwych, zaufanych i szacunku
za długo się zajmuję grami i serwerami, żebym wierzył w to.
nawet osoby, które znam z RL, i których nie posądziłbym o kanty, zawodziły zaufanie - "bo to tylko gra i jeśli można to czemu nie"

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:10
I można usunąć plugin na totemy, bo już się nie przyda.
Miasta miałyby budynki i działki 8x8 oraz 16x16. Działki sprzedawalibyśmy tylko graczom, przy których mamy pewność, że nie zbudują szałasu i działki byłyby drogie - działka 8x8 kosztowałaby 15 emeraldów, 16x16 ok. 27 emeraldów.
Dla innych mogą być gotowe domki albo luksusowe wieżowce.
A dla osób które nie chcą przystąpić do klanu lub jeszcze nie nad tym myślą mogą być hotele.
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:12
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:27

Użytkownik Crafcik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:28
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:32
Zaczynamy!
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:45
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 28 sierpnia 2012 - 11:46
Napisano 28 sierpnia 2012 - 12:00
Napisano 28 sierpnia 2012 - 02:30

Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.

Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:00

Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 28 sierpnia 2012 - 06:12
Dziur 1x1 budowanych przez jakichś nobów na mapie.
Rozpindaszu który spowrotem z czasem ogarnie świat.
Właśnie między innymi taki las,kopalnia i pustynia to podstawa na serverach bo jurz lepiej żeby sobie popsuli kawałek terenu niż całą mapę.

Ile jeszcze łopat zniszczę zanim lotnie mi ten głupi flint !?