bajzel i beznadzieja
Napisano 26 sierpnia 2012 - 09:32
To mają być normalnie miasta z cuboidami i byśmy rozdawali działki a niech se sami budują co chcą można jedynie parę domków do wynajęcia zrobić ale to już każdy w swoim mieście zrobi tak jak będzie chciał
Synek? Bo Jak Ja Cie Dirtolne To Cie Gravel Zasypie!
Napisano 26 sierpnia 2012 - 09:35
Podobne do moich klas... ale nie można po 3-4 dniach dać komuś działki 16x bo mało kto zbuduje coś sensownego. Dla mnie niech każde miasto ma swoje ''luksusy'' a nie każde po jednym.
Bierz pod uwagę że miasto ''luksusu 0'' to po prostu zwykłe blokowisko a miasto najwyższego luksusu to druga Nemea. Każde miasto powinno mieć wszystkiego po trochu.
Po prostu na wejście nowy gracz wyląduje w pomieszczeniu ze spisem wszystkich miast i ich opisami, w jakim biomie jest, kto rządzi itp. gracz wpisuje warp danego miasta i się wprowadza.
Chciałbym pustynię
Użytkownik Eurobercik edytował ten post 26 sierpnia 2012 - 09:37
HEROBRINE IS ALIVE REVENGE
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 26 sierpnia 2012 - 09:38
Mody i Admini pobudowali by miasta, wioski, wioseczki i tam dawać chałupy. Bo wątpię ze jak damy działki to powstanie cos ladnego ;/
Napisano 26 sierpnia 2012 - 09:41
Tylko będzie trzeba zmienić Permission`s bo na "Arcadi" /warp dla graczy nie jest dostępny
Julleczka - Dżungla
Bercik - Pustynia
Starwars508 - Tajga
hardkor047 - Ocean
@puntapunta Znasz znaczenie Miasta!? To ma być tak wybudowane że na wstępie się graczowi łza w oku kręci! XD a nie jakieś Wioseczki z Dirta
Napisano 26 sierpnia 2012 - 10:10
Taniec jest odzwierciedleniem naszego ciała,
czasem zabawy ,
czasem bólu.
Napisano 26 sierpnia 2012 - 10:22
Napisano 26 sierpnia 2012 - 10:46
Napisano 27 sierpnia 2012 - 12:05
- Czy ustalamy że jak ktoś ma dany typ, to musi dopasować rodziaj miasta do tego typu, żeby nie wyszedł burdel, i żeby gracze dopasowywali się do danych biomów budując swoje domy. Dam kilka pomysłów:
2)Tajga - Tundra - Średniowieczne
3)Pustynia - Dużo sandstona i Drewna normalnego
- Czy jak budujemy miasto to sami budujemy domy, czy zostawiamy to graczą ?
czasem zabawy ,
czasem bólu.
Napisano 27 sierpnia 2012 - 12:26
Napisano 27 sierpnia 2012 - 07:26
(może).
Ale wiadomo bedzie ze 100% ochrony cuboidowej. Ja kiedyś na moim serwerze dawno temu.... miałem plugina na miasteczka takie osady jakby zamki. Prace były np rów 40x40 w dół 40 i wypelnialem go stone'm i ludzie kopali i sprzedawali sad z jabłkam i. Ryby w jeziorku łowili. było super musimy się postarać o lepsze warunki dla graczy. No ja nie narzekam jeśli przychodzi regerować codziennie po jakiś n00bach to aż się zygać chce na widok ich syfu pozostawionego od niechcenia...
Napisano 27 sierpnia 2012 - 07:42
Napisano 27 sierpnia 2012 - 08:04
Napisano 27 sierpnia 2012 - 09:40
Dream As You'll Live Forever. Live As You'll Die Today.
Napisano 27 sierpnia 2012 - 01:45
Napisano 27 sierpnia 2012 - 03:40
Napisano 27 sierpnia 2012 - 04:53
Napisano 27 sierpnia 2012 - 05:18
Ja to widzę tak:
Ocean - bardzo dużo wody i fontann wszelkiej maści, podwodne tunele
Brzeg - porty, plaże, promenady, latarnie morskie
Pustynia - piasek i piaskowiec, jasne deski i zwykłe drewno, dużo glowstone i lawy, kaktusy i uschnięte krzaki
Tajga i tundra - dużo budowli ze śniegu, powtarzający się w wielu miejscach wzór śnieżynki
Dżungla - domy mogą wyglądać jak drzewa, dużo roślinności
Bagno - może domki na drewnianych podporach unoszące się nad wodą?
Las - dużo drzew i trawy, budowli z drewna
Grzybnia (chyba nie ma na mapce) - wielkie grzyby, całe miasto skupione na grzybach, oczywiście mnóstwo grzybni zamiast chodników
Równina, wysokie góry - Tu chyba może być pewna dowolnośc
Niebo (ktoś o tym wspomniał) - Szklane kopuły, ale to raczej zły pomysł, bo ciężko takie coś zbudować i ciężko zrobić bezpieczne zejście na dół po surowce.
To tylko moja wizja, myślę że to by się sprawdziło, każde miasto wyglądałoby inaczej, miałoby inne cechy charakterystyczne. A pomiędzy miastami mogłaby rozciągać się autostrada, po której jeździłyby ''samochody'' omawiane w innym temacie. Chyba już niepotrzebny będzie plugin na totemy.
Można już budować?
http://gamingcrew.pl...825-eurobercik/ <--- Jeżeli ci się nudzi, zapraszam na mój profil, w którym zamieszczam opowiadania o naszym serwerze
Napisano 27 sierpnia 2012 - 06:22
- "Czy ustalamy że jak ktoś ma dany typ, to musi dopasować rodziaj miasta do tego typu, żeby nie wyszedł burdel, i żeby gracze dopasowywali się do danych biomów budując swoje domy. Dam kilka pomysłów:
2)Tajga - Tundra - Średniowieczne
3)Pustynia - Dużo sandstona i Drewna normalnego"
Spoko dzięki za kopiowanie xD
czasem zabawy ,
czasem bólu.
Napisano 27 sierpnia 2012 - 07:38
No dobrze, czyli budujemy według biomów czy jak się komu podoba?